Inspektoráty pro zbraně

Shras

Příspěvek#376 » sob 8. úno 2014, 21:48

delam si jen A/B. nemam potrebu nosit.

Carloss

Příspěvek#377 » sob 8. úno 2014, 21:50

Je to marný, je to marný... je to marný...

aleš_

Příspěvek#378 » ned 9. úno 2014, 04:30

Vždyť taky nemusíš nosit jen proto, že máš sk. E. To tě nijak neomezuje a k ničemu nezavazuje. Ale kdyby sis to jednou rozmyslel (např. založíš rodinu, nebo kočovné kmeny se usídlí ve tvojí čtvrti...), tak budeš celé tohle byrokratické kolečko dělat znova. Teď dáš 500 Kč, ale rozšíření bude mnohem dražší. Jednak platíš znova střelnici, komisaře a novela, co bude platit od 1.7.2014, zvyšuje poplatky na 700 za skupinu. Navíc tě to bude stát spoustu času a vyřizování. Proto si hodně lidí dělá minimálně ABE.

Shras

Příspěvek#379 » ned 9. úno 2014, 05:59

No, obcas mam pocit, ze prevlada nazor, ten kdo si nedela E by nemnel dostat zbrojak protoze evidnetne neni normalni. :| no nejsem. :o

700? mrchy. mne spis stve ze si skoro musim na to brat dovolenou coz je unas v praci brano jako hrdelni zlocin.

a nahodou nevite jak dlouho tam trva nez vam udelaji prukaz zbrane? dik

Ps: omlouvam se za offtopic

Carloss

Příspěvek#380 » ned 9. úno 2014, 09:08

PZ v Soukalce? Berou si na to 14 dní. Ale nevylučuje se ani míň, ani víc.

aleš_

Příspěvek#381 » ned 9. úno 2014, 13:12

Nemyslím si, že nejsi normální. Jen jsem chtěl upozornit, že později je to těžší, nic víc. Osobně mám rád do budoucna otevřené možnosti, ale pokud jsi rozhodnutý, tak ok, nic se neděje ;)

E-Ryc

Příspěvek#382 » stř 12. úno 2014, 09:14

Tak jsem dneska byl na Soukalove podat zadost o nakupko a muzu potvrdit, ze vsechno zverejnene je pravda :( Pani prijemna jak cast obili v sedaci casti tela, cekani na nakupko dva tydny...

E-Ryc

Příspěvek#383 » stř 12. úno 2014, 10:56

Mimochodem, nemate nekdo nejakou insider informaci, co je duvod tech lhut, kdyz ocividne vsude jinde to jde? Snazi se sef(ova) odboru dokazat, jak jsou hrozne pretizeni?
Vubec to nevypadalo, ze by tam byl pretlak lidi, kvuli kteremu by nestihali...
Stezovat si kdekoliv predpokladam nema smysl, protoze maji zakonnou 30 denni lhutu (a po stiznostech se da ocekavat, ze ji zacnou vyuzivat)...

ZdenekK

Příspěvek#384 » stř 12. úno 2014, 11:18

Ptal jsem se jedné z těch milých (bez ironie) holčin. Čísla jsem si nezapamatoval, ale byl to cca šesti- možná osminásobek držitelů než mají jinde.

E-Ryc

Příspěvek#385 » stř 12. úno 2014, 12:43

Kdyz to jinde zvladaji za 15 min, tak s osminasobnym poctem to vyskoci na dve hodiny :). Porad nevidim duvod, proc by ty papiry, ktere nevyzaduji dalsi navaznost (jako zkoumani prestupku u vydani zbrojaku) nemohly byt do dalsiho uredniho dne (pro verejnost je otevreno dvakrat tydne)...

Mobster

Příspěvek#386 » stř 12. úno 2014, 13:02

Onehdy mi v Nádražní říkali, že všechny žádosti a doklady musí podepsat nějakej důležitej policajt/úředník, kterej má ještě plno povinností jinde (i v terénu), takže tam často není.

aleš_

Příspěvek#387 » stř 12. úno 2014, 13:18

Asi to tak bude. Já mám na NP bumážku a autogram od nprap. Bc. Josefa Makovce http://www.policie.cz/clanek/odbory-odb ... erial.aspx. Funkce tam není uvedena, ale asi to bude něco jako šéf oddělení zbraní a střeliva.

Bohuliby

Příspěvek#388 » stř 12. úno 2014, 17:23

NP, Praha Soukalova týden, že by zlepšení ? Už to jednou byl týden, ale zase se to asi upraví na dva.

Phil

Příspěvek#389 » stř 12. úno 2014, 17:54

E-ryc: proč by němělo smysl si stěžovat? Kua kdy si lidi uvědomí, že právě to přizdisráčství je příčina toho, že všichni na všechno prdí? Držet se hesla "být zticha a šoupat nohama" nikam nevede.
Je dost možný, že když si budeš stěžovat jako jedináček tak ti to dají sežrat. Ale pokud by se ozvalo týdně 10 lidí tak je to zase jistý indikátor.
Je to úřad jako každý jiný. A má fungovat tak aby občana co nejméně obtěžoval. To že mají organizační strukturu a platové podmínky takové jaké mají - to bohužel já neovlivním. Byť bych jim přidal nebo aspoň vrátil oněch 10% platu.

Např. moje zkušenost. Slyšel jsem kritiku na CZUB Praha. Pak jsem měl i osobní zkušenost. A mohl jsem si to a) nechat pro sebe a brblat jací jsou to blbci B) podělit se se svou zkušeností přímo s nadřízenými. Zvolil jsem B a musím říct, že odezva byla okamžitá a velice korektní.

mbem

Příspěvek#390 » stř 12. úno 2014, 22:52

K tomu stěžování:
(1) Veřejná správa je službou veřejnosti. Každý, kdo plní úkoly vyplývající z působnosti správního orgánu, má povinnost se k dotčeným osobám chovat zdvořile a podle možností jim vycházet vstříc.

(1) Správní orgán je povinen vydat rozhodnutí bez zbytečného odkladu.

Zpět na