vypouštění zásobníku

M@rtin

Příspěvek#1 » čtv 20. úno 2014, 14:44

Ahoj, sorry, nenašel jsem info k CZ 75/85. Zajímá mě, jestli jde přehodit vypouštění zásobníku na pravou stranu a jestli zásobník při vypouštění vypadne ve, nebo jestli se jen povysune a vytáhnout se musí ručně. Mám malé ruce a tak mi vypouštění zásobníku vyhovuje více na pravo, i když jsem pravák. Díky za radu

LRRTM1

Příspěvek#2 » čtv 20. úno 2014, 14:52

V zásobníku problém nejspíš nebude, ale co jsem četl, tak záleží na tvaru vypouštěcího čepu (tlačítka). Pokud bude mít na obou stranách pažby tvar "hrušky", tak to půjde. Pokud má na straně tlačítka jen kruhový průřez, tak to prý otočit nejde. Toliko jsem vyčetl já, když jsem to zjišťoval.

Tady nějaké fotky:
Obrázek
Obrázek

M@rtin

Příspěvek#3 » čtv 20. úno 2014, 15:21

Já jsem debílek :-( hledám všude možně, ale na fotky mě kouknout nenapadne. Díky moc za radu. A zásobník po uvolnění úplně vypadne, nebo se musí vytáhnout? Zaslechl jsem, že je v šachtě nějaká brzda, aby se zásobník "neničil" při vypadnutí na zem. Chtěl bych si pětasedmu koupit, ale zkušenosti s ní nemám. Jestli je víc provedení, tak bych rád vybral to co mi bude vyhovovat. Když jsem jí měl půjčenou, přišla mi prasácká spoušť, ale prý je to blokací zápalníku, takže už vím, že tu tam nechci.

LRRTM1

Příspěvek#4 » čtv 20. úno 2014, 15:38

S blokací neporadím, bo ji nemám. Brzdu jo. Je to plech mezi zásobníkovou šachtou a bicí pružinou. Zásobník povyjede tak do půlky a pak se musí použít ruka. Někde jsem, tuším, zahlédl diskuzi na téma vyndání té brzdy. Jde to, ale pak se dostává bordel k pružině? Něco takového.

LRRTM1

Příspěvek#5 » čtv 20. úno 2014, 16:47

Teď jsem si vzpoměl, že u CZ85 Combat by brzda být neměla.

Carloss

Příspěvek#6 » čtv 20. úno 2014, 16:53

Brzda se diskutuje hodně. Najdeš to tu. Ale ve zkratce: Nevyndavat, neb funguje taky jako vedení zásobníku. Bez toho plechu snadno zavadíš při nandavání zejména v horní části o díly ve zbrani. Tedy když neutralizovat, tak vyndat, narovnat, vrátit.

Jenyk

Příspěvek#7 » čtv 20. úno 2014, 19:20

CZ 85 Combat brzdu nemá, zásobník vypadne. Hruškovitý záchyt zásobníku se dá přehodit na druhou stranu jednoduše, kulatý ne. Pozor, jsou CZ 85 které mají kulatý, nechápali to ani v tovární prodejně.

M@rtin

Příspěvek#8 » čtv 20. úno 2014, 19:42

Super, diky vsem za rady, memu prani tedy nejvice vyhovi CZ 85, s hruskou vypoustecim tlacitkem. Zasobniky predpokladam ze jsou stejne. Tak uz se na ni tesim. Jeste jednou diky moc

LRRTM1

Příspěvek#9 » čtv 20. úno 2014, 20:09

Nevím, jestli je to tak i u nových, ale mám ten starší na 15 ran a ten má otvor jen na jedné straně. Takže bych musel ještě upravit zásobník, nebo sehnat s otvorem na obou stranách.

N560

Příspěvek#10 » čtv 20. úno 2014, 20:22

Nedávno jsem si koupil nový zásobník na 16 ran (určený pro CZ75/85) do svého Shadowa, na kterém mám jako levák právě vypouštění zásobníku přehozeno. A má díry na obě strany, tudíž bez problému.

Zpět na