Makarov
Pistole, které nepatří do žádné z ostatních kategorií
- johnnyjak
Příspěvek#722 » pát 14. úno 2014, 23:48
Že jsi to Ty, překonám svou lenost
. Tady to máš v bodech, snad to bude stačit
Zbraně z východního Německa (Ernst Thaelman, Suhl) jsou považovány za jedny z nejlepších Makarovů před pádem železné opony. Kvalita zpracování a "finiš" je takový, jaký byste očekávali od Němců. Vyskytují se většinou více nošené a málo střílené kusy. Pokud jsou za dobrou cenu, tyhle chcete.
Který Mak je nejlepší? Pro sběratelství USSR nebo Čína a limitované edice Simson Suhl a nadále nevyráběný Miltex. Na střelbu vybírejte pistoli z východního Německa. Dobré dopasování a "finiš" mají Bulharské Arsenal Makarov, horší chod spouště, který si ale časem sedne.
Ruské Makarovy jsou solidní, ale mívají hrubější zpracování. To samozřejmě můžete napravit.
Co která verze stojí?
vztahuje se samozřejmě na situaci v USA ale pro porovnání hodnoty se údaje hodí
Východní Německo: $250 - $350
Bulharský policejní nebo vojenský: $125 - $200
Bulharský Miltex "Special Edition": $250 - $400 podle povrchovky
Norinco Type 59: $250 - $400 poznámka: vzácné, cena může být časem vyšší
Ruské vojenské: $250 - $400
Russian civilní (IJ-70, adjustable rear sight, single stack magazine, 9x18M or .380 ACP, blued): $250 - $400
Ruské civilní (IJ-71, fixed rear sight, single stack Magazine, 9x18M or .380 ACP, blued): $400 Plus - v USA nejsou moc vzácné.
Ruské civilní s 12 ranným zásobníkem (IJ-70-18AH or IJ-70-17AH): $250 - $4000 poznámka: 12-ranné zásobníky přidají na hodnotě $75 - $90 each to the value
Ruské civilní, "saténový" nerez: $300 - $400. About 15,000 were imported.
Ruské civilní, nickel: $200 - $300. do USA importováno 30,000 ks. Povrchovka je velice tenká.
Simson-Suhl Německý Makarov: $400 - $800. Vzácné, majitelé si je žárlivě hlídají. Nějaké byly i ve výzbroji SOG (s českými SOG nemají, pokud vím, nic společného), ale ty už jsou dávno pryč

Zbraně z východního Německa (Ernst Thaelman, Suhl) jsou považovány za jedny z nejlepších Makarovů před pádem železné opony. Kvalita zpracování a "finiš" je takový, jaký byste očekávali od Němců. Vyskytují se většinou více nošené a málo střílené kusy. Pokud jsou za dobrou cenu, tyhle chcete.
Který Mak je nejlepší? Pro sběratelství USSR nebo Čína a limitované edice Simson Suhl a nadále nevyráběný Miltex. Na střelbu vybírejte pistoli z východního Německa. Dobré dopasování a "finiš" mají Bulharské Arsenal Makarov, horší chod spouště, který si ale časem sedne.
Ruské Makarovy jsou solidní, ale mívají hrubější zpracování. To samozřejmě můžete napravit.
Co která verze stojí?
vztahuje se samozřejmě na situaci v USA ale pro porovnání hodnoty se údaje hodí
Východní Německo: $250 - $350
Bulharský policejní nebo vojenský: $125 - $200
Bulharský Miltex "Special Edition": $250 - $400 podle povrchovky
Norinco Type 59: $250 - $400 poznámka: vzácné, cena může být časem vyšší
Ruské vojenské: $250 - $400
Russian civilní (IJ-70, adjustable rear sight, single stack magazine, 9x18M or .380 ACP, blued): $250 - $400
Ruské civilní (IJ-71, fixed rear sight, single stack Magazine, 9x18M or .380 ACP, blued): $400 Plus - v USA nejsou moc vzácné.
Ruské civilní s 12 ranným zásobníkem (IJ-70-18AH or IJ-70-17AH): $250 - $4000 poznámka: 12-ranné zásobníky přidají na hodnotě $75 - $90 each to the value
Ruské civilní, "saténový" nerez: $300 - $400. About 15,000 were imported.
Ruské civilní, nickel: $200 - $300. do USA importováno 30,000 ks. Povrchovka je velice tenká.
Simson-Suhl Německý Makarov: $400 - $800. Vzácné, majitelé si je žárlivě hlídají. Nějaké byly i ve výzbroji SOG (s českými SOG nemají, pokud vím, nic společného), ale ty už jsou dávno pryč
- Bohuliby
- Georg
Příspěvek#724 » sob 15. úno 2014, 08:29
johnnyjak :
díky za zajímavé informace. Ty stránky už jsem v minulosti viděl, ale jak jsem psal, americky neumím
Zase jsme o něco moudřejší. Ale můj názor je v tomto případě stejný jako u Bohuliby. Ta zbraň (nejen podle mě) nebude ceněna pro svou nepřekonatelnou kvalitu, ale spíše pro svou sběratelskou hodnotu.
A popravdě u zbraně, která je celkem rozšířena platit víc jak dvojnásobnou cenu ? U sběratele se to dá pochopit, ale já jsem uživatel
Možná se to dá přirovnat k W. PP/PPK. I zde jsou levné a plnohodnotné kousky za cca 5-6 tis., ale najdou se i sběratelské kusy za několik desítek tisíc. Ale to už je jiná ves a jiná rozprávka
díky za zajímavé informace. Ty stránky už jsem v minulosti viděl, ale jak jsem psal, americky neumím

A popravdě u zbraně, která je celkem rozšířena platit víc jak dvojnásobnou cenu ? U sběratele se to dá pochopit, ale já jsem uživatel

Možná se to dá přirovnat k W. PP/PPK. I zde jsou levné a plnohodnotné kousky za cca 5-6 tis., ale najdou se i sběratelské kusy za několik desítek tisíc. Ale to už je jiná ves a jiná rozprávka

- johnnyjak
- Bohuliby
Příspěvek#726 » sob 15. úno 2014, 22:45
No myslím, že Makarov je tak kvalitní zbraň, že si nedovedu představit, že soudruzi v NDR to udělali ještě lépe ! U nás po CZ 50 ze Strakonic udělali CZ 50 v UB a potom tu hrůzu CZ 70 a opravdu to nestálo za nic, ještě dnes to máme možnost posoudit.
Víte někdo, v kterém roce Maka v NDR začali vyrábět ? V Zeleném Sportu jsou jaké ročníky, viděl jste je někdo, díky.
Víte někdo, v kterém roce Maka v NDR začali vyrábět ? V Zeleném Sportu jsou jaké ročníky, viděl jste je někdo, díky.
- johnnyjak
Příspěvek#727 » ned 16. úno 2014, 17:42
Podle tabulky převádějící písmenový kód na výrobní rok nejstarší DDR kusy pochází z roku 58.
rok výroby DDR Makarovů
1958 --- S
1959 --- J, K, L, N, U
1960 --- B, F, G, H, M, T
1961 --- AP,AR, AS, AQ, AT, AU, AV, AW, AX, AY, AZ
1962 --- BR, BT, BU, BV, BW, BX, BY, BZ
1963 --- DA, DB, DE, DF, DH, DK, DL, DP, BO, BP
1964 --- ES, ET, EV, EX, EZ
1965 --- ER, FB, FH, FF
(seznam není kompletní)
rok výroby DDR Makarovů
1958 --- S
1959 --- J, K, L, N, U
1960 --- B, F, G, H, M, T
1961 --- AP,AR, AS, AQ, AT, AU, AV, AW, AX, AY, AZ
1962 --- BR, BT, BU, BV, BW, BX, BY, BZ
1963 --- DA, DB, DE, DF, DH, DK, DL, DP, BO, BP
1964 --- ES, ET, EV, EX, EZ
1965 --- ER, FB, FH, FF
(seznam není kompletní)
- Bohuliby
- Matt007
- Bohuliby
- Georg
Příspěvek#731 » pát 21. úno 2014, 22:38
I u nás v okolí (obec Plumlov, okr. Prostějov) je jeden prodejce se stejnou cenou 5700,-Kč:
http://www.zlata-puska.cz/
P.S. prodejcem nejsem nijak sponzorován

http://www.zlata-puska.cz/
P.S. prodejcem nejsem nijak sponzorován

- MouseSentinel
- MouseSentinel
- MouseSentinel
- MouseSentinel
Příspěvek#734 » pon 3. bře 2014, 18:52
Ahoj, prosim vás. Jak je to se zásobníkama? Tak různě hledám po netu rezervní a narazil jsem na dva druhy. http://www.gunandgame.com/forums/attach ... es-005.jpg a http://www.beareka.cz/fotky3492/fotos/_ ... 260407.jpg . Liší výřezem pro tu ostrou packu na kterou dosedá záchyt závěru. U jednoho je tam ten prostor vyřízlý a u druhého je vyboulený. Víte k tomu něco bližšího? Dají se oba použít v Makarónu jakého koliv data výroby? Díky:)
- MouseSentinel
- MouseSentinel
Příspěvek#735 » pon 3. bře 2014, 18:57
Kublajchán píše:Mám takové dilema: nevím, jakého původu je můj Makarov.
Na levé straně je laserem vypálené výrobní číslo, značka Tuly/Iževska (svislá čára v trojúhelníku v kruhu) a rokem výroby 1974 a na pravé straně vyražené TRA UA DE + německá tormentační značka + značka Kolína nad Rýnem + číslo 10. Na nábojové komoře a závěru je opět německá slepička. Zkoušel jsem to hledat na netu, ale bez úspěchu. Možná je sovětská a pak byla poslána do NDR, kde byla označkována. Možná.
Já to mám podobné. Podle mě je to sovětský originál pouze označkovaný v Německu.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí