Vydání ZP
- graver
Příspěvek#16 » pát 24. led 2014, 19:06
aleš_ píše:Oni jsou u nás vůbec shooter-friendly. Řekl jsem si o šedivák a dostal jsem hned tři
To u nás jsou asi ještě jůzrfrendlejší, protože jsem si o formuláře nemusel ani říkat a mohl jsem si jich vzít ze stojanu, kolik jsem chtěl. A chtěl jsem moc, protože u mě na jeden správně vyplněný formulář připadnou nejmíň 3 demoverze

- david33
- Carloss
Příspěvek#19 » ned 16. bře 2014, 16:30
Myslím, že dnes nic jako pžechodné bydliště, nebo přechodný pobyt, nebo přechodná adresa neexistuje. Užívá se pojem místo, nebo adresa pobytu, což nemá nic společného místem nebo adresou TRVALÉHO pobytu, kde je člověk nahlášen. Myslím, že to je ona "ÚŘEDNÍ" adresa. Jiná adresa, než tato bývá taky nazývána "doručovací"... a ta může být asi jakákoli...
-
honza.lesomil - Příspěvky: 46
- honza.lesomil
Příspěvek#24 » ned 16. bře 2014, 17:39
David33
Myslím, že můžeš být v klidu...... Pokud nemáš nějaké zbraně kategorie "A" na výjimku, tak o Tebe policie neprojeví zájem. Trvalé bydliště nahlášené máš a mám dojem, že přechodné už není povinnost hlásit ani na úřadě.... Problém by byl v případě porušení zákona, kdy zjistí, že zbraně vlastníš a mohli by je chtít vidět, případně odebrat.... Máš li zařízeno vyzvedávání pošty, nebo do trv. bydliště občas dojíždíš, případné předvolání zjistíš... Zatím jsem neslyšel o nikom kdo nemá zbraň či doplněk kategorie "A", že by po něm někdo požadoval kontrolu v bydlišti. Takovou kontrolu ani neumožňuje zákon o zbraních (pokud se na ní nedohodnete předem) Takže pokud by Ti chtěli zbraně kontrolovat, musí si Tě předvolat .....

Myslím, že můžeš být v klidu...... Pokud nemáš nějaké zbraně kategorie "A" na výjimku, tak o Tebe policie neprojeví zájem. Trvalé bydliště nahlášené máš a mám dojem, že přechodné už není povinnost hlásit ani na úřadě.... Problém by byl v případě porušení zákona, kdy zjistí, že zbraně vlastníš a mohli by je chtít vidět, případně odebrat.... Máš li zařízeno vyzvedávání pošty, nebo do trv. bydliště občas dojíždíš, případné předvolání zjistíš... Zatím jsem neslyšel o nikom kdo nemá zbraň či doplněk kategorie "A", že by po něm někdo požadoval kontrolu v bydlišti. Takovou kontrolu ani neumožňuje zákon o zbraních (pokud se na ní nedohodnete předem) Takže pokud by Ti chtěli zbraně kontrolovat, musí si Tě předvolat .....
- Carloss
Příspěvek#25 » ned 16. bře 2014, 17:42
nikdy jsem o Áčko nežádal, takže nevím... ale není tam pak potřeba uvést místo, kde budou zbraně umístěny (tedy v případě, že umístění Áčkových je jiné, než je adresa ouřední - trvalá)? Je to sice nad rámec otázky, ale možná to někoho zajímat bude a jistě to někdo i ví...
-
honza.lesomil - Příspěvky: 46
- honza.lesomil
Příspěvek#26 » ned 16. bře 2014, 18:15
Carloss
Protože jsem dosud o kategorii "A" nežádal, nevím, zda na formuláři je povinná položka pro místo uložení zbraně (střel. doplňku) Pokud není povinnost, to do formuláře uvést, pak ani v Zákoně o zbraních u kategorie "A" nestojí v § 10, že by byla povinnost místo držení (uložení) takové zbraně hlásit, pokud nesouhlasí s adresou uvedenou v osobních údajích žadatele...... No a pokud takovou povinnost neukládá zákon.....
Třeba mne ale někdo opraví?

Protože jsem dosud o kategorii "A" nežádal, nevím, zda na formuláři je povinná položka pro místo uložení zbraně (střel. doplňku) Pokud není povinnost, to do formuláře uvést, pak ani v Zákoně o zbraních u kategorie "A" nestojí v § 10, že by byla povinnost místo držení (uložení) takové zbraně hlásit, pokud nesouhlasí s adresou uvedenou v osobních údajích žadatele...... No a pokud takovou povinnost neukládá zákon.....
Třeba mne ale někdo opraví?
- david33
- david33
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony