Vydání ZP

graver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#16 » pát 24. led 2014, 19:06

aleš_ píše:Oni jsou u nás vůbec shooter-friendly. Řekl jsem si o šedivák a dostal jsem hned tři :-)

To u nás jsou asi ještě jůzrfrendlejší, protože jsem si o formuláře nemusel ani říkat a mohl jsem si jich vzít ze stojanu, kolik jsem chtěl. A chtěl jsem moc, protože u mě na jeden správně vyplněný formulář připadnou nejmíň 3 demoverze :oops:

Tombarider

Příspěvek#17 » pát 24. led 2014, 20:54

Diky, uz jsem byl na poste, a nakoupil je. V pondeli to tam jdu zkusit se vsim, tak snad vse taky projde..:-)

david33

Příspěvek#18 » ned 16. bře 2014, 16:26

nechci zakládat nove tema ale chci se zeptat na zbrojním průkazu mam trvalé bydliště ale spíš bydlím na přechodné adrese musim kvuli tomu nechat vystavit novy zbrojní průkaz

Carloss

Příspěvek#19 » ned 16. bře 2014, 16:30

Myslím, že dnes nic jako pžechodné bydliště, nebo přechodný pobyt, nebo přechodná adresa neexistuje. Užívá se pojem místo, nebo adresa pobytu, což nemá nic společného místem nebo adresou TRVALÉHO pobytu, kde je člověk nahlášen. Myslím, že to je ona "ÚŘEDNÍ" adresa. Jiná adresa, než tato bývá taky nazývána "doručovací"... a ta může být asi jakákoli...

david33

Příspěvek#20 » ned 16. bře 2014, 16:58

de mi o zbraně budu stěhovat zbraně z trezorem tak jestli to nemam hlasit že zbraně budu mit na přechodném bydlišti mam s toho docela těžkou hlavu

david33

Příspěvek#21 » ned 16. bře 2014, 16:58

de mi o zbraně budu stěhovat zbraně z trezorem tak jestli to nemam hlasit že zbraně budu mit na přechodném bydlišti mam s toho docela těžkou hlavu

Carloss

Příspěvek#22 » ned 16. bře 2014, 17:17

Bych si z toho těžkou hlavu nedělal... Myslím, že jde o onu "úřední adresu" držitele, nikoli o místo, kde držitel nebo zbraně fyzicky jsou.

david33

Příspěvek#23 » ned 16. bře 2014, 17:36

diky za odpověď

honza.lesomil

Příspěvek#24 » ned 16. bře 2014, 17:39

David33 :)
Myslím, že můžeš být v klidu...... Pokud nemáš nějaké zbraně kategorie "A" na výjimku, tak o Tebe policie neprojeví zájem. Trvalé bydliště nahlášené máš a mám dojem, že přechodné už není povinnost hlásit ani na úřadě.... Problém by byl v případě porušení zákona, kdy zjistí, že zbraně vlastníš a mohli by je chtít vidět, případně odebrat.... Máš li zařízeno vyzvedávání pošty, nebo do trv. bydliště občas dojíždíš, případné předvolání zjistíš... Zatím jsem neslyšel o nikom kdo nemá zbraň či doplněk kategorie "A", že by po něm někdo požadoval kontrolu v bydlišti. Takovou kontrolu ani neumožňuje zákon o zbraních (pokud se na ní nedohodnete předem) Takže pokud by Ti chtěli zbraně kontrolovat, musí si Tě předvolat .....

Carloss

Příspěvek#25 » ned 16. bře 2014, 17:42

nikdy jsem o Áčko nežádal, takže nevím... ale není tam pak potřeba uvést místo, kde budou zbraně umístěny (tedy v případě, že umístění Áčkových je jiné, než je adresa ouřední - trvalá)? Je to sice nad rámec otázky, ale možná to někoho zajímat bude a jistě to někdo i ví...

honza.lesomil

Příspěvek#26 » ned 16. bře 2014, 18:15

Carloss :)
Protože jsem dosud o kategorii "A" nežádal, nevím, zda na formuláři je povinná položka pro místo uložení zbraně (střel. doplňku) Pokud není povinnost, to do formuláře uvést, pak ani v Zákoně o zbraních u kategorie "A" nestojí v § 10, že by byla povinnost místo držení (uložení) takové zbraně hlásit, pokud nesouhlasí s adresou uvedenou v osobních údajích žadatele...... No a pokud takovou povinnost neukládá zákon.....
Třeba mne ale někdo opraví?

david33

Příspěvek#27 » ned 16. bře 2014, 18:24

mam jen bečkovy zbraně mam jen obavy abych vše nepřestěhoval do přechodneho bydliště a tyden na to nepřišla kontrola do mého trvalého bydliště jak mam uschované zbraně tak proto jestli mam dojit na policii to nahlasit :cry: nerat bych udělal špatně

david33

Příspěvek#28 » ned 16. bře 2014, 18:24

mam jen bečkovy zbraně mam jen obavy abych vše nepřestěhoval do přechodneho bydliště a tyden na to nepřišla kontrola do mého trvalého bydliště jak mam uschované zbraně tak proto jestli mam dojit na policii to nahlasit :cry: nerat bych udělal špatně

david33

Příspěvek#29 » ned 16. bře 2014, 18:27

jo a mam něco z myškou nedavam příspěvky dvakrát ale to samo :oops:

david33

Příspěvek#30 » ned 16. bře 2014, 18:27

jo a mam něco z myškou nedavam příspěvky dvakrát ale to samo :oops:

Zpět na