Zkušenosti s nábojema z LIMIT.cz



Xerxes
Příspěvky: 484
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#241 » ned 16. bře 2014, 12:33

Pánové,tak včera jsem byl na střelnici a protože jsem neměl šanci si náboje předtím obstarat, byl jsem nucen si tam koupit limity bratru za 4kč jeden. Po vystřílení 200ks můžu jen potvrdit všechny ty výtky, které jsou zde napsány několik stran zpět. Při střelbě z Walthera PPS se mi cca 10x z 100 vystřelených ran stalo, že náboj nebyl schopný přetáhnout závěr, či vůbec vyhodit nábojnici. U CZ75 tento jev tak markantní nebyl, tam mi nepřetáhly závěr jen asi 4x. Zato u ní bylo několikrát patrnější, že každá rána byla totálně jiná. Občas kopla jak mula a občas jsem to pšouknutí skoro nezaznamenal. Za mě limity už nikdy víc...

Uživatelský avatar
Kalič
Příspěvky: 304

Příspěvek#242 » ned 16. bře 2014, 19:12

Byly ty Limity origo v krabkách po 50ti nebo přebíjené v igelitovém pytlíku po 100 ks? Protože já jsem krabičkové nikdy nekupoval. Mám zkušenosti pouze s těmi přebíjenými. A také záporné. V Plzni na Leiku prý už berou pouze Alsy.



Xerxes
Příspěvky: 484
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#243 » ned 16. bře 2014, 21:51

Já měl ty v igeliťáku po 100ks

Uživatelský avatar
NuclearBlast
Příspěvky: 127

Příspěvek#244 » stř 19. bře 2014, 10:48

Je to těžký....já je jednou zkusil a nemůžu jim přijít na jméno...děs a bída...zařek sem se, že už ne...nedávno mi je kamarád ale přines na střelnici, že alsy neměli...tak sem nadával...a světe div se...ze 100 ran žádnej selháč, žádná zádržka a jedna rána jako druhá...tak nevím...důvěru k nim nemám, ale v mojí zbrani (Steyr) v pohodě....



reddog
Příspěvky: 126

Příspěvek#245 » stř 19. bře 2014, 14:17

Sice jsem si rekl, ze se tady uz k Limitum nakupovat/nenakupovat vyjadrovat nebudu, ale tak nejak mi to neda.

Jak to tady obcas ctu, tak si docela lamu hlavu tim, jak by slo ty "spatne" poznat jeste pred nakupem. Zeptam se tedy tech, kteri Limity nakupuji vicemene pravidelne a take tech, kteri meli jen oncasny nakup. Jak jsou krabicky/igelity oznaceny? Je na nich/v nich papir, ne kterem je oznaceni CO a KDY bylo vyrobeno a KYM? Tzn, je mozno najit na baleni sarzi/vyrobni cislo baleni (kompletace)? Pokud se tedy da identifikovat alespon datum vyroby, pak mohou nespokojenci uvest datum/sarzi a ostatni si pri pripadnem nakupu daji pozor ci po rozbaleni a odstrileni doplni info. Sice uz Limity, mimo akce, kde je zajisti instruktor, nestrilim (lehceji se dostanu ke konkurenci), ale uplne lhostejne mi to neni. Preci jen by bylo fajn, misto vicemene pravidelneho prisypavani popela na celou produkci, vyzkouset celou vec nejak posunout dal 8-) . On by mozna i vyrobce ocenil nejakou zpetnou vazbu.



BB
Příspěvky: 85
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#246 » stř 19. bře 2014, 15:01

Limity střílím pravidelně a nemívám problémy. Nemívám znamená, že jednou jsem měl s nevyčištěnou zbraní 6 zádrží na 100ran(vystřelily vždy všechny). Od té doby už jsem čištění nikdy nevynechal a opět už bez jediného problému. Střílím to z CZ 75. Kolega s Shadowem také neměl problém, ale například Glock je mrcha vybíravá a nepřebíjí je celkem pravidelně, možná by to sneslo slabší pružinu.. Takže spíš jak komu to sedne ke zbrani a jejímu "aktuálnímu stavu".. Já jsem spokojen a budu je střílet nadále.

Uživatelský avatar
Grasel
Příspěvky: 410

Příspěvek#247 » stř 19. bře 2014, 19:51

Podle jednoho pána co Limity odebírá ve velkém na prodej, byly už chyby odstraněny. Otázka je, kolik těch ,,chybných" balení se ještě válí někde po trezorech..
No a na druhou stranu, u přebíjenky se s takovou věcí musí zkrátka počítat, nemělo by, ale stane se a stávat se bezpochyby bude i budoucnu.



Jenyk
Příspěvky: 35

Příspěvek#248 » stř 19. bře 2014, 20:04

Grasel píše:u přebíjenky se s takovou věcí musí zkrátka počítat

Ani náhodou. Od alsy jsem jich poslal do světa hodně přes tisíc a bez jediného problému.

Uživatelský avatar
Grasel
Příspěvky: 410

Příspěvek#249 » čtv 20. bře 2014, 06:17

Já netvrdím že by se to mělo tolerovat, pochopitelně pokud se mi stane že bude slabá rána napíšu výrobci a to důrazně :twisted: , jen myslím že prostě u přebíjených musíš dávat pozor ať je to ten nebo onen..
Nechat se ukolébat tím, že tisíc ran předtím bylo O.K. by nemuselo dopadnout dobře. Toť vše :)

Uživatelský avatar
McFly
moderátor
Příspěvky: 1696
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#250 » pát 21. bře 2014, 06:28

A jsme u toho znova, co vás vede k názoru, že přebíjenka musí být horší než nový náboj? Máte chlapi představu v čem spočívá přebíjenka? Že jediný starší komponent je nábojnice ( která u 9x19 vydrží až 50 přebití? ) a ta rozhodně nezpůsobuje střelu v laufu ani slabší či silnější ránu. Moje domácí přebíjenky mají lepší konzistenci rychlostí než tovární selbel či magtech a to jsem zkoušel na chronech. Pokud nějaký výrobce neumí udělat pořádně náboj tak je lhostejno zda nový či přebíjený. Pokud ovšem sám záměrně nesnižuje kvalitu toho levnějšího (např tím že na jeho výrobu používá vychozené matrice, střely horší kvality či špatnej prach), aby vydělal ještě více.

Uživatelský avatar
Grasel
Příspěvky: 410

Příspěvek#251 » pát 21. bře 2014, 08:37

Nemyslím si, že přebíjený náboj je horší, myslím že nelze tvrdit že od těch vystříleno ,,X" a v pohodě a brát to jako automatiku, že prostě značka X je bez problémů..
Problémy samozřejmě může dělat i ,, tovární" verze. :)

Uživatelský avatar
McFly
moderátor
Příspěvky: 1696
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#252 » pát 21. bře 2014, 09:05

Psal jsi doslova:
"No a na druhou stranu, u přebíjenky se s takovou věcí musí zkrátka počítat, nemělo by, ale stane se a stávat se bezpochyby bude i budoucnu"
Nic o tom že u LIMITU se s tím musí počítat :)



Bohuliby
Příspěvky: 2180

Příspěvek#253 » sob 22. bře 2014, 00:25

Cca asi před 20 lety jsem do mé CZ 75 B kupoval u Brymové, ještě na Staroměstském náměstí přebíjené náboje v igelitových pytlících. Opravdu se nepamatuji, kdo je vyráběl, ale stály tehdá 3 Kč, plnotučné SB byly za 5 Kč, balení á 25 ks.
Vystřílel jsem jich snad několik tisíc a nedošlo nikdy k žádnému selhání, alespoň se nepamatuji.
S podivem je, že dnes je tolik problémů, není to náhodou tím, že se to někdo snaží za každou cenu ojebat a vydělat, co to jde. Hold asi žijeme v jiné, lepší a demokratické době !
Jdu si dát dobrý barevný jogutr, ten s marmeládou a v malé skleničce už neprodávají.
Omlovám se za můj brekot ?



Xerxes
Příspěvky: 484
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#254 » ned 23. bře 2014, 11:14

reddog píše:Jak jsou krabicky/igelity oznaceny? Je na nich/v nich papir, ne kterem je oznaceni CO a KDY bylo vyrobeno a KYM? Tzn, je mozno najit na baleni sarzi/vyrobni cislo baleni (kompletace)? Pokud se tedy da identifikovat alespon datum vyroby, pak mohou nespokojenci uvest datum/sarzi a ostatni si pri pripadnem nakupu daji pozor ci po rozbaleni a odstrileni doplni info. Sice uz Limity, mimo akce, kde je zajisti instruktor, nestrilim (lehceji se dostanu ke konkurenci), ale uplne lhostejne mi to neni. Preci jen by bylo fajn, misto vicemene pravidelneho prisypavani popela na celou produkci, vyzkouset celou vec nejak posunout dal 8-) . On by mozna i vyrobce ocenil nejakou zpetnou vazbu.

Pravda že poslat zpětnou vazbu výrobci by stálo za to. Bohužel když jsem koukal na lístek, který je přibalen k nábojům, tak jsem tam nenašel ani označení šarže, ani datum výroby, takže se to dá posouvat někam dál celkem těžko :-/

OT: Chtěl bych se omluvit bohulibému za tu inzultaci (i když už zde není vidět), uznávám že to už asi bylo přes čáru.



Bohuliby
Příspěvky: 2180

Příspěvek#255 » ned 23. bře 2014, 11:30

Xerxes: OK, v pohodě. Máš pravdu, že na tom přibalovém letáčku toho opravdu moc není.

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 14 hostů