Zkušenosti s nábojema z LIMIT.cz

reddog

Příspěvek#256 » ned 23. bře 2014, 15:34

xerxes:
hm, tak k tomu už nemám co dodat

uncle

Příspěvek#257 » ned 23. bře 2014, 18:45

k tomu fakt není co dodat, bylo to docela jasný a k věci, ale to už nikdo neposoudí, když je to smazaný...

Phil

Příspěvek#258 » ned 23. bře 2014, 20:32

Bohuliby píše:Cca asi před 20 lety jsem do mé CZ 75 B kupoval u Brymové, .....
Vystřílel jsem jich snad několik tisíc a nedošlo nikdy k žádnému selhání, alespoň se nepamatuji.
S podivem je, že dnes je tolik problémů, není to náhodou tím, že se to někdo snaží za každou cenu ojebat a vydělat, co to jde. Hold asi žijeme v jiné, lepší a demokratické době !

To je asi tím, že dnes se dá komunikovat s více lidmi a rychleji. Před 20 lety bylo k internetu připojeno pár nadšenců.. Dnes má každý internet v mobilu. Takže informaci o tom, že se někomu něco pokazilo se dozvědělo pár střelců na střelnici když tam náhodou byli. Dnes si o tom přečte 100 lidí pár minut po tom co to vyvěsíš na net ;)

Prostě lepší sdílení informací :)

Shras

Příspěvek#259 » ned 23. bře 2014, 20:44

Problem je jen z prebijenejma, nebo je to problem celkove produkce?
diky.

Bohuliby

Příspěvek#260 » ned 23. bře 2014, 23:55

Alespoň já jsem se s plnotučnejma fakt nepotkal, že by byl problém, vždy to byly jen přebíjenky.
Ještě bych chtěl dodat, že před 20 lety byly přebíjené náboje značeny vyraženým kruhem na dně nábojnice, přes stávající ražbu, výrobce a ráže. Asi to bylo dobré, bylo na první pohled hned znát, že jde o přebíjenku, ale to jsme v té době nemohli ještě přebíjet doma.

uncle

Příspěvek#261 » pon 24. bře 2014, 12:33

"Phil"
proto ta nesmyslná panika s limitama a magnetujícím pláštěm... mám vystříleno pár tisíc přebíjenek, než jsem začal sám přebíjet, ale s problémem jsem se nesetkal, samozřejmě v tom množství nějaký šprajclý náboj určitě byl...
píšu teda o 9L, to v pětačtyřicítce bylo problémů daleko víc a i nějaké uvízlé střely v hlavni, tam už bych byl opatrnej ;) ...

johnnyjak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#262 » pon 24. bře 2014, 17:50

Faktem zůstává, že se drážky hlavně tenkou vrstvou tombaku na střele proříznou. Tím pádem se dostanou do kontaktu s železným pláštěm. V Glocku nebo jiné pistoli s polygonní hlavní to asi nehrozí a neviděl bych větší problém. Jinde záleží na mnoha faktorech. Větší opotřebení se ale určitě neprojeví po pár stech ranách.
http://www.uspsa.org/front-sight-magazi ... tal-Ammo-8

fixfokus

Příspěvek#263 » úte 25. bře 2014, 07:43

No ano, proříznou se skrz tombak a jelikož hlaveň je z tvrdé oceli, bez problémů se zaříznou do tenkého pláště z měkkého železa, pod nímž je ještě měkčí olovo. Vůbec bych se toho nebál, pár set ran nemůže zbrani uškodit. Zajisté se najde někdo znalý, kdo porovná tvrdost mosazi vs. měkkého železa.

Grasel

Příspěvek#264 » sob 30. srp 2014, 20:41

Dneska jsem byl vystřílet zbytek Limitů co jsem měl doma, asi 60 ks a při každém výstřelu jsem zaregistroval při extrakci nábojnice jiskry.. Střílel jsem mimo těchto i přebíjené Alsy a tovární SaB, ani u jedněch to nedělalo.. Čím je to způsobeno, materiálem nábojnice?

fejfarz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#265 » sob 30. srp 2014, 20:58

Nestřílej Limity je to opravdu k ničemu. Jiskry lítali asi kvůli magnetujícím střelám. Pokud chceš střílet levné střelivo tak začni přebíjet opravdu to není tak složité a těžké a ulehčíš jak své peněžence tak i zbrani :-)

Int1m1thy

Příspěvek#266 » sob 30. srp 2014, 21:45

ja strilim alsy prebijenky a pohoda, 17 je zere dobre :)

uncle

Příspěvek#267 » ned 31. srp 2014, 15:31

Int1m1thy píše:ja strilim alsy prebijenky a pohoda, 17 je zere dobre :)

to je opravdu super zkušenost s Limitama :thumbup:
k nezaplacení :clap:

Grasel

Příspěvek#268 » ned 31. srp 2014, 16:13

Ti nevím, ale mě teda přišlo že ty jiskřičky lítají jako kdyby z komory při vytahování prázdné nábojnice, ne od ústí hlavně..
Ale je teda fakt, že Limit už si nekoupím, těch pár halířů za to nestojí abych prasil pistoli, nehledě k tomu, že mi z té mojí nechodí dvakrát přesně..

fejfarz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#269 » ned 31. srp 2014, 16:19

Oni nechodí ze žádné přesně. Za málo peněz málo muziky no.

maravysta

Příspěvek#270 » pon 1. zář 2014, 07:49

Pořádal jsem takové střelecké dopoledne a vystříleli jsme docela slušné množství Lugerů i .38 a to bez jediné závady.

Zpět na