Zkušenosti s nábojema z LIMIT.cz
- Phil
Příspěvek#258 » ned 23. bře 2014, 20:32
Bohuliby píše:Cca asi před 20 lety jsem do mé CZ 75 B kupoval u Brymové, .....
Vystřílel jsem jich snad několik tisíc a nedošlo nikdy k žádnému selhání, alespoň se nepamatuji.
S podivem je, že dnes je tolik problémů, není to náhodou tím, že se to někdo snaží za každou cenu ojebat a vydělat, co to jde. Hold asi žijeme v jiné, lepší a demokratické době !
To je asi tím, že dnes se dá komunikovat s více lidmi a rychleji. Před 20 lety bylo k internetu připojeno pár nadšenců.. Dnes má každý internet v mobilu. Takže informaci o tom, že se někomu něco pokazilo se dozvědělo pár střelců na střelnici když tam náhodou byli. Dnes si o tom přečte 100 lidí pár minut po tom co to vyvěsíš na net

Prostě lepší sdílení informací

- Bohuliby
Příspěvek#260 » ned 23. bře 2014, 23:55
Alespoň já jsem se s plnotučnejma fakt nepotkal, že by byl problém, vždy to byly jen přebíjenky.
Ještě bych chtěl dodat, že před 20 lety byly přebíjené náboje značeny vyraženým kruhem na dně nábojnice, přes stávající ražbu, výrobce a ráže. Asi to bylo dobré, bylo na první pohled hned znát, že jde o přebíjenku, ale to jsme v té době nemohli ještě přebíjet doma.
Ještě bych chtěl dodat, že před 20 lety byly přebíjené náboje značeny vyraženým kruhem na dně nábojnice, přes stávající ražbu, výrobce a ráže. Asi to bylo dobré, bylo na první pohled hned znát, že jde o přebíjenku, ale to jsme v té době nemohli ještě přebíjet doma.
- uncle
Příspěvek#261 » pon 24. bře 2014, 12:33
"Phil"
proto ta nesmyslná panika s limitama a magnetujícím pláštěm... mám vystříleno pár tisíc přebíjenek, než jsem začal sám přebíjet, ale s problémem jsem se nesetkal, samozřejmě v tom množství nějaký šprajclý náboj určitě byl...
píšu teda o 9L, to v pětačtyřicítce bylo problémů daleko víc a i nějaké uvízlé střely v hlavni, tam už bych byl opatrnej
...
proto ta nesmyslná panika s limitama a magnetujícím pláštěm... mám vystříleno pár tisíc přebíjenek, než jsem začal sám přebíjet, ale s problémem jsem se nesetkal, samozřejmě v tom množství nějaký šprajclý náboj určitě byl...
píšu teda o 9L, to v pětačtyřicítce bylo problémů daleko víc a i nějaké uvízlé střely v hlavni, tam už bych byl opatrnej

- johnnyjak
Příspěvek#262 » pon 24. bře 2014, 17:50
Faktem zůstává, že se drážky hlavně tenkou vrstvou tombaku na střele proříznou. Tím pádem se dostanou do kontaktu s železným pláštěm. V Glocku nebo jiné pistoli s polygonní hlavní to asi nehrozí a neviděl bych větší problém. Jinde záleží na mnoha faktorech. Větší opotřebení se ale určitě neprojeví po pár stech ranách.
http://www.uspsa.org/front-sight-magazi ... tal-Ammo-8
http://www.uspsa.org/front-sight-magazi ... tal-Ammo-8
- fixfokus
Příspěvek#263 » úte 25. bře 2014, 07:43
No ano, proříznou se skrz tombak a jelikož hlaveň je z tvrdé oceli, bez problémů se zaříznou do tenkého pláště z měkkého železa, pod nímž je ještě měkčí olovo. Vůbec bych se toho nebál, pár set ran nemůže zbrani uškodit. Zajisté se najde někdo znalý, kdo porovná tvrdost mosazi vs. měkkého železa.
- Grasel
Příspěvek#264 » sob 30. srp 2014, 20:41
Dneska jsem byl vystřílet zbytek Limitů co jsem měl doma, asi 60 ks a při každém výstřelu jsem zaregistroval při extrakci nábojnice jiskry.. Střílel jsem mimo těchto i přebíjené Alsy a tovární SaB, ani u jedněch to nedělalo.. Čím je to způsobeno, materiálem nábojnice?
- fejfarz
- Grasel
Příspěvek#268 » ned 31. srp 2014, 16:13
Ti nevím, ale mě teda přišlo že ty jiskřičky lítají jako kdyby z komory při vytahování prázdné nábojnice, ne od ústí hlavně..
Ale je teda fakt, že Limit už si nekoupím, těch pár halířů za to nestojí abych prasil pistoli, nehledě k tomu, že mi z té mojí nechodí dvakrát přesně..
Ale je teda fakt, že Limit už si nekoupím, těch pár halířů za to nestojí abych prasil pistoli, nehledě k tomu, že mi z té mojí nechodí dvakrát přesně..
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí