Přebíjení 9mm luger
- Francis
Příspěvek#152 » ned 23. bře 2014, 17:07
Dobrý den.
Ještě před týdnem jsem "chtěl vyhazovat" vystřílené 9mm luger...
Ale po týdnu přemýšlení a rozhodování jsem se se známím domluvil, že koupíme Lee LOADMASTER ... já vystřílím týdně cca 300 - 500 nábojů 9mm luger a on přibližně 300 9mm luger a cca 100 .38.
Zkušenosti s přebíjením nemáme žádné....
Můj dotaz zní, jestli jsou nějaké problémy s lisem Lee LOADMASTER ? ? ?
nejde nám ani o to, aby jsme ušetřili "kdoví kolik" na munici, ale spíše nám jde o "poznání další nové věci"...
Kule si budeme odlévat... zkušenosti s tím mám. Zatím sháním bazarové kleště s kokilou 9mm, ale nikdo nic neprodává, takže asi koupíme novou....
Výhoda je, že lis, licí kleště, etc... zafinancujeme "na půl" a budeme si ho mezi sebou půjčovat...
Děkuji za případnou kritiku k lisu Lee LOADMASTER, nebo i za kritiku k "Hurvínkovskému vidění války", protože tak nějak to vidíme... s trochou praxe přebíjení nejspíše nebude žádná věda...

Ještě před týdnem jsem "chtěl vyhazovat" vystřílené 9mm luger...
Ale po týdnu přemýšlení a rozhodování jsem se se známím domluvil, že koupíme Lee LOADMASTER ... já vystřílím týdně cca 300 - 500 nábojů 9mm luger a on přibližně 300 9mm luger a cca 100 .38.
Zkušenosti s přebíjením nemáme žádné....
Můj dotaz zní, jestli jsou nějaké problémy s lisem Lee LOADMASTER ? ? ?
nejde nám ani o to, aby jsme ušetřili "kdoví kolik" na munici, ale spíše nám jde o "poznání další nové věci"...
Kule si budeme odlévat... zkušenosti s tím mám. Zatím sháním bazarové kleště s kokilou 9mm, ale nikdo nic neprodává, takže asi koupíme novou....
Výhoda je, že lis, licí kleště, etc... zafinancujeme "na půl" a budeme si ho mezi sebou půjčovat...
Děkuji za případnou kritiku k lisu Lee LOADMASTER, nebo i za kritiku k "Hurvínkovskému vidění války", protože tak nějak to vidíme... s trochou praxe přebíjení nejspíše nebude žádná věda...
- tempest
Příspěvek#153 » ned 23. bře 2014, 19:55
Na Loadmasteru přebijím, máme ho taky mezi dvěma a to ještě z druhý ruky. Na takové to běžné "domácí žvýkání" mi to příjde dostatečný. Prostě k tomu jednou za čas sednu a nasekám 500ks...Navýhoda (jak jsem slyšel, tak snad obecně všech Leeček) je automatický zápalkovač. Nepovedlo se nám ho rozchodit tak, aby jel bez problémů. Poté, co jsme zlikvidovali dva kompletní zápalkovače a tři zápalkovací trny, tak došlo na nákup ručního. Sice si jak k*koti jedny nábojnice předáváme třikrát, ale fungujem (KLEP, KLEP) spolehlivě... Střely neodlévám, jedu v Limitech...
- Francis
- uncle
Příspěvek#157 » pon 24. bře 2014, 12:47
Loadmaster musíš "vychytat", pak šlape... zápalkovač je tragedie, ale dá se taky poladit a vytunit, aby šlapal... mám na něm něco přes 15tis. lugrů a dneska si troufnu říct, že kdyby šlo do tuhýho, dám i pětistovku za hodinu, ale pak by mi upadla ruka
...
když kupuju levnej lis, nebude fungovat jak Dillon za čtyřicet, ale ve finále je výsledek stejnej, jen to někdy chce dobrý nervy a technickou zručnost při úpravách, protože bez nich to nepůjde a nedovedu si osobně představit, že bych dělal na víceoperáku a měl zápalkovat někde jinde
...
když kupuju levnej lis, nebude fungovat jak Dillon za čtyřicet, ale ve finále je výsledek stejnej, jen to někdy chce dobrý nervy a technickou zručnost při úpravách, protože bez nich to nepůjde a nedovedu si osobně představit, že bych dělal na víceoperáku a měl zápalkovat někde jinde
- Francis
- Bohuliby
Příspěvek#163 » pon 24. bře 2014, 23:29
Já jsem u lisu Lee Classic Turret sypal prach dírkou 43 a byla to opakovačka. U mého Walthera to nepřebíjelo. Koukal jsem do tabulek Vectanu a tam na střelu 124 grs, sice jiného výrobce píšou navážku 4,9 grs, kolik dle vaší zkušenosti tam má být. Váhu ještě nemám, dostanují v dubnu k narozeninám, ale nemůžu zahálet, díky.
- Martas_83
Příspěvek#164 » úte 25. bře 2014, 08:46
Taky jsem úplný začátečník v přebíjení. Koupil jsem si na 9 Luger Lee Turret, ale mám jeden problém. Všechny vyrobené náboje mají pod střelou (Limit FMJ 124 grn) takový límec na nábojnici. Divný je, že ten límec není po celém obvodu nábojnice, ale jen tak na polovině. Prostě z jedné strany je nábojnice hezky rovná a pootočím a je tam ten hrb. Vzniká to už na 3. pozici na lisu, kde téměř vůbec neškrtím a ani žehlička na 4. pozici to nespraví. Zkoušel jsem si pohrát s rozhrdlením i škrcením a žehlením, ale nic moc. Nevím, jestli na to může mít vliv způsob nasezení střely??? Střílet to střílí, ale štve mě to.... Budu rád za každou radu
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- 4mike
Příspěvek#165 » úte 25. bře 2014, 09:03
Bohuliby
o 2 strany z5 mas ode mne odkaz na přepočtový tabulky LEE objem/hmotnost
orientačně si spočti hmotnost navážky (podle mne si pod min. navážkou)
Martas
tomu se říká Coca-Cola a je to vcelku běžný jev (estetická vada)
pokud Tě to irituje, budeš muset hrábnout do 1. matrice, jinak se toho nezbavíš
o 2 strany z5 mas ode mne odkaz na přepočtový tabulky LEE objem/hmotnost
orientačně si spočti hmotnost navážky (podle mne si pod min. navážkou)
Martas
tomu se říká Coca-Cola a je to vcelku běžný jev (estetická vada)
pokud Tě to irituje, budeš muset hrábnout do 1. matrice, jinak se toho nezbavíš
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX