BP zbraně - tovární i vlastní, fotky, zkušenosti...
Black Powder a vše co k tomu patří
- matias
Příspěvek#31 » ned 4. kvě 2014, 15:57
Jo, plně chápu, že autor - mušketýr musí psát poněkud obecněji, nebude
asi své know how jen pouštět do luftu. Proto raději k vyobrazené revolve-
rové poušce s kolečkovým zámkem. Velmi neobvyklé řešení - se zrcadlově
obráceným ramenem pro křesací kámen. Krásná pasířská práce zdobeného
krytu kolečka. Předpokládám, že je odnímatelný. Kámen se opotřebovává
a určitě by jej poškodil. A nebo je to jinak? Převratným řešením bude přenos
shluku jisker k BP prachu v komorách. Náznak přístupu k zátravkám je do-
konale skryt. Hlaveň je předpokládám hladká. Ráže? Jakou navážku určila
zkušebna?
asi své know how jen pouštět do luftu. Proto raději k vyobrazené revolve-
rové poušce s kolečkovým zámkem. Velmi neobvyklé řešení - se zrcadlově
obráceným ramenem pro křesací kámen. Krásná pasířská práce zdobeného
krytu kolečka. Předpokládám, že je odnímatelný. Kámen se opotřebovává
a určitě by jej poškodil. A nebo je to jinak? Převratným řešením bude přenos
shluku jisker k BP prachu v komorách. Náznak přístupu k zátravkám je do-
konale skryt. Hlaveň je předpokládám hladká. Ráže? Jakou navážku určila
zkušebna?
- mušketýr
Příspěvek#32 » ned 4. kvě 2014, 18:09
matias
dělal jsem jí před 23lety..a ve zkušebně neprošla,ztroskotalo to na doložení jakosti mat. a myslím že mi chyběly nějaké výpočty...pak už nebyl čas věnoval jsem se firmě .....tak má buben plnej bez komor....vracím se ke zbraním zase až nyní...mám už zase na to čas a když se budou líbit tak třeba někomu udělám radost z pěkného kousku.....foto je ukázka mojí práce.....
dělal jsem jí před 23lety..a ve zkušebně neprošla,ztroskotalo to na doložení jakosti mat. a myslím že mi chyběly nějaké výpočty...pak už nebyl čas věnoval jsem se firmě .....tak má buben plnej bez komor....vracím se ke zbraním zase až nyní...mám už zase na to čas a když se budou líbit tak třeba někomu udělám radost z pěkného kousku.....foto je ukázka mojí práce.....
- matias
- fixfokus
Příspěvek#36 » ned 4. kvě 2014, 20:57
Čas od času si to pouštím a pořád koukám s otevřenou hubou, jaký skvost dokázali tehdejší mistři vytvořit s tak primitivními nástroji.
Strojové výrobky jsou zajisté přesnější a technicky dokonalejší, ale ruční práce dává věcem (a nejen zbraním...) duši. Ale o tu dnes jde málokomu, bohužel.
Strojové výrobky jsou zajisté přesnější a technicky dokonalejší, ale ruční práce dává věcem (a nejen zbraním...) duši. Ale o tu dnes jde málokomu, bohužel.
- mušketýr
- pelanj
- mušketýr
Příspěvek#40 » úte 6. kvě 2014, 08:10
matias;
Ano papírování je hodně,ale jedná se o zbraně a je úpně jedno.....jestli je to "železo" i když si myslím,že ten název mají právo používat úplně jiní lidé...ale budiž respektuji to...nebo černoprachá zbraň.Slouží lidem pro zábavu,obranu tak musí být 100%spolehlivá a hlavně bezpečná.....zbraň slouží člověku ne zvedá jeho ego..proto se musí respektovat.....pouze můj názor..
Ano papírování je hodně,ale jedná se o zbraně a je úpně jedno.....jestli je to "železo" i když si myslím,že ten název mají právo používat úplně jiní lidé...ale budiž respektuji to...nebo černoprachá zbraň.Slouží lidem pro zábavu,obranu tak musí být 100%spolehlivá a hlavně bezpečná.....zbraň slouží člověku ne zvedá jeho ego..proto se musí respektovat.....pouze můj názor..
- TomSmith
Příspěvek#42 » úte 3. čer 2014, 22:18
Na to je těžká odpověď. Ono když zákon nespecifikuje co je perkusní zápalka tak se i zkušebna bude kroutit jak had, ale jasnou odpověď asik nedá ... co když by ses s nima chtěl soudit
Někteří chytří prodejci prodávají "speciální"
perkusní 209tky a to tak že i od dodavatele mají v papírech u těch zápalek slovíčko perkusní. Pak to kupující má takto i na účtence a oni prodej nemusí hlásit na PČR.
Lze ale argumentovat (a už to zkušebna i použila) tím jak vypadá resp. v historii vypadal perkusní zámek a nevím jestli se dá najít nějaký historický perkusní zámek používající zápalku podobnou té 209tce. No a pak taky na střelnici náhodou se nacházející aktivní příslušník PČR může pak majitele takové zbraně prudit.
Pokud to jde tak bych radil používat klasické perkusní zápalky, zvlášť pokud jde o perkusní zadovku.

Někteří chytří prodejci prodávají "speciální"

Lze ale argumentovat (a už to zkušebna i použila) tím jak vypadá resp. v historii vypadal perkusní zámek a nevím jestli se dá najít nějaký historický perkusní zámek používající zápalku podobnou té 209tce. No a pak taky na střelnici náhodou se nacházející aktivní příslušník PČR může pak majitele takové zbraně prudit.
Pokud to jde tak bych radil používat klasické perkusní zápalky, zvlášť pokud jde o perkusní zadovku.
- TomSmith
Příspěvek#44 » stř 4. čer 2014, 18:10
To bude nejlepší. Tak to v některých státech praktikuje Ardesa u svých inline předovek. Mají výměnný dnový šroub a úderník, takže lze prodávat obě verze. Buď dnový šroub kde je klasický malý piston na perkusní zápalku nebo dnový šroub s 209 zápalkou. Pak v zemích nebo US státech kde je 209 problém, prodávají verzi na perkusní zápalky.
I pro tebe bude jednodušší když na zkušebnu poneseš zbraň pracující s perkusní zápalkou, budeš tak mít daleko větší šanci že ti to označí Dčkem.
I pro tebe bude jednodušší když na zkušebnu poneseš zbraň pracující s perkusní zápalkou, budeš tak mít daleko větší šanci že ti to označí Dčkem.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí