Inspektoráty pro zbraně

Shras

Příspěvek#421 » pát 18. dub 2014, 04:00

tecda chapu proc jim to trva tak u ZP, ale u prukazu zbrane?

Gimly

Příspěvek#422 » stř 23. dub 2014, 13:18

Na Praze -venkov, minulý týden. Žádná fronta, PZ ještě horký za cca 15min, odchod domů. Jinak super jednání a přístup po celou dobu od žádosti o zkoušku ZP až po PZ.

Kuzovec

Příspěvek#423 » stř 23. dub 2014, 16:40

Podělím se o mou zkušenost na Kladně. ZP byl vydán po 8 dnech od podání žádosti, volal jsem až po 14 dnech. Nákupní povolení na počkání. Průkaz zbraně trval asi 10 minut. Velice ochotní policisté, když člověk něco neví, poradí a občas se podělí i o úsměv.

tomashr

Příspěvek#424 » pát 25. dub 2014, 07:20

Mobster píše:Byl jsem si nedávno měnit na Sdružení papíry, kvůli změně trvalého bydliště. Bylo mi řečeno, že do 14 dnů to tam bude. Už za dva dny jsem měl ve schránce oznámení o ukončení správního řízení. Úplně se mi zatočila hlava, jaká to byla rychlost (na to, že to jsme v Praze). :)

Já taky spadám pod Sdružení a problém vidím spíš v tom, že oznámení posílají jen u zbrojáku, u průkazů zbraně ne. Takže reálně sice vesměs průkaz zbraně mají výrazně rychleji než za avizovaných 14 dní, ale je dost problém se to dozvědět. Žádal jsem si o dva průkazy v rozmezí týdne, pro první jsem si šel opravdu až za 14 dní, ale měli hotové oba a podle data reálně jeden trval 4 dny a druhý 5 dní. Jestli bych po nich chtěl něco zlepšit, tak by mi stačila notifikace emailem okamžitě po vystavení. Reálně by to žádné složité certifikáty či datové schránky nepotřebovalo, neboť u tohoto oznámení zde nejde o úkon s jakýmkoli dopadem - když se toto oznámení ztratí, tak si tam člověk prostě zajde v zákonném termínu 14 dní a nic se neděje. Podobné "prkotiny" jsou přesně to, co by velmi prospělo mnoha bodům naší státní zprávy, příkladů, kdy v podstatě pracují dobře a ke zlepšení spokojenosti občanů by stačila naprostá maličkost s prakticky nulovými náklady se najde více...

kubass_hk9

Příspěvek#425 » stř 21. kvě 2014, 00:35

Grasel píše:Musím pochválit úředníky na inspektorátu v Brně, ZP s NP mi vyřídili za 4 (!!!) pracovní dny, a PZ mi vystavili dnes na počkání.. a to jsem tam přišel v 16:50..
Opravdu 1AA..

Jak to jen ti lidi dělají... Na ZP v Brně (Střed) čekám už pátým týdnem (vázne to na magistrátu)...

Má někdo v poslední době podobnou zkušenost?

Rough boy

Příspěvek#426 » stř 21. kvě 2014, 07:57

Soukalova - dne 5.5. podána žádost o vydání ZP+NP, dnes, tedy přesně po čtrnácti dnech mi volala slečna, že mám obojí hotové.

Bohuliby

Příspěvek#427 » stř 21. kvě 2014, 08:03

Praha Soukalová, žádost o NP stále týden, žádná změna.

Shras

Příspěvek#428 » stř 21. kvě 2014, 16:56

Tak dnska soukalka sel jsem si pro PZ dorazil v 8:15 predemnou 7 ludi dvere zavrene :) po 5 minutach nekdo vysel a mohli dalsi ... pak vykoukl pan kdo si de jen vyzvednout ... vyrizeno v 8:38. predbehl sem jich asi 5 :)

cz6ace

Příspěvek#429 » stř 21. kvě 2014, 17:29

Brno ZP+NP presne tyden, resp 5 pracovnich dni a mam to doma.

Odesláno z mého GT-I9100 pomocí Tapatalk

Rough boy

Příspěvek#430 » stř 21. kvě 2014, 19:57

Shras píše:Tak dnska soukalka sel jsem si pro PZ dorazil v 8:15 predemnou 7 ludi dvere zavrene :) po 5 minutach nekdo vysel a mohli dalsi ... pak vykoukl pan kdo si de jen vyzvednout ... vyrizeno v 8:38. predbehl sem jich asi 5 :)

Asi pán v šedivém tričku, ne? :mrgreen: Ten tam vyvolával lidi, co si jdou jen něco vyzvednout i odpoledne. Sice jsem tam byl teprve potřetí, ale takovouhle invazi jsem tam ještě neviděl...lidi ve frontě až na schodech :?

Bohuliby

Příspěvek#431 » stř 21. kvě 2014, 22:10

Soukalka, dnes v 16 hod., přede mnou 2 lidi, 10 min., vyzvednutí NP, paní mně volala, že je již hotovo, podával jsem v pondělí.

ilicz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#432 » pon 26. kvě 2014, 12:20

V Brně jsem byl předminulý pátek pro nákupku a dostal jsem ji na počkání. Navíc jsme si s paní ještě bezva popovídali o střelivu :)

kubass_hk9

Příspěvek#433 » pon 26. kvě 2014, 22:47

Tak už ho mám od minulýho týdne, jak jsem psal, táhlo se to na magistrátu. Na PČR ZSBM Brno nadávat rozhodně nemůžu, nikdy jsem nečekal déle než pár minut. Vstřícní, trpěliví a ochotní. Po pravdě asi zatím nejlepší zkušenost s návštěvou úřadů:)
Uvidím jak to bude dále s registracemi a nákupkama, ale dle dosavadních zkušeností a předchozých komentářů se asi není čeho bát

Albert

Příspěvek#434 » úte 27. kvě 2014, 05:56

Přidám aktuální informaci z Mělníka. Byl jsem tam po dvou letech a opět spokojenost. Odhlášení prodané zbraně + vystavení povolení na nákup další 15 minut. Po dvou hodinách jsem tam byl znova registrovat novou zbraň a opět za 15 minut vyřízeno. Kéž by takhle fungovali všechny úřady.

Shras

Příspěvek#435 » úte 27. kvě 2014, 17:33

abych rekl trochu to nechapu ... ano beru ze praha 4 je bla bla bla .. ale to budu brat kdyz mi nekdo rekne u vas za 14 dni u nas zatyden .. ne u napockani.

Zpět na