Zkouška OZ mimo bydliště
- nahodicka
- mikymoto
Příspěvek#3 » pon 9. čer 2014, 21:16
No ono hodně záleží na tom pod jaké ředitelství spadáš. Já měl potvrzení od zaměstnavatele, že mám trvalé pracoviště v Brně i kopii nájemní smlouvy na přechodném bydlišti v Brně a stejně mi to obratem zamítli. Už na přepážce v Ústí nad Orlicí mě varovali, že to neprojde a opravdu mi to v Pardubicích zamítli. Holt to není nárokovatelný a záleží na tom, na jak ochotného člověka narazíš.
- mikymoto
Příspěvek#5 » úte 10. čer 2014, 09:48
Nejsem právník, tak ať mě dyštak někdo erudovaný opraví, ale zákon 119/2002 Sb. obsahuje asi jedinou zmínku o možnosti výjimky v §78.
Já se v žádosti o postoupení odvolával na zákon 500/2004 Sb. (Služební zákon) - kde §131 odst. 5 říká:
Příslušný správní orgán může věc usnesením postoupit z důvodu vhodnosti i v jiných případech. Postupující správní orgán je povinen vyžádat si předchozí souhlas správního orgánu, jemuž má být věc postoupena. Předchozího souhlasu není třeba v případech, kdy má žadatel v územním obvodu správního orgánu, jemuž má být věc postoupena, místo trvalého pobytu nebo sídlo, popřípadě se v tomto územním obvodu zdržuje. V řízení o žádosti se tohoto ustanovení použije jen na požádání nebo se souhlasem žadatele.
To co je tam nejdůležitější je slovo MŮŽE – což znamená NEMUSÍ. Takže si do žádosti můžeš psát co chceš a záleží jen na úředníkovi, který to dostane do rukou. A upřímně - psát že chci dělat zkoušky dřív a jinde kvůli závodům mi nepříjde z pohledu úředníkova jako závažný důvod
Leda že by sám byl fanda do závodů 
Já se v žádosti o postoupení odvolával na zákon 500/2004 Sb. (Služební zákon) - kde §131 odst. 5 říká:
Příslušný správní orgán může věc usnesením postoupit z důvodu vhodnosti i v jiných případech. Postupující správní orgán je povinen vyžádat si předchozí souhlas správního orgánu, jemuž má být věc postoupena. Předchozího souhlasu není třeba v případech, kdy má žadatel v územním obvodu správního orgánu, jemuž má být věc postoupena, místo trvalého pobytu nebo sídlo, popřípadě se v tomto územním obvodu zdržuje. V řízení o žádosti se tohoto ustanovení použije jen na požádání nebo se souhlasem žadatele.
To co je tam nejdůležitější je slovo MŮŽE – což znamená NEMUSÍ. Takže si do žádosti můžeš psát co chceš a záleží jen na úředníkovi, který to dostane do rukou. A upřímně - psát že chci dělat zkoušky dřív a jinde kvůli závodům mi nepříjde z pohledu úředníkova jako závažný důvod

- Ikewoo
- Steiner
Příspěvek#9 » úte 10. čer 2014, 13:23
nahodicka: nepomůžeš si nijak, od 1.7. platí novela zákona o zbraních, budou upravené testové otázky a rozjíždí se Centrální Registr Zbraní, všechny oddělení OSZBM budou nějakou dobu mimo provoz, proto nepočítej s tím, že by někde jinde vypsali termín dřív než ve druhé polovině července.
- Ikewoo
Příspěvek#11 » úte 10. čer 2014, 14:35
On je také problém v tom, že žádost by jaksi měla obsahovat inspektorát, kde to chceš dělat. To jako budeš před podáním obvolávat inspektoráty, kde mají ještě nejlíp do konce června volné místo na zkouškách? Ony ty zkoušky taky nebývají kapacitně nafukovací (a zvl. u inspektorátů s většími městy prostě bývají čekací doby kvůli kapacitě i v době, kdy se neblíží nějaká změna otázek a předpisů)
- Ikewoo
Příspěvek#14 » úte 10. čer 2014, 20:37
Hmm, připravený
Tak v tom případě hodně štěstí! Obecně použitelné důvody jsou hlavně studium, práce, dlouhodobý dočasný pobyt v jiném kraji... problém je, že můžou a nemusí povolit. Tak snad ti to vezmou, když bude to léto... Zajít tam co nejdřív, protože oni když ti to povolí si musí tu přihlášku poslat mezi sebou, čehož rychlost ty nijak neovlivníš...

- Tamik
Příspěvek#15 » úte 17. čer 2014, 16:54
Dobré odpoledne,
chtěla bych Vás poprosit o radu. Před nedávnem mi zemřel táta a zůstaly po něm zbraně (2 jsou po dědovi, které pro nás mají i "citovou" hodnotu), takže mě to dokopalo udělat si ZP. Párkrát už jsem zbraň v ruce měla, ale žádněj střelec určitě nejsem. Teorie není problém, zákony přečteny a teď šprtám otázky. Strašák byla střelba, ale byla jsem si zastřílet u p. Poura v Příbrami a vypadá to, že bych u zkoušek neměla mít větší problém, pokud mi neudělá čáru přes rozpočet tréma
Ale teď se rozhoduji - ZoZ v Praze nebo Příbrami? Mám trvalé bydliště na Praze 6, takže mi přidělena bude asi střelnice Magnum, nebo bych mohla zkusit požádat o ZoZ v Příbrami u p. Poura (dost času teď trávím v Žebráku (spadá pod Příbram) u mámy - tzn. zdržuji se tam, a co jsem slyšela tak pokud Pražák chce na zkoušku mimo nedělají s tím velký problém).
Máte někdo zkušenosti se zkouškami na zmiňovaných střelnicích? Případně s kvalitou přípravného kurzu před ZP?
Děkuji moc za odpovědi
PS: velké díky tvůrcům webu
chtěla bych Vás poprosit o radu. Před nedávnem mi zemřel táta a zůstaly po něm zbraně (2 jsou po dědovi, které pro nás mají i "citovou" hodnotu), takže mě to dokopalo udělat si ZP. Párkrát už jsem zbraň v ruce měla, ale žádněj střelec určitě nejsem. Teorie není problém, zákony přečteny a teď šprtám otázky. Strašák byla střelba, ale byla jsem si zastřílet u p. Poura v Příbrami a vypadá to, že bych u zkoušek neměla mít větší problém, pokud mi neudělá čáru přes rozpočet tréma

Ale teď se rozhoduji - ZoZ v Praze nebo Příbrami? Mám trvalé bydliště na Praze 6, takže mi přidělena bude asi střelnice Magnum, nebo bych mohla zkusit požádat o ZoZ v Příbrami u p. Poura (dost času teď trávím v Žebráku (spadá pod Příbram) u mámy - tzn. zdržuji se tam, a co jsem slyšela tak pokud Pražák chce na zkoušku mimo nedělají s tím velký problém).
Máte někdo zkušenosti se zkouškami na zmiňovaných střelnicích? Případně s kvalitou přípravného kurzu před ZP?
Děkuji moc za odpovědi

PS: velké díky tvůrcům webu

Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva