Beretta 70/71
Krátké zbraně .22LR
- standokan
Příspěvek#604 » sob 2. srp 2014, 09:19
Ahoj, koupil jsem si zasobnik s plastovou botkou, nemůžu pri natažení dostat naboj do komory, naráží na spodek hrany zásobníku a nebo o spodek hrany zkluzavky. Když ho tam dostanu tak závadí do třetí rány. Zkoušel jsem roztáhnout vývodky, které byly z úzka do široka (tak je to i u puvodniho zás.), ale nic moc. Klasickej starej zasobnik vše OK. Za ty prachy jsem naštvanej
. Moc diky za pomoc. 

- Georg
Příspěvek#605 » pon 4. srp 2014, 08:56
A kolik jsi tam dostal nábojů ?
Já mám origo zásobník, kam "naláduju" i 9 nábojů, ale pokud je chci dostat do zbraně, už musím mít závěr v zadní poloze (po zasunutí se spustí závěr a já mám tak zbraň ve stavu 8+1
). Kolega ze střelnice má zas dokupovaný, do kterého "dostane" jen 7 nábojů.
Já mám origo zásobník, kam "naláduju" i 9 nábojů, ale pokud je chci dostat do zbraně, už musím mít závěr v zadní poloze (po zasunutí se spustí závěr a já mám tak zbraň ve stavu 8+1

- Milan100
Příspěvek#606 » stř 6. srp 2014, 10:17
Tak jsem si dnes podal NP kvuli Beretce. Příští týden ve středu si ho můžu vyzvednout. Zároveň jsem zašel dokoupit střelivo které mi doma dochází a tam se na mě holka Beretí koukala z vitríny. Tak už ji mám zamluvenou, nemusím kvůli ní jezdit daleko a moc se na ni těším. Zkusil jsem ji do ruky řekl bych dobrý pocit, spoušť OK spíše až moc citlivá. A druhý zásobník za 770kč. No tak už abych ji mohl vyzkoušet a přidat do trezoru.
- formic
- standokan
Příspěvek#608 » stř 6. srp 2014, 20:26
Georg - jo 8 max. naboju, rozebral jsem ho, zkoušel jsem lehce upravit vývodky atd. furt stejný. 5 jich vystřelí dobře, jak jich dám vic, zbytek pak se sekaj o hranu zásobniku nebo zkluzavky.Nebaví mě tunit vec za 1000, treba nekdo za nejakou stovku to bude mit chuť řešit.
- Milan100
Příspěvek#609 » čtv 7. srp 2014, 05:47
standokan
přečti si příspěvek na str.23 od kedlub, řešil podobný problém. Upravil zásobník i skluzavku? Já by se tý skluzavky bál ale jemu to zafungovalo. Já bych neměl radit protože nemám potřebné zkušenosti ale laicky mě napadá jestli není slabá pružina zásobníku. Jestli jsem pochopil dobře pokud máš plný zásobník tak podává až u posledních tří začne sekat? Upravil bych podle kedluba a zkusil bych jestli není mezi zásobníkem který funguje a tím vadným rozdíl v tlaku pružiny.
přečti si příspěvek na str.23 od kedlub, řešil podobný problém. Upravil zásobník i skluzavku? Já by se tý skluzavky bál ale jemu to zafungovalo. Já bych neměl radit protože nemám potřebné zkušenosti ale laicky mě napadá jestli není slabá pružina zásobníku. Jestli jsem pochopil dobře pokud máš plný zásobník tak podává až u posledních tří začne sekat? Upravil bych podle kedluba a zkusil bych jestli není mezi zásobníkem který funguje a tím vadným rozdíl v tlaku pružiny.
- standokan
Příspěvek#610 » čtv 7. srp 2014, 20:15
Je to opačně pri plném prvni tři nepodaj. O proti origo původnimu je pružina kratší, ale zkoušel jsem různé kombinace pruzin ,vyjma podavace a furt to samé zkusil jsem to jednou, ještě zkusím dukladneji pročíst vyše uvedenou stranu, ale nemam na to nervy. Moc diky za jakékoliv poznatky.
- Milan100
Příspěvek#611 » pát 8. srp 2014, 05:28
Tak v tom případě je to přesně to samé co popisuje ve svém příspěvku na str.23 kedlub. Myslím že je to vcelku pochopitelně napsáno a nafoceno. To zabroušení se zřejmě netýká skluzavky ale rámu těsně pod ní, něco jako lepší náběh + úprava hrany zásobníku. Já bych na to nervy měl ale spíš bych se bál abych neudělal více škody než užitku.
- Milan100
Příspěvek#612 » úte 12. srp 2014, 08:15
Tak už ji mám doma. Můžu pochválit "můj" příslušný útvar PČR, měl jsem se pro nákupko zastavit ve středu ale zkusil jsem to v pondělí a už bylo připravené. Zbraň vypadá skoro nepoužitá, snad jen pár zkušebních ran. Rok výroby asi 1989 (na rámu AU). Jak jsem jinde četl měly by být hlaveň - závěr bez vůle. No tak u té mé vůle je, i závěr - rám má vůli. Nebude to ale opotřebením. No ještě budu muset počkat než ji budu moct vyzkoušet.
I když jsem věděl že rám je ze slitiny AL stejně mě překvapila váha rámu po rozborce. Jako bych nedržel nic v ruce. Jo železo je železo.
Chtěl jsem se tedy zeptat majitelů kteří si dodělávali gumový doraz na vodítko vratné pružiny. Abych i já šetřil svého mazlíka. Stáhl jsem si rozkres pistole a fotku dorazu z netu. Jestli tomu dobře rozumím tak vodítko vratné pružiny dosedá do rozborného čepu v rámu. Pokud se použije výkonnější HV střelivo tak nedojde ke ztlumení rázu pružinou ale úplnému zmačknutí pružiny a dosednutí závěru natvrdo a přenesení plného rázu do čepu a otvoru pro čep v rámu. Takže
se z vodítka sundá pružina, na vodítko se navlíkne "něco"(O kroužek, gumové těsnění + podložka) vše se vrátí zpět a odzkouší funkce zbraně. Vodící tyčka stále dosedá do čepu kov na kov ale silnější úder bude zmírněn "silentblokem". Myslím si to dobře? Původně když jsem neměl zbraň doma myslel jsem že je guma někde mezi rámem a závěrem. I když se tu dá dočíst hodně informací pokud by jste (znovu) napsali jaký kousek gumy a podložky vám zafungoval nejlépe budu rád. Předpokládám že po úpravě bez problémů chodí náboje standart i HV.
Fotku dodám, zatím nestíhám.
I když jsem věděl že rám je ze slitiny AL stejně mě překvapila váha rámu po rozborce. Jako bych nedržel nic v ruce. Jo železo je železo.
Chtěl jsem se tedy zeptat majitelů kteří si dodělávali gumový doraz na vodítko vratné pružiny. Abych i já šetřil svého mazlíka. Stáhl jsem si rozkres pistole a fotku dorazu z netu. Jestli tomu dobře rozumím tak vodítko vratné pružiny dosedá do rozborného čepu v rámu. Pokud se použije výkonnější HV střelivo tak nedojde ke ztlumení rázu pružinou ale úplnému zmačknutí pružiny a dosednutí závěru natvrdo a přenesení plného rázu do čepu a otvoru pro čep v rámu. Takže
se z vodítka sundá pružina, na vodítko se navlíkne "něco"(O kroužek, gumové těsnění + podložka) vše se vrátí zpět a odzkouší funkce zbraně. Vodící tyčka stále dosedá do čepu kov na kov ale silnější úder bude zmírněn "silentblokem". Myslím si to dobře? Původně když jsem neměl zbraň doma myslel jsem že je guma někde mezi rámem a závěrem. I když se tu dá dočíst hodně informací pokud by jste (znovu) napsali jaký kousek gumy a podložky vám zafungoval nejlépe budu rád. Předpokládám že po úpravě bez problémů chodí náboje standart i HV.
Fotku dodám, zatím nestíhám.
- Louba
- Milan100
Příspěvek#614 » čtv 14. srp 2014, 15:46
Ahoj již x krát rozebíráno
Vím, čtu to už po několikáté, dokud nebyla doma tak to stejně nebylo jasné. Ale po tom co jsem ji přivezl a měl trochu více času na rozborku a prohlídnutí zbraně už mi to postupně dochází. Jsou tu popsány celkem tři varianty, z toho jedna nefunkční, to je O kroužek na vodící tyčce, druhá možnost vede jen ke zvýšení tuhosti pružiny a ta třetí od Fylip je ta správná. Musel jsem to ale několikrát přečíst. Jinak myslím že i to zvýšení odporu pružiny u výkonnějšího náboje má svoje opodstanění. Jo a díky za odpověď. Zatím budu střílet standartama ale doraz udělám, může jen prospět.
Možná bych se ještě zeptal protože na střelnici si ještě budu muset počkat (na PZ) abych viděl jestli bezproblémů funguje ale trochu se bojím jestli bude přebíjet s plným zásobníkem. Díky okrajům na nábojích se u plného zásobníku mění úhel náboje tak že nekouká nahoru ze zásobníku ale rovně do hrany zásobníku. Když jich je vloženo méně samozřejmě hned mají ten správný úhel aby šly do komory. Jak říkam může za to okrajový rantl náboje. To co tu píše standokan si myslím že může potkat i mě. Máte s tím taky problém? Je mi jasný že jsem trochu zaspal dobu, napsáno už toho tu je hodně a před pár lety to bylo hodně frekventované téma.
- Milan100
Příspěvek#615 » pát 15. srp 2014, 06:08
Tak jenom přidám foto. Vyzkoušel jsem na sucho jak podává a se 7ks v zásobníku(poměděné SaB HV) ještě podává, s 8ks už ne. Důvod je vidět na fotce se zásobníky. Ale pro ten pliking nebo jak se to jmenuje to stačí. Jinak by se vešlo i 9 nábojů do zásobníku a jeden do komory ale prostě je nepřebije.
IMG_0001B 71.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí