Ukrajinská krize-kam asi půjde vývoj...?

Int1m1thy

Příspěvek#16 » pát 29. srp 2014, 15:20

ano ale 58 se zbavujeme uz nekolik let.... davno neplati ze mame pro pripad mobilizace plny sklady ;)

ataman62

Příspěvek#17 » pát 29. srp 2014, 16:54

Patřím k těm 50+, které zminujes a s tou letitou výzbrojí jsme trávili 2 roky na vojně a dovolím si tvrdit, že bychom si s tím poradili lépe než dnešní FB mládež s kšiltem na stranu. To myslím obecně, ne kluky z podobných for, těch je ale sakra menšina. Omlouvám se za diakritiku, píši z mobilu.

Milan100

Příspěvek#18 » pát 29. srp 2014, 17:23

Tu trochu moderní výzbroje které máme obsluhují profíci. Žádny neškolený se k ní nedostane. Na povolané zbývají ty staré zbraně. Nevím jestli ti mladí díky simulacím na PC jsou ve výhodě. Válka je masové vraždění, jednotlivec ať sebevíc zkušený nic neznamená. Něco jiného jsou speciální jednotky. To je o něčem jiném. Ale ty se nenasazují do běžných bojů, naposledy tu zkusily rusové v Čečně a tyto jednotky byly zničeny. Obyčejná válka je hrůza. Toť odpověď intimithy, je to jedno jestli umíš s chytrým mobilem nebo ne. Moje odbornost získaná na vojně (a nebyla s bodáky) je teď k ničemu, ani při brané povinnosti by mě nikdo zpět nedal. Na obsluhu protiletadlového systému je nutný zkušený člověk a tím už nejsem, ale ovládání složité techniky nám nedělalo problém. A mám kamarády kteří měli na starost houfnici Dana a raketomety Grad, to byla práce s výpočty o dopadu střel. A další kteří se učastnili ostrých střeleb v Karakumi. A to v době kdy mobily nebyly. Ale nikdo z nich o válku nestojí.
Jinak téma Ukrajinské krize je čím dál tím závažnější.

Int1m1thy

Příspěvek#19 » pát 29. srp 2014, 18:07

ja tu nemluvim o pc simulacich ale o schopnosti uzivat novy veci, to ze starochove umi uzivat stary je sice pekny ale tech se armada zbavuje nebo uz uplne zbavila. A vono to je jedno stejne nikdo znas nic nedostane protoze nic neni :D takze ja nedostanu novy a vy stary veci na ktery jste zvykli ;) takze doporucuju nakoupit vlajecky jak NATA tak Ruska v pripade kdo vyhraje :D

Carloss

Příspěvek#20 » pát 29. srp 2014, 21:07

To je hluboký omyl. Válka se nevyhrává letadly, ani raketami či tanky, ale nohou prostého vojáka, který obsadí a kontroluje dobytá území. Kam ta noha nevstoupí se nikdy nevyhraje. Koukněte kamkoli, kam se amíci nas*ali a odešli. Takže ten voják s SA58 je nebetyčně důležitej, ne, že ne. A jen tak mimochodem, on Putin není jediný okupant. Jestli mi chcete namluvit, že amíci jsou jiní, tak hr na mě.... Nejsou. Jen používají jiné metody. A zrovna tuhle jeden americký lingvista, politolog, sociolog a kdo ví z čeho ještě má doktorát prohlašuje už od 60. let min století, že USA jsou největšími teroristy světa.

TomSmith

Příspěvek#21 » pát 29. srp 2014, 21:41

On si to myslí i jeden dost slavný americký režisér. Na ČT běží jeho zajímavé dokumnety:
Americké století

aleš_

Příspěvek#22 » pát 29. srp 2014, 21:51

Carloss píše:A zrovna tuhle jeden americký lingvista, politolog, sociolog a kdo ví z čeho ještě má doktorát prohlašuje už od 60. let min století, že USA jsou největšími teroristy světa.
Ano, to řekl Noam Chomsky. Nicméně, pokud bych měl doktorát z teoretické fyziky, nechal by sis ode mně operovat slepé střevo? Jeho kompetence asi nejstručněji a nejvýstižněji charakterizoval jeden host v Hyde Parku ČT24 (jméno si teď bohužel nevybavím), když říkal: na jeho přednášce o lingvistice bylo tolik lidí, že se nevešli do velké posluchárny, na jeho další přednášce o politice bylo jen několik málo lidí.

Pokud bych si měl vybrat mezi USA a Ruskem, volil bych USA. Dnes, po r. 45, kdykoliv bych preferoval demokratickou zemi, kde máte alespoň nějaká práva. Samozřejmě je taky pravda, že některé kroky zahr. politiky USA jsou hodně kontroverzní ( např. Saddámovy neexistující chemické zbraně, to bylo hodně velké faux pas), ale to je složitější diskuze.

Carloss

Příspěvek#23 » pát 29. srp 2014, 21:57

Jojo... Pravdu díš... Bohužel v několika věcech má Chomsky pravdu. Bohužel... Jinak já bych raději bojoval za rusy... Raději budu v zajetí na Floridě, než na Sibiři... ;-D

Int1m1thy

Příspěvek#24 » pát 29. srp 2014, 21:59

Carloss: ale oni ty 58 nejsou v poctu pro mobilizaci :D, hadry ani vystroj taky ne :D

mir-e-czech

Příspěvek#25 » pát 29. srp 2014, 22:22

Co na to říkáme? Nevyznám se v tom, nemám informace, jen ty politicky korektní. Ale líbí se mi názory pana Kollera a pak názory Robejška. Docela zajímavej rozhovor byl mezi Hamplem a Štětinou na CRo.

Shras

Příspěvek#26 » pát 29. srp 2014, 22:44

hezky .. bohuzel nevim jakej nazor maji panove a radio neposloucham .. co takle nejakej odkaz?

robokop

Příspěvek#27 » pát 29. srp 2014, 22:54

mir-e-czech píše:Co na to říkáme? Nevyznám se v tom, nemám informace, jen ty politicky korektní. Ale líbí se mi názory pana Kollera a pak názory Robejška. Docela zajímavej rozhovor byl mezi Hamplem a Štětinou na CRo.

Výběrem "analytika" Kollera jste se moc nepochlapil. Viz. pár citací dále.
"Vzhledem k jeho minulosti aktivního spolupracovníka komunistické tajné služby, který udával kolegy například za poslouchání západních rozhlasových stanic, nemusí být jeho názory zcela objektivní."
"V sobotu Koller tvrdil, že USA se aktivně podílí na válce na Ukrajině, zatímco u Ruska to není prokázané."
"A Koller dále pokračoval: „Účast Ruska na vyzbrojování ukrajinských separatistů dosud nebyla nijak řádně prokázána a pravděpodobně je minimální přes veškerý povyk zahraniční propagandy.“
"Koller má i druhou, pro většinu veřejnosti neznámou tvář: od roku 1979 byl veden jako spolupracovník Vojenské kontrarozvědky, jež byla součástí StB. A jak zjistil Týdeník ECHO, který měl možnost si prostudovat část Kollerova svazku, patřil k nesmírně aktivním „udavačům“. Součástí spisu je například zhruba 150 ručně psaných zpráv o důstojnících i vojácích."

Takže já tomuto pánovi nevěřím ani slovo. Zvláště, když od počátku konfliktu vystupuje jako 100% prorusista bez ohledu na vývoj situace.

franta599

Příspěvek#28 » sob 17. led 2015, 21:14

tak novinka je vyhlašena uplna mobilizace zabavuji se auta atp... čerstva informace od známeho z ukrajiny už ma zakazano vycestovat k nám brzo to bude ve zpravach (možná)
vyhlašena bude 20.1.2015

hugofalfar

Příspěvek#29 » ned 18. led 2015, 09:50

lanasxxx píše:Kdyz uz bych musel bojovat tak by se mi nechtelo bojovat proti slovanum.

To mi připomíná ten starý vtip: " Bojovat budu na straně Rusů proti USA, protože radši budu v zajetí u Američanů než u Rusáků" :mrgreen:

Grasel

Příspěvek#30 » ned 18. led 2015, 17:42

Int1m1thy - byls na vojně chlapče? Že mluvíš tak zasvěceně o tom co by kdo dokázal/nedokázal... Je to velice úsměvné...

Zpět na