Nákupní povolení

aleš_

Příspěvek#391 » ned 5. říj 2014, 19:32

Když jsem cca před 14 dny kupoval zbraň z komise v obchodě, tak chtěli NP a dostal jsem na něj bumážku s podpisem. Takže asi bude lépe mít ho s sebou, ale nezapomeň si ho vzít od prodejce zase zpátky. Moji policajti si ho potom nechali, takže pokud chceš kopii, udělej si ji předem.

Carloss

Příspěvek#392 » ned 5. říj 2014, 20:57

Já když jsem nedávno kupoval, tak mi v Soukalce na NP dali razítko "využito"...

smajlik

Příspěvek#393 » ned 5. říj 2014, 21:29

Dekuji za odpovedi. A sedivak si pak vypisu sam? Prodejce mi nikam nic nevyplnuje, takze si ho na nakup brat nemusim?

Carloss

Příspěvek#394 » ned 5. říj 2014, 21:32

Jak který prodejce... Některý Ti dá fakturu se všemi údaji, jiný předvyplní šedivák, když ho bude mít... Ale s sebou ho mít netřeba.

Farock

Příspěvek#395 » pon 6. říj 2014, 21:12

Tak kurde jak je to,už mě z toho pročítání bolí hlava a co kus to názor :-D.Musí se teď po novele zákona o zbraních když mám skupinu B a E žádat o povolení nosit zbraň k obraně nebo ne?Píše se tu že už smíš nosit k obraně zbraň i když máš B i když mi to přijde jako nesmysl,u B je to tuším v pouzdře (kufřík) bez možnosti okamžitého použití (což je mít pistoli nenabitou).Jdu žádat o vydání zbrojního průkazu a chtěl bych to sfouknout na jednou jak zbroják tak povolení k nákupu a popřípadě povolení k nošení o obraně.Zkoušel to teď po té novele někdo?

Carloss

Příspěvek#396 » pon 6. říj 2014, 21:20

Jistě, že musí... Jen se to nikam zvlášť nezaznamená, pokud vím... Krom toho nepovoluje se "nošení zbraně k obraně", ale "k nošení zbraně" vůbec. Konkrétně se jedná o "povolení k nabytí vlastnictví, držení a nošení zbraně...", "nehodící se škrtněte"... Sice mi povolování nošení se ZP sk. B přijde jako nesmyslné, ale to jen z logiky věci, nikoli z dikce zákona.

robokop

Příspěvek#397 » pon 6. říj 2014, 23:57

Jak píše Carloss.
Pořád dokola. To je to tak složité? Teď tady čumím na formulář, který jsem si vyzvedl nedávno na Policii, protože nutně potřebuji taky revolver. :D Je tam psáno: Žádám o povolení k nabytí vlastnictví, držení, nošení zbraně kategorie B. Nic z toho neškrkej. Hotovo. Jednoduché jako facka. Žádné nošení neřeším, je to tam automaticky.
Změna je v tom, že to nošení se už nezapisuje do ZP.

Farock

Příspěvek#398 » úte 7. říj 2014, 06:24

Carloss

Příspěvek#399 » úte 7. říj 2014, 06:49

Na stránkách PČR je dokonce ve vyplňovatelnym provedení. A je tam i "šedivák". Rovněž vyplňovatelný.

robokop

Příspěvek#400 » úte 7. říj 2014, 09:04

jasně že je

Farock

Příspěvek#401 » stř 8. říj 2014, 13:08

Tak v Litoměřicích nákupní povolení až po vydání zbrojního průkazu prý si mam počkat až se vyřídí zbrojní průkaz :-D.

marinakus

Příspěvek#402 » stř 8. říj 2014, 18:46

NP každopádně až po vydání ZP - je tam uvedeno jeho číslo. Jinak na začátku tohoto roku PČR začala po prodejcích zbraní vyžadovat, aby na NP zaznamenávala, ža bylo již využito a nebylo ho možno použít znovu. Nevím, jestli všude po republice, protože prováděcí pokyny vedoucích krajů nejsou v této branži jednotné. Od 1. 7. 2014 po zavedení CRZ prodejce vidí povolení v registru a pokud je využito, zmizí ze živé evidence. Pozor na to, na jakou zbraň si necháte NP vystavit. CRZ pracuje s kategoriemi zbraní a pokud máte povolení např. na pušku samonabíjecí a prodejce má zbraň označenu jako kulovnici samonabíjecí, prostě ji na vás nemůže převést.

Rough boy

Příspěvek#403 » stř 15. říj 2014, 21:45

icewolf píše:Pokud se ti nechce do Soukalky, tak celé nákupní povolení jde vyřídit přes datovou schránku.

To by mě zajímalo, jak se to řeší teraz. Poněvadš v Soukalce mají od 1.7. vyvěšený nový ceník, kde je zdůrazněno, že kolky chtějí při podání žádosti. Trochu mě to zaskočilo, poněvadš když jsem tam šel v květnu poprvé, tak jsem si je s žádostí nesl. "To by se nám tady mohlo ztratit a pak by jste nám nadával", mi řekli. Tak jsem si je šoupnul do šrajtofle a přinesl až při vyzvedání NP. Teď jsem šel podat žádost o druhé NP a jsa přesvědčen, že kolky až později jako minule...otočil se na podpatku a hajdy na poštu pro kolky. Jsem myslel, že mi jebne :) , naštěstí pošta je kousek.
Datovou schránku nemám, ale zajímalo by mne, jak se to přes ní teda teď řeší. Nebo jen jejich výmysl, hozený na papír a nalepený na futru? :roll:

Carloss

Příspěvek#404 » stř 15. říj 2014, 21:53

To je poměrně jednoducé: v prvním úřéúadě se plailo za výsledek, což neaceptovalo úkon, ved drhém se platí za úkon bez ohledu na výsedek. To má logiku.

Rough boy

Příspěvek#405 » čtv 16. říj 2014, 00:17

To chápu. Proto taky píšu, že jsem si poprvé, ač jsem nevěděl jak to chodí, bral kolky rovnou. Počítal jsem, že jako většina úřadů budou chtít zaplatit za práci bez ohledu na její výsledek. Protože pokud to někomu zamítnou, dělali to rozhodnutí zadarmiko. Ale asi to nebylo tak časté, proto na to pekli.
Mě ale zajímá ta datová schránka.

Zpět na