Povinné psychologické vyšetření
- Pupak
Příspěvek#16 » úte 7. říj 2014, 23:57
Přesně takto se vaří žába - vždyť vlastně o nic nejde a ty dva tisíce mě nezabijou, a stejně s tím nic nenadělám. Kdyby takto uvažovali všichni, tak už dneska možná tvůj trezor zeje prázdnotou. Defetismus a fatalismus ti jeho obsah rozhodně nezachovaj.
Když někdo hulí nebo chlastá, je to jeho vlastní vůle, že za to chce utrácet prachy a nejspíš mu to něco přináší, jinak by to nedělal. Psychotesty přinesou tak jedině nedobrovolně peníze jedněch do kapes druhejch a reálný přínos bude pod statistickou chybou.
All that is necessary for the triumph of evil is that good men do nothing.
Když někdo hulí nebo chlastá, je to jeho vlastní vůle, že za to chce utrácet prachy a nejspíš mu to něco přináší, jinak by to nedělal. Psychotesty přinesou tak jedině nedobrovolně peníze jedněch do kapes druhejch a reálný přínos bude pod statistickou chybou.
All that is necessary for the triumph of evil is that good men do nothing.
- Bohuliby
Příspěvek#17 » stř 8. říj 2014, 00:43
Pupak : Naprosto s tebou souhlasím, za chvíli budeme platit i zato, že dýcháme.
Dáváme státu snad již dnes málo peněz !!!
Proboha, probuďte se, 2 000 Kč x počet střelců !!!
Jasně, jsem OT, už o tom nebudu psát, ale přemýšlejte, než něco napíšete, nepřítel naslouchá .
Omlovám se, pouze můj názor.
Dáváme státu snad již dnes málo peněz !!!
Proboha, probuďte se, 2 000 Kč x počet střelců !!!
Jasně, jsem OT, už o tom nebudu psát, ale přemýšlejte, než něco napíšete, nepřítel naslouchá .
Omlovám se, pouze můj názor.
- Trifid
- mikymoto
Příspěvek#20 » pát 31. říj 2014, 14:21
> Tyrfing
Přesně tak, může ale nemusí. Moje doktorka mi potvrdila zdravotní způsobilost "obratem". Poměrně pravidelně se vídáme i díky pravidelnému očkování, takže znala můj stav a neřešila hlouposti.
Celkem ale věřím tomu, že doktor, který Tě neviděl 10 let a nemá rád zbraně, se bude sichrovat a k vymítači ďábla Tě pošle. Někteří taky nechtějí mít na triku případnýho šílenýho střelce a potenciální odpovědnost za schválení takového člověka k získání ZP prostě chtějí přesunout na jiného kolegu.
Pokud by Tě dokror hodlal poslat na psychotesty, tak nic nezkazíš, když upozorníš na nedávno absolvované testy a třeba to bude stačit i pro něj.
Přesně tak, může ale nemusí. Moje doktorka mi potvrdila zdravotní způsobilost "obratem". Poměrně pravidelně se vídáme i díky pravidelnému očkování, takže znala můj stav a neřešila hlouposti.
Celkem ale věřím tomu, že doktor, který Tě neviděl 10 let a nemá rád zbraně, se bude sichrovat a k vymítači ďábla Tě pošle. Někteří taky nechtějí mít na triku případnýho šílenýho střelce a potenciální odpovědnost za schválení takového člověka k získání ZP prostě chtějí přesunout na jiného kolegu.
Pokud by Tě dokror hodlal poslat na psychotesty, tak nic nezkazíš, když upozorníš na nedávno absolvované testy a třeba to bude stačit i pro něj.
- Steiner
Příspěvek#21 » pát 31. říj 2014, 14:42
mikymoto: odborné klinicko-psychologické vyšetření pro zjištění zdravotní způsobilosti k držení případně nošení zbraně nemá s psychtestama řidičů nic společného, může je provádět pouze klinický psychlog (rozdíl mezi klinickým psychologem a "dopravním" psychologem si vygoogli) a slouží k diagnostice psychických poruch z přílohy vyhlášky, které omezují nebo vylučují zdravotní způsobilost
viz vyhláška 493/2002Sb. http://zbranekvalitne.cz/legislativa/493/2002/
viz vyhláška 493/2002Sb. http://zbranekvalitne.cz/legislativa/493/2002/
- mikymoto
Příspěvek#22 » pát 31. říj 2014, 15:13
Ajajaj. Tak já žil v domnění, že psycholog je vždy jeden a ten samý. Že mají řidiči nějakého "svého" mě ani nenapadlo - no člověk se stále učí. Díky za opravu. Může se to hodit i někomu dalšímu.
Naivně jsem si myslel, že to bude stejné. I když jak koukám, tak při dopravně psychologickém vyšetření je rovněž zkoumána:
emoční stabilita, míra agresivity, ovládání emočních impulzů, problémy v sebeovládání, zvládání stresových situací, tendence k hazardu, tendence k explozivním reakcím a další (zdroj
Asi bych se zkusil s doktorem domluvit. Toto dopravně psychologické vyšetření sice tedy nemůže být použito (náhradou za vyžádané klinicko psychologické vyšetření), nicméně by jeho úspěšné absolvování mohlo pomoci doktora přesvědčit, aby mě na další vyšetření neposílal a razítko mi tam dal rovnou (což může, i bez toho klinicko psychologického vyšetření).
I když chápu, že to může být marná snaha, ale jak říkávala bába - líná huba = holý neštěstí
Naivně jsem si myslel, že to bude stejné. I když jak koukám, tak při dopravně psychologickém vyšetření je rovněž zkoumána:
emoční stabilita, míra agresivity, ovládání emočních impulzů, problémy v sebeovládání, zvládání stresových situací, tendence k hazardu, tendence k explozivním reakcím a další (zdroj
Asi bych se zkusil s doktorem domluvit. Toto dopravně psychologické vyšetření sice tedy nemůže být použito (náhradou za vyžádané klinicko psychologické vyšetření), nicméně by jeho úspěšné absolvování mohlo pomoci doktora přesvědčit, aby mě na další vyšetření neposílal a razítko mi tam dal rovnou (což může, i bez toho klinicko psychologického vyšetření).
I když chápu, že to může být marná snaha, ale jak říkávala bába - líná huba = holý neštěstí

- Bohuliby
Příspěvek#26 » sob 1. lis 2014, 00:28
Souhlasím, jak tady píše Mikymoto !
Pokud docházím pravidelně ke svému obvodnímu lékaři, tak si myslím, že ten o mě ví naprosto vše, pochopitelně mě může poslat na vyšetření a nic s tím neudělám, hold to musím tak udělat a bude mě to stát peníze.
A teď třeba z USA, je to OT, ale věřím, že pokud se tam lidé stěhují 10 x za život a svoje lékaře tudíž mění jako fusekle, tak se nemůžeme divit, že tam dochází k tomu, že místní lékař neví vůbec nic o člověku, který tam příjde.
A přinese si takový člověk svojí dokumentaci od mládí, myslím si, že ne !
Pouze můj názor.
Pokud docházím pravidelně ke svému obvodnímu lékaři, tak si myslím, že ten o mě ví naprosto vše, pochopitelně mě může poslat na vyšetření a nic s tím neudělám, hold to musím tak udělat a bude mě to stát peníze.
A teď třeba z USA, je to OT, ale věřím, že pokud se tam lidé stěhují 10 x za život a svoje lékaře tudíž mění jako fusekle, tak se nemůžeme divit, že tam dochází k tomu, že místní lékař neví vůbec nic o člověku, který tam příjde.
A přinese si takový člověk svojí dokumentaci od mládí, myslím si, že ne !
Pouze můj názor.
- franta599
Příspěvek#27 » sob 1. lis 2014, 08:52
ja na to koukam tak že to je naproste zbytečnost ktera mi pripravi o dalsi 2 000 i víc ktery bych mohl investovat lépe jako by ziskani ZP bylo už tak levny me osobně celkem prez 5 000 (5skupin) a ted by to bylo pro nove bude v nejlepsim pripade 7 000 jeste s nejistým výsledkem
- Pupak
- Trifid
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva