Pistole/revolver pro začátečníka – co si koupit?
Co jinam nepatří...
-
kubass_hk9 - Příspěvky: 458
- kubass_hk9
Příspěvek#706 » čtv 23. říj 2014, 23:46
Pokud jde o awiw, tak platíš 7kč/min pokud máš zbraň od nich a 13kč/min pokud vlastní... No prostě cenová politika mi přijde taková, že moc nechtěkí, aby jim tam chodili lidi. Mj ten Sig Sauer, je hezky vypráskanej, ale zbytek celkem OK. Pokud by si zvažoval to Brno, tak lecos najdeš ještě na triggerservice.cz, ale tam se platí půjčovné za zbraň...
Jinak jak jsem psal prvně, tak jsem nebral v potaz že by si taky mohl chtít jen něco malýho na každodenní nošení ala G26, ale evidentně to nebyla tvoje skupina, tak neva
Já si to teda napřed rozdělil na skupiny 1911, striked fire ala Glock a SA/DA. Potom jsem postupoval viz výše... No když jsme u toho přirovnání k ženskejm, tak tam se přece člověk nejprv rozhoduje podle vzhledu a až potom testuje, ne?;)
Jinak jak jsem psal prvně, tak jsem nebral v potaz že by si taky mohl chtít jen něco malýho na každodenní nošení ala G26, ale evidentně to nebyla tvoje skupina, tak neva
Já si to teda napřed rozdělil na skupiny 1911, striked fire ala Glock a SA/DA. Potom jsem postupoval viz výše... No když jsme u toho přirovnání k ženskejm, tak tam se přece člověk nejprv rozhoduje podle vzhledu a až potom testuje, ne?;)
- Style
Příspěvek#707 » pát 24. říj 2014, 00:23
kubass_hk9: No koukám že v Brně máte slušně vybavený střelníce triggerservice.cz toho má taky spoustu. No přiznám se že po Brně jsem negooglil, ale vidím že mě nejspíš čeká výlet. No a k tomu přirovnání k ženskejm, podle vzhledu vybrat není problém, ale když jí alespoň trochu poznáš tak si často ušetříš zklamání a zbytečné výdaje 

- ludwyg
Příspěvek#709 » stř 29. říj 2014, 08:01
Ahoj,
já jsem též řešil, jakou pistoli pro začátečníka. Požadavky jsem měl 9mm luger, vhodná pro občasné nošení, LOS a cena kolem 15 t. Původně jsem si myslel, že si pořídím Alfu. Nechal jsem si ale poradit v Armorum, kde mě ohodnotili tak na Glock 19. Byl jsem si ho vyzkoušet a opravdu mi sedl a nyní ho mám u nich zamluven.
OT: Ještě přidám trošku k těm cenám. Nebudu hodnotit jejich rozhodnutí o cenách, ale pokud jde střílet osoba bez ZP, chce si dát 50 nábojů (u mě necelých 20 minut), tak je výhodnější awiw, kde nechá cca 700, než Trigger za cca 1100. Omlouvám se moderátorům za OT.
S pozdravem,
Luděk
já jsem též řešil, jakou pistoli pro začátečníka. Požadavky jsem měl 9mm luger, vhodná pro občasné nošení, LOS a cena kolem 15 t. Původně jsem si myslel, že si pořídím Alfu. Nechal jsem si ale poradit v Armorum, kde mě ohodnotili tak na Glock 19. Byl jsem si ho vyzkoušet a opravdu mi sedl a nyní ho mám u nich zamluven.
OT: Ještě přidám trošku k těm cenám. Nebudu hodnotit jejich rozhodnutí o cenách, ale pokud jde střílet osoba bez ZP, chce si dát 50 nábojů (u mě necelých 20 minut), tak je výhodnější awiw, kde nechá cca 700, než Trigger za cca 1100. Omlouvám se moderátorům za OT.
S pozdravem,
Luděk
- Style
- Style
Příspěvek#714 » pát 31. říj 2014, 21:57
Svojí první chci určitě novou. Když odhlédnu od ceny proč raději Glock 19 než P-07? Vizuálně a z pocitu v ruce totiž tíhnu spíše k té P-07 ale stále hledám jestli nenajdu slabinu co mě přesvědčí spíš na Glock.
Jinak ke zůžení výběru mě vedlo několik věcí. U obou dostupnost, vcelku kladné recenze, pro začátek snazší údržba. Chtěl jsem polymer jako první a do budoucna něco co mě okouzlí, například nějaký klon 1911, ale to až trochu vyrostu.
Jinak ke zůžení výběru mě vedlo několik věcí. U obou dostupnost, vcelku kladné recenze, pro začátek snazší údržba. Chtěl jsem polymer jako první a do budoucna něco co mě okouzlí, například nějaký klon 1911, ale to až trochu vyrostu.
- Urdo von Fuj
- Urdo von Fuj
- LRRTM1
Příspěvek#716 » pon 3. lis 2014, 09:52
Já si novou nekoupil a myslím, že jsem udělal dobře. Mám teď přes rok CZ85. Pistole parádní, ale na nošení moc není.... Je mi docela jasný, že univerzální zbraň neexistuje a nejspíš to vyřeším dvěma zbraněma. Kdybych si byl býval koupil full-size plasťáka, tak by to taky nebylo to pravé a kdybych pořídil kompakt, tak bych se stejně rozhlížel po něčem větším. A kdo ví, co vymyslím za půl roku
Tím chci říct, že ač jsem si byl po získání ZP naprosto jistej tím, co chci, tak teď vím, že to nebyla pravda.... Jsou věci, který člověk nevymyslí ohmatáváním pistolí v obchodě, ani čtením diskuzí. prostě si na to musí přijít sám.
Zkrátka si myslím, že vyhodit moc peněz za první hromovou hůl je zbytečné.

Tím chci říct, že ač jsem si byl po získání ZP naprosto jistej tím, co chci, tak teď vím, že to nebyla pravda.... Jsou věci, který člověk nevymyslí ohmatáváním pistolí v obchodě, ani čtením diskuzí. prostě si na to musí přijít sám.
Zkrátka si myslím, že vyhodit moc peněz za první hromovou hůl je zbytečné.
- MM
Příspěvek#717 » pon 3. lis 2014, 10:15
Nova vs Bazar :
Vzdy je to o osobnych preferenciach. A o peniazoch - predajom skoro novej vzdy stratis viac ako pri niecom obehanom. Jedine co sa da k tomu povedat - vyber si tak aby si ju nemusel predavat. X krat spominane rozhodovacie kriteria :
- bude jedina ?
- na co konkretne ju chces ?
- nebude vadit ked casom zistis ze je 'sub-optimalna' na to tomu co si planoval ? Nechas si ju aj tak ?
Ked chces novu, kup si novu.
Vzdy je to o osobnych preferenciach. A o peniazoch - predajom skoro novej vzdy stratis viac ako pri niecom obehanom. Jedine co sa da k tomu povedat - vyber si tak aby si ju nemusel predavat. X krat spominane rozhodovacie kriteria :
- bude jedina ?
- na co konkretne ju chces ?
- nebude vadit ked casom zistis ze je 'sub-optimalna' na to tomu co si planoval ? Nechas si ju aj tak ?
Ked chces novu, kup si novu.
- Serz
Příspěvek#719 » pon 3. lis 2014, 18:28
ja si kupoval novou a nemuzu rict, ze bych byl stestim bez sebe z te spouste (cz75 d compact pro uplnost)
tvrda spoust, hrbolaty chod, musel jsem ji nacpat 2 zbrojirum aby se z 1,9kg odhelcila na 1,5 a vyhladil se chod. stejne tam je zvyseny odpor na konci, pravdepodobne blokace uderniku a kdyz spoust mackam uplne pomalinku, tak na konci mam odpor, az mi skoro nestaci sila v prstu. trochu dynamicteji to (odpor) neni ani poznat, ale to clovek uz musi byt trochu vystrileny, pokud ma v planu neco trefit
stalo me to neco pres 1000 ran ostrymi a cca 1000 suchych cvaku, nez se z toho stalo neco pouzitelneho
tvrda spoust, hrbolaty chod, musel jsem ji nacpat 2 zbrojirum aby se z 1,9kg odhelcila na 1,5 a vyhladil se chod. stejne tam je zvyseny odpor na konci, pravdepodobne blokace uderniku a kdyz spoust mackam uplne pomalinku, tak na konci mam odpor, az mi skoro nestaci sila v prstu. trochu dynamicteji to (odpor) neni ani poznat, ale to clovek uz musi byt trochu vystrileny, pokud ma v planu neco trefit
stalo me to neco pres 1000 ran ostrymi a cca 1000 suchych cvaku, nez se z toho stalo neco pouzitelneho
- johnnyjak
Příspěvek#720 » pon 3. lis 2014, 20:09
Myslím, že dokud si člověk není stoprocentně jistý co chce, je lepší pořídit zbraně z druhé ruky. Je tu sice jisté riziko, ale osobně jsem takhle koupil (a zase prodal) nejednu pistoli. Žádná zbraň netrpěla neřešitelnými problémy a většinou fungovaly bez jakéhokoliv zásahu. Pokud by mi některá z nich 100% vyhovovala, neměl bych nejmenší problém nechat si ji.
PS: pistole není žádný složitý stroj. Stačí znát pár míst, která je třeba zkontrolovat, a ideálně vyzkoušet na střelnici.
PS: pistole není žádný složitý stroj. Stačí znát pár míst, která je třeba zkontrolovat, a ideálně vyzkoušet na střelnici.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí