Kde nelze nosit zbraň
- Carloss

Příspěvek#123 » pát 7. lis 2014, 12:13
Patriot píše:Proč co se ti nezdá na sk.D je to tam jasně napsáno Carlossi.Jasně raději se na to ještě zeptám přímo u podpisu majitele ale můj švagr to tak měl,i když měl svoji zbraň musel ji mít doma a musel používat zbraň ochranky či agentury,a ta byla registrována majitelem agentury a švagr taky pak musel jít na policii nahlásit že bude tuto zbraň používat.
Zákon se změnil mohu se i mýlit ale jistě se na to zeptám
Ha... příspěvek byl upraven... Tím to bude... Zcela jistě tam bylo "kat." Nějam mi uniká, proč hlásit na policii nošení zbraně zaměstnavaele při výkonu povolání. Má to někde oporu v Zákoně?
- Milanos

Příspěvek#124 » pát 7. lis 2014, 12:14
Patriot: máš to pomíchaný jak píšeš ty zbraň skupiny (kategorie ) D kterou budeš používat k práci tak na tu nepotřebuješ zbroják  
  protože zbraně co patří do kategorie D jsou povoleny od 18 let bez zbrojního průkazu.
Proto asi Carloss ti psal to co psal.
Ty jsi určitě myslel skupinu zbrojního průkazu D a zbraň kategorie B

Proto asi Carloss ti psal to co psal.
Ty jsi určitě myslel skupinu zbrojního průkazu D a zbraň kategorie B
- coffee

Příspěvek#126 » pát 7. lis 2014, 18:57
Pánové (možná i dámy, ale ty aktivně nediskutují  
 ), kdejaká instituce má provozní - domovní nebo návštěvní řád, který je veřejně dostupný a tedy návštěvník má povinnost jej dodržovat. Obchodní centra jsou kapitolou samy o sobě a o kvalitě jejich právních oddělení nemám valné mínění poté, co jsem připomínkovat řadu nájemních smluv.
Kdo z Vás při emocionálním vzrušení nad omezováním práv nositele střelné zbraně si všimnul, že tyto řády zpravidla obsahují pouze slovo "zbraň". A já se ptám, jaká je definice zbraně?
Dle platného trestního zákoníku: " ... zbraní se tu rozumí, pokud z jednotlivého ustanovení trestního zákona nevyplývá něco jiného, cokoli, čím je možno učinit útok proti tělu důraznějším".
Tedy předpokládám, že dodržujete nařízení obchodních center a nevstupujete ani s noži, tužkami, propiskami, opasky, tkaničkami, nedej bože s holí, deštníkem apod. To vše mohou být totiž zbraně.

Kdo z Vás při emocionálním vzrušení nad omezováním práv nositele střelné zbraně si všimnul, že tyto řády zpravidla obsahují pouze slovo "zbraň". A já se ptám, jaká je definice zbraně?
Dle platného trestního zákoníku: " ... zbraní se tu rozumí, pokud z jednotlivého ustanovení trestního zákona nevyplývá něco jiného, cokoli, čím je možno učinit útok proti tělu důraznějším".
Tedy předpokládám, že dodržujete nařízení obchodních center a nevstupujete ani s noži, tužkami, propiskami, opasky, tkaničkami, nedej bože s holí, deštníkem apod. To vše mohou být totiž zbraně.
- Grasel

Příspěvek#128 » sob 8. lis 2014, 16:50
Patriot píše:Člověk se splete holt mám zažité to co jsem měl před 13 lety více skupin a teďka mám z toho guláš,proto to ještě piluju do zkoušek
Nezlob se, ale plést si skupiny zp a kategorie zbraní je docela pjůsej
- Gash

Příspěvek#132 » sob 22. lis 2014, 10:49
Když jsem se ucházel o pracovní pozici vězeňské služby, tak při příchodu do věznice jsem musel odložit vše nebezpečné...tzn zbraň, zavírák a telefon, ve vstupní chodbě měli fůru přihrádek na klíč, tak jsem zde své věci odložil...pistoli, zásobníky, telefon a zavírák.
Mám CZ 75 D Compact, ale i tak se pistole do přihrádky sotva vešla, bylo to na knop a větších přihrádek jsem si nikde nevšiml...nevím, jak bych to řešil, kdybych měl větší zbraň

Mám CZ 75 D Compact, ale i tak se pistole do přihrádky sotva vešla, bylo to na knop a větších přihrádek jsem si nikde nevšiml...nevím, jak bych to řešil, kdybych měl větší zbraň
- Patriot

Příspěvek#133 » sob 22. lis 2014, 12:11
Gash:no i na tom soudu i na té vězeňské službě,my měli policisté mít schránku odpovídající velikosti aby se tam ta uschovaná zbraň vešla a mohla být zabezpečená proti zneužití,ztrátě,nebo odcizení jak je to v zákoně takže by to opravdu bylo zajímavé.Jinak jsem se dozvěděl,že pokud budu vykonávat práci-převoz financí a cenin,a nebudu vlastnit ještě svoji legálně drženou zbraň,tak budu používat od zaměstnavatele kterou bude mít v evidenci a je na čip,při nástupu do práce a po ukončení práce se pípne a vrátí se oproti podpisu a datumu,jména atd jak jsem se tady dotazoval.

Přejít na		

- ZbraneKvalitneCZ
 - Webstránky
 - Webstránky LOS
 - Provoz fóra ZK
 - Komentáře
 - Střelba
 - Legislativa
 - Zbrojní průkaz, zákony
 - Zabezpečení zbraní/střeliva
 - Sdružení LEX
 - Zbraně a legislativa v zahraničí