Nákupní povolení
- marinakus
Příspěvek#437 » pát 21. lis 2014, 17:54
to pupak : pokud CRZ ukáže NP, je to povolení pro danou zbraň a je celkem putna které prodejce použije když jich bude víc, pokud nebudeš mít pro danou zbraň povolení, nebude zkrátka v CRZ vidět a systém sdělí, že nemáš povolení koupit danou zbraň. Není to systémem ale neznalostí prodávajících - bohužel.
- Pupak
Příspěvek#438 » sob 22. lis 2014, 00:05
Marinakus: To víš sichr? Byl to přímo pan majitel u Brymové a nepřipadlo mi, že by to dělal poprvé, ale přes rameno jsem mu nekoukal. Říkal, že CRZ ukáže všechna platná NP bez ohledu na druh zbraně a až teprve při pokusu o vložení do registru to napíše, že dané NP nelze pro nákup použít. Prodávám, jak jsem koupil.
- Bohuliby
Příspěvek#439 » sob 22. lis 2014, 01:54
No, nevím, ale z toho jasně plyne, že pro nás je je to úplně beze změny. Originální NP a jdu koupit, a vůbec mně nemusí zajímat, co načtou v PC ?
Pokud spadne systém, tak prostě vše po starém ! Mám právo koupit !
Ostatní není můj problém !
Přeci jsem si to NP doma sám nevyrobil !!!
A ještě, pokud koupím např. zbraň od prodejce, z rozvozu, kterou si objednám přes e-shop a doveze jí mně až do místa mého bydliště, tak se také musí spokojit s mým origo NP, do systému si to vloží až doma !!!
Nebo nemám pravdu ?
Pokud spadne systém, tak prostě vše po starém ! Mám právo koupit !
Ostatní není můj problém !
Přeci jsem si to NP doma sám nevyrobil !!!
A ještě, pokud koupím např. zbraň od prodejce, z rozvozu, kterou si objednám přes e-shop a doveze jí mně až do místa mého bydliště, tak se také musí spokojit s mým origo NP, do systému si to vloží až doma !!!
Nebo nemám pravdu ?
- marinakus
Příspěvek#440 » sob 22. lis 2014, 08:59
V praxi to vypadá tak, že když převádím zbraň na spotřebitele, buď mi CRZ napíše, že osoba nemá NP na daný typ zbraně (typy zbraní jsou v CRZ předvolené a proto když ho budu mít špatně zapsaný, nelze na mě zbraň převést) nebo mi po zadání zbraně a osoby vyběhnou NP na tento typ zbraně a je pak úplně jedno které použiju. Po využití NP z živé evidence zmizí a dále již využít nelze. Pokud bych zbraň prodal na papírové NP nebudu vědět, jestli již nebylo použito jinde a v kladném případě půjde ten průšvih i za mnou navíc zbraň nepůjde zaregistrovat dokud nebude převedena v CRZ na spotřebitele. Tento případ jsem ale zatím neřešil tak nevím, jestli by to uměli na PČR nějak obejít.
- marinakus
Příspěvek#441 » sob 22. lis 2014, 09:06
Ještě doplnění. Je třeba si uvědomit, že policajti jsou taky jen lidi a že člověk je tvor chybující. Pokud při zadávání NP do systému něco zvořou, nemusí se tam NP objevit (to už se mi dvakrát stalo). Pak stejně nezbývá nic jiného než telefonát na příslušný útvar PČR pro zjednání nápravy. Jinak s tím nikdo nic nevymyslí. Souhlasím ale s tím, že CRZ je hodně kostrbatý a nedokonalý systém. Ovšem na to, jak horkou jehlou byl na poslední chvíli šitý a neodzkoušený spuštěn běží až podivuhodně dobře. 

- Pupak
Příspěvek#442 » sob 22. lis 2014, 22:17
Mně u Brymové říkali, že CRZ ukáže všechna platná NP a je nutno zkoušet, a tvrdí to i příručka k CRZ na webu policie:
Je-li k prodeji označena zbraň kategorie B, systém zobrazí čísla jednací všech povolení k nabytí vlastnictví ke zbrani kategorie B (povolení), které dané osobě byly vydány a dosud je nevyužil nebo informuje, že osoba spotřebitele žádné takové povolení nemá.
http://www.policie.cz/soubor/faq-140723-jak-prodat-zbran-spotrebiteli-pdf.aspx
Naprostý souhlas, člověk je tvor chybující a proto má být systém blbovzdorný (bombenfest und idiotensicher
). Očekával bych, že data ze systému, kde policie vytváří/eviduje NP budou do CRZ převáděna a ne, že to bude někdo přeťukávat, což se nejspíš děje. Pokud bude CRZ plný chyb, tak je jeho přínos přinejmenším diskutabilní, vzhledem k tomu kolik stál a kolik práce/potíží přináší svým (nuceným) uživatelům.
Jen aby bylo jasno, originál NP bych si normálně vzal s sebou, ale dostal jsem zprávu že flinta přišla až když už jsem byl z domova a měl cestu okolo kšeftu, tak jsem to zkusil.
Je-li k prodeji označena zbraň kategorie B, systém zobrazí čísla jednací všech povolení k nabytí vlastnictví ke zbrani kategorie B (povolení), které dané osobě byly vydány a dosud je nevyužil nebo informuje, že osoba spotřebitele žádné takové povolení nemá.
http://www.policie.cz/soubor/faq-140723-jak-prodat-zbran-spotrebiteli-pdf.aspx
Naprostý souhlas, člověk je tvor chybující a proto má být systém blbovzdorný (bombenfest und idiotensicher

Jen aby bylo jasno, originál NP bych si normálně vzal s sebou, ale dostal jsem zprávu že flinta přišla až když už jsem byl z domova a měl cestu okolo kšeftu, tak jsem to zkusil.
- Bohuliby
Příspěvek#443 » sob 22. lis 2014, 23:40
Tak tomu rozumím.
Jak je to ale, když mám např. 3 x NP stejné a nebudu mít u sebe originál, nemůže se stát, že mně ke zbraní přidají v obchodě, třeba to nejnovější, zatímco to nejstarší mně třeba již za týden propadne ? Dříve to bylo tak, že když jsem si to spletl a vzal si z domova to nejmladší, tak jsem měl prostě smůlu, pouze moje chyba.
Díky.
Jak je to ale, když mám např. 3 x NP stejné a nebudu mít u sebe originál, nemůže se stát, že mně ke zbraní přidají v obchodě, třeba to nejnovější, zatímco to nejstarší mně třeba již za týden propadne ? Dříve to bylo tak, že když jsem si to spletl a vzal si z domova to nejmladší, tak jsem měl prostě smůlu, pouze moje chyba.
Díky.
- Pupak
Příspěvek#444 » ned 23. lis 2014, 00:38
To se evidentně stát může, i když by to mělo jít určit z čísla jednacího - nižší rok resp. pořadové číslo - rozhodně to není idiotensicher.
Původně jsem ovšem měl na mysli, že to nabídne i nepoužitelná NP, vydaná na jiné druhy zbraní kategorie B, a až po pokusu o poslání do systému to ohlásí, že dané NP nelze použít, kvůli čemuž to obchodník musí zkoušet. To mi říkali u Brymové a totéž tvrdí příčurka CRZ, Marinakus ovšem tvrdí opak. Jsem z toho trochu jelen...
Původně jsem ovšem měl na mysli, že to nabídne i nepoužitelná NP, vydaná na jiné druhy zbraní kategorie B, a až po pokusu o poslání do systému to ohlásí, že dané NP nelze použít, kvůli čemuž to obchodník musí zkoušet. To mi říkali u Brymové a totéž tvrdí příčurka CRZ, Marinakus ovšem tvrdí opak. Jsem z toho trochu jelen...
- marinakus
Příspěvek#445 » ned 23. lis 2014, 07:27
Pupak: tak teď jsi mě dostal. Vycházel jsem vlastně z toho, co mi tvrdili na policii. Místo puška samonabíjecí bylo NP vystaveno na kulovnice samonabíjecí a já ho v CRZ neviděl. Policajti mi tvrdili, že to je z tohoto důvodu. Je ale fakt, že to mohlo být i z jiného důvodu a že máš pravdu ty. Pokusím se časem ověřit.
- hanlukas
Příspěvek#447 » sob 29. lis 2014, 20:17
Ahoj,
pročetl jsem celé forum, ale nenasel jsem jednoznacnou odpoved, tak se dovolim zeptat jeste jednou. Snad to pomuze i ostatnim
Od Policie dostanu potvrzené ŽÁDOST O POVOLENÍ (Žádám o povolení k nabytí vlastnictví, držení, nošení*) zbraně kategorie B) na zaklade kterehou zakoupim zbran.
Predpokladam, ze jsem si zazadal o drzeni i noseni a zbran ma zkusebni znacku. Technicky stav zbrane je na prvni pohled vyborny.
Je možné před její registrací na PČR:
Mohu zbran nosit?
Mohu ze zbrane strilet na strelnici?
pročetl jsem celé forum, ale nenasel jsem jednoznacnou odpoved, tak se dovolim zeptat jeste jednou. Snad to pomuze i ostatnim
Od Policie dostanu potvrzené ŽÁDOST O POVOLENÍ (Žádám o povolení k nabytí vlastnictví, držení, nošení*) zbraně kategorie B) na zaklade kterehou zakoupim zbran.
Predpokladam, ze jsem si zazadal o drzeni i noseni a zbran ma zkusebni znacku. Technicky stav zbrane je na prvni pohled vyborny.
Je možné před její registrací na PČR:
Mohu zbran nosit?
Mohu ze zbrane strilet na strelnici?
- Style
- HonzaLBC
Příspěvek#449 » ned 30. lis 2014, 00:04
Style píše:V nákupním povolení máš povoleno nabytÍ a držení, nikoliv nošenÍ.
Proto raději místo nákupního povolení si dávám Žádost o povolení k nabytí vlastnictví / držení / nošení zbraně kategorie B (já vím je to jedno a to samé

- ilicz
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX