Springfield/HS XD/XDM
Glock a spol.
- johnnyjak
Příspěvek#46 » sob 13. pro 2014, 20:16
Moje XDM není na náboje vybíravé - nemám sice vyzkoušených mnoho výrobců, ale zatím se vším fungovalo bez problémů a hned po koupi. Nezažil jsem závadu vinou zbraně.
Nicméně dal bych si pozor na střelivo s hodně tvrdou zápalkou. Už asi dva náboje mi neodpálila napoprvé (i když při následném nabití už vystřelily). Dost dobře to mohla být i chyba náboje, stalo se mi to se značkou ZVS.
Pistoli jsem nijak neupravoval, ale jen proto, že tuning díly od Powder River se u nás špatně shání. Jsem totiž zvyklý na hodně krátký reset a ten se tady nekoná - pro spoustu lidí to není problém, já si musím zvykat. Pro sport bych taky uvítal o něco menší odpor spouště, ale když jsem se trochu sžil s průběhem chodu, už to docela jde. Pořád je o třídu lepší, než neupravené Glocky.
Na 25m mě rozčiluje nastavení mířidel, kdy od výrobce pistole střílí asi 25cm nahoru. Na jednom závodě v jsem kvůli tomu například ani za nic nemohl trefit malý gong - v rychlosti jsem nevěděl, jak moc dolů mám mířit. Jinak se mi ale líbí, že jsou mířidla vroubkovaná proti odleskům.
Nicméně dal bych si pozor na střelivo s hodně tvrdou zápalkou. Už asi dva náboje mi neodpálila napoprvé (i když při následném nabití už vystřelily). Dost dobře to mohla být i chyba náboje, stalo se mi to se značkou ZVS.
Pistoli jsem nijak neupravoval, ale jen proto, že tuning díly od Powder River se u nás špatně shání. Jsem totiž zvyklý na hodně krátký reset a ten se tady nekoná - pro spoustu lidí to není problém, já si musím zvykat. Pro sport bych taky uvítal o něco menší odpor spouště, ale když jsem se trochu sžil s průběhem chodu, už to docela jde. Pořád je o třídu lepší, než neupravené Glocky.
Na 25m mě rozčiluje nastavení mířidel, kdy od výrobce pistole střílí asi 25cm nahoru. Na jednom závodě v jsem kvůli tomu například ani za nic nemohl trefit malý gong - v rychlosti jsem nevěděl, jak moc dolů mám mířit. Jinak se mi ale líbí, že jsou mířidla vroubkovaná proti odleskům.
- coffee
Příspěvek#48 » sob 13. pro 2014, 20:35
Nemusí jít jen o problém mířidel. Buď se dá použít vyšší "moucha", ale dost pomůže držení pistole a možná, ale to musím vyzkoušet i výměnou hřbetu. U jiné zbraně mi změna úhlu držení v ruce způsobila na 25 m zásah pod záměrným bodem.
Chod spouště je proti G výrazně lepší a reset se dá upravit vlepením kousku gumy pod spoušť.
Chod spouště je proti G výrazně lepší a reset se dá upravit vlepením kousku gumy pod spoušť.
- johnnyjak
- uncle
- johnnyjak
Příspěvek#53 » úte 16. pro 2014, 00:12
Vzdálenost od hřbetu ke spoušti je menší, než např. u Glocku. Netvrdím, že to nemůže vyhovovat i někomu s medvědími tlapami. Osobně objemné rukojeti jako např. Beretta 92, nebo standardní SIG P226 taky moc nemusím, ale v případě XDM mi sedí největší hřbet.
Prostě to chce vyzkoušet osobně
Prostě to chce vyzkoušet osobně
- Honza 777
Příspěvek#55 » čtv 18. pro 2014, 18:26
Dnes jsem poprvé vyzkoušel moji zbrusu novou HS XD 9. Jedná se o mou první zbraň, proto neumím zodpovědně porovnat s jinými (z žádné zbraně jsem zatím nestřílel víc, jsem začátečník). Moje dojmy jsou veskrze pozitivní. Jednak mi jde zbraň perfektně do ruky, jednak se mi zdá, že skoro nekope. Trefoval jsem se tak úměrně mému embryonálnímu střeleckému stavu. Až dostanu trochu cvik, určitě napíšu víc. Chlapík na střelnici mně trochu sepsul spoušť, že má delší propad, ale mě to nijak nelimituje, beru to tak jak už jsem napsal, nemám s čím srovnat. Celkový dojem: super pistole.
- robokop
Příspěvek#56 » pon 5. led 2015, 19:23
Mám novou HS 9, což je de facto to stejné co Springfield XD nebo HS 2000. Po zjištění, že střílí doprava, a to dost, na 25m mám všechno až na pravém okraji terče, jsem prozkoumal miřidla a zjistil, že muška je malininko posunutá v rybině doleva. Příčinu jsem tedy objevil. Teď náprava. Máte někdo vědomost, jestli u HS je muška nějak v té rybině fixovaná nebo jen stačí klepnout? A čím a jak? Mám to zkusit sám nebo to odnést nějakému puškaři? Abych tomu neublížil. Díky za rady.
- johnnyjak
- tslaby
- I.C.E
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony