Držení zbraně při zvláštních příležitostech

Ravkar

Příspěvek#61 » stř 17. pro 2014, 21:23

Piggy, já to nevymyslel, na to jsem příliš blbý :)

Odesláno z mého HUAWEI P7-L10 pomocí Tapatalk

Piggy

Příspěvek#62 » stř 17. pro 2014, 21:24

Však já jenom rýpu, jak je mým zvykem. ;)

Liberty

Příspěvek#63 » pát 19. pro 2014, 11:58

tak sem tu chvíli nebyl a nestiham se divit :)
Proto sem zezacatku rekl zalezi na typu akce... opirat chlastani o jakoukoli jinou aktivitu mi prijde irelevantni, jak uz nekdo rikal .. tim padem muzeme vsichni odevzdat ZP a zbrane, ridicaky protoze zakon pocita s tim ze automaticky se vsichni budeme chodit opijet....
Neni to trosku blbost?
Ze jdu na prochazku, pak do kina , kde celou dobu sedim na zadku... mi neprijde jako problem.. a pak jdu navstivit babicku automaticky se pocita ze se ozeru? nebo mam nejakou zodpovednost a nenapiju se? Musim se zakonite opit abych ridil? to bych ani nemohl natankovat protoze se pocita ze si tam koupim par piv na veselou cestu O_o ....
Je taky neco jinyho kdyz jdu na tancovacku.
Tohle cely se ted tyka noseni samozrejme..

A drzeni.. kde pri ,,zvlastnich prilezitostech,, se da ,,drzet,, zbran krom tech streleckych akci kde jdu se zbrani ve futralu za tim ucelem a uz obvykle po domluve.. Krom drzeni bezprostredne po nakupu nebo pri prevazeni nekam v MHD me nenapada kam bych si sakra tahal zabalenou pusku, mozna jeste k predem domluvenemu prodeji a to jeste nejdu prodavat do kina nebo na stanky prece.. O_o.. to snad asi napadne kazdeho ne?

hlavne mi prijde ze v cele tehle diskusi se neustale micha drzeni a noseni. (taky sem zapomnel dodat ze sem mel na mysli noseni samozrejme)

mikky

Příspěvek#64 » pát 19. pro 2014, 14:23

Podle mě je to celkem jasný - nosit "ano/ne" podle §60, držet ano, protože ústava čl. 2, odst (4).

Jediný, na čem se můžeme točit, je definice držení. Na situace typu "zvláštní příležitost" se vztahuje definice č. 2: "zbraň nenabitou náboji v zásobníku, nábojové schránce, nábojové komoře hlavně nebo nábojových komorách válce revolveru a uloženou v uzavřeném obalu za účelem jejího přemístění z místa na místo".

A tady se dostáváme zpátky k mému původnímu dotazu - co lze považovat za "uzavřený obal"?

Liberty

Příspěvek#65 » pát 19. pro 2014, 14:35

sam sis na to odpovedel... uzavreny obal, tzn nic nekouka a je uzavreny :D .. nejlip obal k tomu vyrobenej.. nebo i obal na kytaru pokud se do nej vejde.. Co sem videl lidi z paintballu/airsoftu- na tyhle hracky se taky vztahuje zakon o zbranich... tak si ty pusky obaluji v hadrech/prosteradlech omotany nejakym provazkem i to je uzavreny obal a cajti s tim snad nikdy nemeli problem co sem zazil/slysel ... neni to videt, je to vybite, neda se ihned pouzit ... ale uz z vlastni zodpovednosti bych si strelnou zbran neobalil hadrem ale dal do futralu k tomu urcenemu

mikky

Příspěvek#66 » pát 19. pro 2014, 16:08

Mě šlo především o nouzová opatření - jdu z procházky a najednou se objevim někde, kde se (z libovolného důvodu) nedá nosit. Je potom OK zbraň vybít (to je bez pochyb) a strčit třeba do batohu? Do kapsy na zip? Do zavíracího igeliťáku? :)

Liberty

Příspěvek#67 » pát 19. pro 2014, 17:36

tak, porad nevidim duvod proc zbran ,,drzet,, kdyz jdu do kina to ji muzu mit normalne u pasu nabitou.. jestli mas na mysli treba ze chces jit najednou na party tak je samozrejme pitomost tam brat zbran v jakymkoli stavu....

Bohuliby

Příspěvek#68 » pát 19. pro 2014, 17:47

Už jsme to tady rozebírali mnohokrát, a pořád to někdo chce nosit, kam to není opravdu vhodné.
Já prostě nenosím a nosit nebudu, ani do kina.
Je to pouze můj názor a nikomu ho fakt nenutím.

david33

Příspěvek#69 » pát 19. pro 2014, 20:52

bohužel to sem si myslel taky do nedávna sem pistoli nenosil ale stala se mi příhoda která změnila muj nazor na nošení a to i v místech kde se to nehodí a na nošení vůbec.Před tydnem sem mněl po dlouhe době volno tak sem dopoledne strávil na střelnici a před obědem sem dorazil domu přítelkyně se kterou mame malou holčičku vařila oběd.Mala byla protivna tak sem opřel dlouhou zbran do kouta a kratka mi zustala u pasu a šli jsme z malou a choditkem a psem ven před dum kde je pěší zona bohužel sme potkali starší ženu z mladšim mužem asi syn vedli psa na voditku ja sveho psa take na voditku když sme se míjely psa sem mnel u nohy a dal sem povel k noze pes provedl ale bohužel mala ktery je rok a osum měsicu se pustila choditka a k cizimu pejskovi malou se mi povedlo včas odchytit stim že nesmi šahot na cizi pejsky majitelka řekla to nevadí pejsek nekouše.Stalo se co do dnes nechapu tem mladší dostal upně hystericky zachvat mlel uplně nesmysly jak sem ošklivy atd. přitom sem kluk jak lusk :lol: a byl hodně sprosty ta reakce mně prekvapila mezitim popšel asi deset metru za staleho nadavaní na mně a mou ceru tak sem mu řek at se uklidní že se nic nestalo a to sem nemněl řikat rozbehl se naspatek že mně zabije a vzal domovní klič jak boxer dalo mě to hodně prace než se mi ho povedlo uklidnit tak mně jenom zabije až budu bez malí :(

david33

Příspěvek#70 » pát 19. pro 2014, 20:54

omluvte chybi muj sloch nepatří mezi nejlepší a z češtinou to není o nic lepší :(

hlavně jsi úplně mimo téma, že
sided

Serz

Příspěvek#71 » sob 20. pro 2014, 00:16

sided, jen ho nech, to je poucny pribeh, i kdyz OT
ja (jak uz jsem tu psal) z podobnych duvodu uz nosim vsude a v komore

Liberty

Příspěvek#72 » sob 20. pro 2014, 10:15

presne tak, magora muzes potkat i v kine.
Ja rikam, nosit nabity kam lze ale s rozumem ;)

mause

Příspěvek#73 » sob 20. pro 2014, 16:09

mam v pouzdře v režimu nošení. A pokud se někde dostanu (naposledy byla v parku jakási slezina modrejch ptáků) tak jsem ji nechal tak jak je dal si kafe a zmizel. Pochybuju že by někdo řešil moje skryté nošení.. ale pokud bych tam začal vytahovat a vybíjet pistoli tak by to určitě vadilo :-)

jinak nosím skoro všude krom toho když chci pít...

Bohuliby

Příspěvek#74 » ned 21. pro 2014, 00:40

Diskuze plyne stále dále, nosme si zbraň kam chceme, ale zákon je jen jeden.
Jinak můžeme pokračovat v dalších OT názorech, jen tak dál !!!

Piggy

Příspěvek#75 » ned 21. pro 2014, 09:41

Zákon je jeden, ale výkladů je mnoho. ;)
Vykládat zákon může kdokoliv, závazně jen soud. Klidně každý jinak. :crazy:

Zpět na