Jen tak do začátku

Hvězdička
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#31 » úte 13. dub 2010, 17:28

Ta žádost se píše volnou formou. Je možné si najít kontakt na místně příslušné oddělení PČR, tedy v místě trvalého bydliště a poradit se. A jak již bylo uvedeno výše, záleží na uvážení, zda Ti povolí vykonávat zkoušku jinde.
Sama bych se chtěla zeptat: v zákoně se píše, že ZP sk. C je možno získat pouze s platným loveckým lístkem. Když tedy nejsem myslivec, nemá smysl si ji ani podávat nebo mi žádost akceptují a při pozdějším získání loveckého lístku mí Céčko vydají? Děkuji.

jakde

Příspěvek#32 » úte 13. dub 2010, 17:44

Obávám se, že pokud lovecký lístek nepředložíš spolu s žádostí (což zákon stanoví), žádost v rozsahu skupiny C zamítnou. Ale nejsem myslivec, možná má někdo z praxe jiné zkušenosti.

Hvězdička
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#33 » úte 13. dub 2010, 17:50

Jo, asi je to tak, jak píšeš. Jen jsem se bavila se známým a ten mě uvedl do pochybností. Děkuji.

bobr
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#34 » úte 13. dub 2010, 18:03

pokud během 1 roku od složení skoušky na "C" doložím na místně příslušném oddělení PČR vlastnictví loveckého lístku tak se skupina zapíše do ZP. Pokud to nestihnu tak mám smolíka pacholíka a musím případně zkoušku na tuto skupinu opakovat sakum prdum :(

Hvězdička
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#35 » úte 13. dub 2010, 18:07

Díky za odpověď. Před chvílí jsem na fóru našla, že o tom jeden uživatel psal.

AH64

Příspěvek#36 » pon 17. kvě 2010, 07:19

nevím kam odeslat svůj dotaz tak se zeptam tady, pokud můžu.

volali mi policajti, dali mi číslo na komisaře, termín, střelnici apod... myslíte že mám napřed zavolat komisaři a domluvit se s nim na podrobnostech, popř. se ho zeptat na pár věcí apod?není to blbé?
nebo mám rovnou přijít prostě v tu hodinu a den na střelnici? chtěla bych totiž s ním pár věcí předtím probrat, myslíte že je to "normální" mu zavolat a třeba se s nim předtím někde sejít?
díky, asi je to stupidní dotaz, ale mám docela trému :oops:

Kurt

Příspěvek#37 » pon 17. kvě 2010, 07:29

Nemyslím si, že by bylo nutné se s komisařem nějak předem domlouvat. Co po vás bude chtít vám každý normální řekne těsně před zkouškou, případně vám před ní poradí i personál střelnice (bývají přítomni u praktické části zkoušky, takže vědí, co ten který komisař nejvíce hlídá).
Trému nechte doma, nejde o žádného trhače hlav. Telefonní číslo na něj si šetřete pro případ, že se nebudete moci dostavit v určený termín ke zkoušce.

sided
moderátor

Příspěvek#38 » pon 17. kvě 2010, 08:43

Pokud potřebuješ vědět o průběhu zkoušky tak je opravdu lepší zajít na střelnici kde ji budeš skládat a vyptat se tam. Řeknou Ti jakou zbraní se bude střílet a dělat manipulace, rozborka a nejspíš Ti to nechají i vyzkoušet, řeknou na čem komisař rajtuje (většinou jde o bezpečnou manipulaci) Pokud jsi hodně ztrémovaná tak si před zlouškou praktické věci projít s někým kdo to umí a nebo si zaplat hodinku instruktáže přímo na té zkouškové střelnici. Z čeho rozhodně nemusíš mít trému jsou zásahy do terče, o ty fakt nejde a hodně lidí to zbytečně rozhodí. Jestli potřebuješ něco vysvětlit tak to sem napiš.

rabbit3278
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#39 » pon 17. kvě 2010, 09:07

Jak píše Sided. Hlavní při praktické je asi bezpečná manipulace, tam při porušení pravidel máš cca 100% pravděpodobnost vyhození. Co se týká rozborky tak na tomhle webu je i s fotkami popsána pro jednotlivé typy, se kterými přijdeš při zkoušce do kontaktu, popis postupu

AH64

Příspěvek#40 » úte 18. kvě 2010, 18:02

díky kluci :) trému doma nechám

Honza88

Příspěvek#41 » stř 9. čer 2010, 04:20

ahoj :)
když když si pořídím zbraň, dělá se i nějaký zápis o tom, že vlastním zbraň do zbrojního průkazu (nebo pouze dostanu průkaz zbraně a je to)? ptám se kvůli tomu, jestli budu muset žádat o nový zbroják...
a ještě jedna otázečka... když si budu rozšiřovat ZP o sk. E, musím si zažádat i o to, abych mohl zbraň nosit, nebo to rovnou napíšou sami při vydání nového ZP?

Předem moc děkuju za odpověď :)

Patrik
moderátor

Příspěvek#42 » stř 9. čer 2010, 06:46

Ne, zbrojní průkaz ti nemění při koupi zbraně, zápis o vlastnictví zbraně máš pouze v kartě a systému na policii. Po rozšíření ZP o sk. "E" ti dopíšou větu o nošení do ZP pokud jsi vlastníkem "vhodné" - B - zbraně. O povolení nosit se žádá při žádosti o nákupní povolení, kde se píše, že tu zbraň chceš na ochranu zdraví.

rabbit3278
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#43 » stř 9. čer 2010, 06:49

do ZP se ti zbraň nepíše, k tomu je PZ. Pouze pokud máš ZP E a dostaneš povolení i k nošení, zapíše se ti to do ZP: "povolení nosit zbraň kat.B".
čili odpověď i na druhou otázku. ZP E tě neopravňuje automaticky nosit zbraň, teprve když zažádáš o nabytí, držení a nošení, které dostaneš, tak ti doplní do poznámek onu větičku a teprve ta tě opravňuje nosit zbraň u sebe s PZ

JiGSSaW

Příspěvek#44 » stř 9. čer 2010, 15:59

A když si pořídím na skupinu B zbraň kategorie B a později si rožšířím i na skupinu E budu ji moct nosit ? Nebo se ještě bude muset nějak papírovat a přehlašovat tu zbraň i na nošení?

Patrik
moderátor

Příspěvek#45 » stř 9. čer 2010, 16:01

Ne, žádné další papírování.

Zpět na