Nákupní povolení

marinakus

Příspěvek#496 » úte 23. pro 2014, 13:52

Kubadostal: pokud chce někdo zbytečně ztrácet čas, klidně může.

HonzaLBC

Příspěvek#497 » úte 23. pro 2014, 14:03

Proč zbytečně ztrácet čas? Půjdu si dát "normální" nákupku a přitom jim tam šoupnu i tu "zkušební", ale podmínka je tu žádost skutečně podat, nenechat se jen slovně odmítnout, získat případně písemné vyjádření se zdůvodněním zamítnutí.

Já bych si klidně šel podat žádost o nákupku, ale bojím se, aby to nedopadlo jako minule, že bude nákupka připravená doma "kdyby náhodou něco" a nakonec hned jak jsem jí měl, tak jsem šel něco koupit :-D

marinakus

Příspěvek#498 » úte 23. pro 2014, 14:09

Carloss: Nová zbraň v obchodě skutečně PZ nemá. Zbraň je pouze zavedena do CRZ. Po prodeji ji obchodník pouze v registru převede na spotřebitele a tím pro něj povinnosti končí. Policie si ji už dohledá při registraci sama. Jinak co se týká koupě a prodeje až na výši kolků se pro kupujícího v procesu nabytí a registrace v podstatě nic nemění.

Carloss

Příspěvek#499 » úte 23. pro 2014, 14:17

Dyk jsem to tak napsal... ;-)

marinakus

Příspěvek#500 » úte 23. pro 2014, 19:55

Kubadostal: Máš pravdu, že v terminologii je tak trochu bordel a názvosloví není podle mě ujednocené. Takže v tomto případě je druhem zbraně myšlena např. : pistole samonabíjecí, puška samonabíjecí, kulovnice samonabíjecí, revolver atd. Vychází to z toho, co se pak uvádí do PZ a je to takto předdefinováno v CRZ. Prostě vybíráš z rolety, nemáš možnost napsat druh ručně. A to co je uvedeno v povolení musí sedět s označením zbraně v CRZ, jinak to nenajde povolení platné. Jestli je na to označování druhu zbraně nějaký předpis se mě neptej, já ho nenašel. (v CRZ najdeš v druzích zbraní i třeba kanon :D )

Ravkar

Příspěvek#501 » úte 23. pro 2014, 21:03

Já včera napsal do žádosti pistole samonabíjecí, v rozhodnutí je uvedeno pistole samonabíjecí…

Odesláno z mého HUAWEI P7-L10 pomocí Tapatalk

marinakus

Příspěvek#502 » úte 23. pro 2014, 21:10

To snad neodporuje tomu, co jsem napsal?

Ravkar

Příspěvek#503 » úte 23. pro 2014, 21:21

Marinakus, jistě, já se jen chtěl pochlubit, že taky umím psát[emoji12]

Odesláno z mého HUAWEI P7-L10 pomocí Tapatalk

Grasel

Příspěvek#504 » úte 23. pro 2014, 21:50

Mě teda akorát není jasný, jakej je rozdíl mezi samonabíjecí puškou a samonabíjecí kulovnicí...? :shock:

marinakus

Příspěvek#505 » úte 23. pro 2014, 22:08

Hihi, to mě taky moc ne. Prý kulovnice je lovecká zatímco puška spíš nelovecká. :lol: Skutečností zůstává, že na povolení puška samonabíjecí ti kulovnici samonabíjecí nepřevedu a obráceně totéž. Celkem povedená taškařice, že?

Pupak

Příspěvek#506 » úte 23. pro 2014, 22:59

Jen si tak představuju kolika lidem a kolik zbytečný práce by ubylo, kdyby celej ten nesmysl jménem nákupní povolení zrušili.

Kosa je doufám puška, nikoli kulovnice.

Serz

Příspěvek#507 » úte 23. pro 2014, 23:26

kosa, lidove receno samopal, coz (vsichni jiste vi) je automaticka zbran na pistolove naboje, typu MP-40, PPŠ-41, PPS-(nevim) UZI, MAC-10, Sa vz. 61, CZ SCORPION EVO 3 a podobne. odborneji (zapadneji) receno, je to utocna puska (assault rifle, ale zase spise vojensky pojem (rifle prelozeno z anglictiny je proste puska, i opakovacka)) a tim je mysleno v novodobych dejinach STG-44, AR-15, M-16, AK-47. AK-74, AN-94, samozrejme Sa-58 a CZ-805 BREN taky
avsak (!) pocivilnena je to kulovnice, vlastne stejne jako pocivilnena SVD neni odstrelovacskou puskou, ale prave kulovnici
takze se dostavame leda k tomu, ze original klasifikace je puska a civilni klasifikace je kulovnice

edit: tady se domnivam, ze neni az takovy rozpor mezi vojenskym a civilnim pojmenovanim, ale mezi civilnim a mysliveckym pojmenovanim. dnes samozrejme brokovnice pouziva i policie a armada, ale ponechal se jim puvodni nazev a neni problem. jinak jsme tomu mohli rikat treba multisegmentova velkorazna puska a hele, novy termin na nakupko by byl na svete

edit2: a umel bych si predstavit, ze by se popis zbrane sjednotil na neco ve stylu "dlouha samonabijeci kulova zbran".
co kdybych chtel pistoli ktera neni samonabijeci (a neni revolverem pochopitelne)? podle delky hlavne je to B a popis pro ni....neni?

marinakus

Příspěvek#508 » stř 24. pro 2014, 00:11

Pupak: pokud vím, už ji mají snad všichni prodejci označenou jako pušku samonabíjecí

marinakus

Příspěvek#509 » stř 24. pro 2014, 00:15

Serz: Ty druhy zbraní v CRZ co jsem tam psal byly jen jako příklad, je jich daleko víc. Navíc jsoupředdefinované nejen pro B ale i pro ostatní registrované, takže celkem pochybuju, že by se tam něco schváleného nevešlo. A skutečně se asi v některých případech vychází z určení zbraně pro myslivost nebo ostatní.

Piggy

Příspěvek#510 » sob 27. pro 2014, 09:35

Jsem líný a blbý: než se sám pokusím gůglit svými chabými silami, nemáte někdo v rukávu odkaz na přehled těch úředních termitů v CRZ?

Zpět na