Nákupní povolení

MM

Příspěvek#511 » sob 27. pro 2014, 10:02

@Pupak - NP len tak nezrusia, to ze teraz je to v Cechach +- formalita je situacia za ktoru by sme mali kazdy vecer dakovat vyssim mocnostiam a prinasat obete, ale obavam sa ze ani tak to dlho nevydrzi. Staci pozriet na situaciu v Rakusku pripadne Nemecku :(.

Grasel

Příspěvek#512 » sob 27. pro 2014, 10:13

Co se tam děje tak hroznýho?

Viz:Legislativa Rakousko, Německo sided

Pupak

Příspěvek#513 » sob 27. pro 2014, 12:52

Že je někde ještě hůř není IMHO žádnej důvod k sebeuspokojení a veřejné prezentaci, jak jsme vlastně všichni s tímto nesmyslem spokojení, tím si jen koledujeme o utažení šroubu. Děkovat můžeme hlavně těm, kteří vytvářejí tlak na státní orgány, pokud by všichni jen vzývali státní dobrotivost, tak bychom už na tom možná byli podobně jako ve zmíněných "pokrokových" zemích.

marinakus

Příspěvek#514 » sob 27. pro 2014, 19:14

Piggy: jestli to vygooglíš, nevím. Já to nikde nenašel, jen přímo v CRZ a tam mají přístup pouze oprávněné osoby. Ono je to v klasickém rolovacím výběrovém okně. Zítra to zkusím nějak komplet překopírovat nebo přepsat a poslat sem.

marinakus

Příspěvek#515 » ned 28. pro 2014, 10:33

Tak jsem vypsal jen druhy, u kterých připadá v úvahu kategorie B a tudíž žádost o povolení. To ostatní je stejně jen pro ty, kteří jakkoliv zbraň zavádí do CRZ a pro běžného držitele ZP je podstatné jen to, že ji bude mít takto zapsanou v PZ. Ono k mnoha střetům v názvech dojít v kategorii B asi nemůže. Pokud ale mám vyhlídnutou konkrétní zbraň, nebude na závadu se zeptat prodejce na co si mám dát žádost o povolení.
Druhy zbraní jako třeba : letadlo s výzbrojí, houfnice samohybná nebo granátomet, asi moc nikoho nezajímá. Druhy zakázaných zbraní jako třeba : střílející tužka nebo pistole samočinná, o které by se žádalo o vyjímku jsem nevypisoval, vyjímky se stejně neudělují.

Brokovnice opakovací, brokovnice samonabíjecí, kulovnice samonabíjecí, malorážka samonabíjecí, pistole jednoranová, pistole opakovací, pistole samonabíjecí, pistole terčová, pistole vícehlavňová, puška samonabíjecí, revolver, signální zbraň, vložná hlaveň.

Carloss

Příspěvek#516 » ned 28. pro 2014, 10:37

Dobrá práce... Co ale ještě postrádám, tak jsou základní části. Občas si někdo koupí lauf, rám, nebo závěr, případně adaptér na malorajdu... To tam není?

sided
moderátor

Příspěvek#517 » ned 28. pro 2014, 11:17

Docela by mě zajímalo co "orgán" vedlo k zavedení termínu pistole terčová a puška samonabíjecí x kulovnice samonabíjecí aneb proč to dělat jednoduše když to jde složitě :roll:

Existuje nějaká definice těhle termínů?

marinakus

Příspěvek#518 » ned 28. pro 2014, 11:35

Carloss: samozřejmě máš pravdu. Části zbraně jsou odděleně a na výběr je klasicky : hlaveň, rám, válec, závěr. A adaptér je ve zbraních pochopitelně taky, nějak jsem ho přehlédl, je tam toho fakt hafó.

Sided: netuším. Mám jen přístup do CRZ jako držitel ZL.

Grasel

Příspěvek#519 » ned 28. pro 2014, 13:19

Takže pokud budu chtít koupit samostatnou hlaveň, budu psát do NP třeba hlaveň pro samonabíjecí pistoli?
Naposledy upravil(a) Grasel dne ned 28. pro 2014, 13:24, celkem upraveno 1 x.

Hatikva

Příspěvek#520 » ned 28. pro 2014, 13:21

Grasel: mně policistka, která NP vystavovala, velmi ochotně poradila, co napsat. Nevěděl jsem přesně.

marinakus

Příspěvek#521 » ned 28. pro 2014, 13:26

Viděl bych to stejně. Zeptat se není přece žádný problém. Já vím co chci koupit a i policista na zbraních se může podívat jak to má obchodník v CRZ zařazeno. Pak by k žádným problémům při koupi nemělo dojít. Jen ta nákupka do budoucna bez jasného cíle může být problematická ale jen v omezených případech.

Grasel

Příspěvek#522 » ned 28. pro 2014, 13:54

No je fakt že lepší je se zeptat nežř napsat hloupost a vypisovat to znova ;)
Co myslíš tou nákupkou bez jasného cíle? Vždycky se tam přece musel napsat druh zbraně, prázdnou ti snad nikde neudělají...

marinakus

Příspěvek#523 » ned 28. pro 2014, 14:06

To určitě ne. Ani napsanou nějak obecně. Myslel jsem to tak, že si necháš vypsat povolení např. na pistoli samonabíjecí, bez udání konkrétní značky a ráže, pak se ti bude líbit nějaký dovezený sportovní speciál a prodejce ho bude mít zavedený do CRZ jako pistoli terčovou. Je to pak zbytečná komplikace. Budou to ale určitě ojedinělé případy. Spíš kombinace kulovnice x puška. K tomu už v reálu došlo.

Grasel

Příspěvek#524 » ned 28. pro 2014, 14:15

Aha, jasný, už to chápu..
A ta kombinace kulovnice x puška, kdo určuje ,,co je co"?
Např. u Sa vz.58 (verze 858), někdo o ní mluví jako o samonabíjecí pušce, jiný o samon. kulovnici..

marinakus

Příspěvek#525 » ned 28. pro 2014, 14:22

Přesně tak. Podle mých zkušeností záleží na výrobci nebo dovozci, jak ji zavede. Zrovna s 858 Tactical byly problémy. JGS ji zavedla do CRZ jako kulovnici a pak samozřejmě nefungovalo NP na pušku. Problém se vyřešil překvalifikací na pušku (to už ale musel udělat pracovník helplinku CRZ - prodejce nemá možnost zpětné editace). Možná to bude do budoucna nějak vyřešeno, dá se říct, že věci kolem CRZ jsou ještě pořád ve vývoji a situace byla pro velké firmy dost hektická - převést všechno z papírové formy zápisu do elektronické včetně střeliva během tří měsíců.

Zpět na