Nákupní povolení

Grasel

Příspěvek#526 » ned 28. pro 2014, 14:34

Takže než se to vystříbří jediný řešení asi bude kontaktovat prodejce před podáním NP, optat se jako co má tu konkrétní zbraň vedenou a podle toho vyplnit NP.

marinakus

Příspěvek#527 » ned 28. pro 2014, 14:51

Je to jen tam, kde by mohlo dojít ke konfliktu v názvech druhu zbraně. Proto jsem je tu vypsal. A jelikož PČR má jiná oprávnění než třeba prodejci (i vlastníci ZL mají různá oprávnění podle jejich skupin), měla by být možnost to zjistit i při podání žádosti o NP, pokud budu vědět jakou zbraň od jakého prodejce chci zakoupit. Jde ale spíš o to, nevymýšlet sám nějaké složitosti. A samozřejmě řešit to předem s prodejcem je asi nejlepší.

libak3

Příspěvek#528 » pon 12. led 2015, 09:36

Zdravim, dnes si jedu pro svůj první zbrojní průkaz a rovnou si podám žádost o povolení k nabytí vlastnictví zbraně kat. B. Řečeno mi bylo, že mi ho vydají na počkání, jak dlouho trvá, než si můžu jít koupit zbraň? Někde sem četl, že žádosti se zadávají do nějakého centrálního registru přes počítač, můžu si jít zbraň koupit hned, nebo třeba den počkat, než se informace o povolení dostanou i do elektronické podoby? Předem dík za odpověď a omlouvám se, jestliže se to tu už řešilo.

scorpions.cz

Příspěvek#529 » pon 12. led 2015, 09:52

Když jsem si naposledy vyzvedával nákupku,tak tam bylo uvedeno "nabylo právní moci dne...." a byl tam uveden následující den. Takže druhý den jsem mohl jít nakupovat.

mause

Příspěvek#530 » pon 12. led 2015, 10:03

u nás akorát musíš napsat na nákupko (original pro policii) že se vzdáváš práva na odvolání. A můžeš si ji koupit ihned jak vylezeš ven :-)

Blacky

Příspěvek#531 » pon 12. led 2015, 10:14

JJ přesně. Zase je to na lidech. Mají na to 30 dní, ale obvykle, když nemají moc frontu, tak to udělají hned tj 5 minut a když se vzdáš práva na odvolání, za dalších 5 minut můžeš kupovat. Prodejce ji klikne do kompu a pak můžeš registrovat ( max 10 dní). To trvá déle (musí zalisovat prukaz zbrane), takze tak 10 minut? :)

marinakus

Příspěvek#532 » pon 12. led 2015, 11:01

Občas chce zákazník zajistit na plnou moc i vyzvednutí NP a registraci nově zakoupené zbraně. Není problém provést registraci okamžitě po udělení NP jakmile převedu v CRZ zbraň na spotřebitele. Celá operace (NP + převedení + registrace) otázka do 30 minut se vším všudy pokud vše funguje jak má (samozřejmě záleží na ochotě dam a pánů z PČR).

Blacky

Příspěvek#533 » pon 12. led 2015, 11:16

Jéée dobrý připomenutí. NP jde vyzvednout na plnou moc??? Resp na manželku jsem přinesl žádost, kterou ona podepsala a NP sem dostal. Pak pro PZ už každopádně musela sama. Je to ale před změnou zákona, tak nevím, jestli krom ceny nedošlo k nějaké další změně.

marinakus

Příspěvek#534 » pon 12. led 2015, 11:51

S plnou mocí by neměl být problém, pokud obsahuje potřebné identifikační údaje osob a je pro pouze jeden úkon. Na více úkonů v jedné plné moci chtějí ověřený podpis. A když vyřizuji na plnou moc registraci, vyzvedávám pochopitelně i PZ. A žádnou změnu v tomto jsem od 1. 7. 2014 nezaznamenal.

Boudy

Příspěvek#535 » pon 12. led 2015, 18:51

Já si přišel pro zbroják, zároveň jsem si vzal nákupko a za hodinu jsem měl koupeno (předtím na prodejně zarezervováno) a za další hodinu registrováno. Ještě se mě při registraci ptala, jak je možné, že mi to prodali bez nákupky, když mi teprve vytiskli ten den nákupku :-)

Blacky

Příspěvek#536 » pon 12. led 2015, 19:33

:) mno ja ted brokovnici podobně. Resp. NP během 5 minut a dnes registrace zase 5 minut. Nez prisla trvalo 3 dny :) Zitra se de testovat :)

BTW: a co jsis pořídil?

marinakus

Příspěvek#537 » pon 12. led 2015, 19:35

K té registraci zbraně jsem zapomněl uvést, že B-čko může registrovat na plnou moc pouze vlastník ZL.

Xerxes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#538 » pon 12. led 2015, 20:32

Zdravím kolegové, už je to delší dobu co jsem si naposledy daval NP. Uvazuju nad koupi revolveru v razi bud 38 special nebo 357.Ale jeste si nejsem jisty, zalezi co bude zrovna k sehnani. Da se nejak obejit, abych si pripadne mohl koupit to nebo to?Protoze si matne pamatuju, ze razi je potreba uvest do NP...

MM

Příspěvek#539 » pon 12. led 2015, 20:48

Ahoj, nie je. Staci revolver :). Posledne take som si vyzdvihoval v piatok.

Xerxes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#540 » pon 12. led 2015, 20:54

Aha,tak diky;-)

Zpět na