Ukrajinská krize-kam asi půjde vývoj...?
- Chip
- marinakus
Příspěvek#92 » čtv 12. úno 2015, 19:40
asi jsme se nepochopili.... samozřejmě by měla být povinnost hájit zájmy svojí země a bránit ji v případě napadení..... ale hájit cizí zájmy v cizí válce na cizím území se mi prostě nelíbí a nevím, jestli k tomu ti Slováci, kteří poslali žádosti nepřistupují stejně... zrušit to mohou kdykoliv
- Carloss
Příspěvek#93 » čtv 12. úno 2015, 22:58
Nejde přeci o to hájit zájmy státu, nebo národa, nebo kohokoli jiného. Jde o to hájit zájmy své. A osobně jsem přesvědčen, že je mnohem efektivnější tak činit ve spojení s ostatnímy rovněž hájícími své zájmy. Ono... všiměmež si, jak dopadlo jakékoli hájení zájmů jiných, než svých vlastních. Vždy k prohře. Až budeme kolektivně bojovat za sebe a ne za někoho/něco jiného, pak máme naději.
- Oilman
Příspěvek#94 » pát 13. úno 2015, 07:56
V roce 1938 po Mnichovu Angličané a Francouzi taky nechtěli hájit zájmy cizího národa na cizím území - no a pak jim nevadilo, když vojáci z toho národa hájili jejich zájmy na jejich území před tím samým agresorem. A tohle Voloďa moc dobře ví, a taky ví, že Rus NIKDY nedodržel žádnou dohodu nebo smlouvu, vždy to pro něj byl jen cár papíru. A tak tomu bude i s tímhle příměřím, Rus jej využije k přesunu vojenské techniky na Ukrajinu a pak to přes svoje separatisty rozjede znovu. A naši kremlofilové budou dál ječet o zlém Západu a zlé imperialistické Americe, co tam bijou černochy...
- marinakus
Příspěvek#95 » pát 13. úno 2015, 08:57
hlavně že naši spojenci vždy všechny dohody dodrželi.... navíc si myslím, že v zájmu Evropy by mělo být s Ruskem obchodovat a ne válčit......a je mi srdečně jedno, co si Američané s kýmkoliv provádí doma, to je jejich věc, vadí mi, že kamkoliv se jakkoliv nacpali, výsledek byl vždy horší než počáteční stav - to je bohužel skutečnost a Ukrajina zatím není vyjímka
- marinakus
- Oilman
Příspěvek#98 » pát 13. úno 2015, 12:40
Bohužel mě pořád vychází Voloďa jako ten, co žene Evropu do konfliktu. A co se obchodu s Ruskem týče, v mém oboru nic moc - stačí mít úspěch a už přicházejí státní zásahy, uměle vytvořené problémy a následné zestátnění bez náhrady, Exxon Mobil nebo MOL by o tom mohli psát romány. A Američanům díky za to,že se k nám 2 x nacpali, jinak by národy střední Evropy skončily buď v krematoriu nebo na Sibiři. A ten Marshallův plán, to bylo pěkné svinstvo, že jo, ještě, že nám sovětští soudruzi doporučili ho odmítnout. Baťka Stalin Amíky bohužel prekabátil, a s naší pomocí, dobře nám tak..
- marinakus
Příspěvek#99 » pát 13. úno 2015, 12:54
Voloďa začal Majdan? To je fakt novina. A ve sféře soudruha Stalina jsme zůstali jen proto, že nás tam poslali už v Teheránské konferenci ti samí spojenci, kteří nás v roce 1938 hodili jako kost Hitlerovi..... nebo ne? Ikdyž oni fakt asi nic jiného nemohli, to je fakt....
- Boudy
Příspěvek#100 » pát 13. úno 2015, 12:55
Samozřejmě, že jakoukoliv válku chce jen blázen, ale ty konspirace, že Evropu do toho tlačí USA si nechte na Novinky.cz
Rusák je furt rusák, tomu hmyzu se Rus neříká jen tak omylem. Jsem rád, že jsme v NATO a jsem hrdý na naše vojáky, kteří bojují i za ty nevděčný blbce, co si neuvědomují tu obrovskou kliku, že žijí v demokracii (nepopírám, že má chyby) ...
Je potřeba sankce i posílit - zjevně fungují i když Krym má pořád Ivan ...
Rusák je furt rusák, tomu hmyzu se Rus neříká jen tak omylem. Jsem rád, že jsme v NATO a jsem hrdý na naše vojáky, kteří bojují i za ty nevděčný blbce, co si neuvědomují tu obrovskou kliku, že žijí v demokracii (nepopírám, že má chyby) ...
Je potřeba sankce i posílit - zjevně fungují i když Krym má pořád Ivan ...
- Oilman
Příspěvek#102 » pát 13. úno 2015, 13:28
Nikde jsem tady nenapsal,že Voloďa začal Majdan, on pouze využil situace. A rozhodně mu ukrajinští uctívači Stěpana Bandery nahráli na smeč. On teď už jen kuje to svoje železo, aby zabil minimálně 2 mouchy jednou ranou - tj.zabránil Ukrajině se vymanit z jeho vlivu a oslabil vliv EU a NATO v Evropě, tedy v bývalých sovětských satelitech. Ty přece podle ruského způsobu myšlení patří pod ruskou pravomoc, o tom řadoví Rusové přece otevřeně mluví, osobně jsem to od nich párkrát slyšel. Pro ně jsme pouze přechodně opuštěná gubernie..a to by si každý kremlofil měl uvědomit.
- franta599
Příspěvek#103 » pát 13. úno 2015, 13:39
Boudy to me osobně dost vadí že jsme v NATO ... je to hnusná terroristicka organizace na podníkání utoku a rozmištování cizích vojáku do cizích zemí už u jejicho stvoření mela byt zrušela spolu s Varšavskou smlouvou ale pak se udelal mensi podraz a nic se nezrusilo tam kde by NATO melo byt (IS) tam není a tam kde nema co delat tam se cpe a to že o NATU rozhoduje temeř bezvyhradně jenom USA ani nekomentuju od vzniku NATO nikde kam vstopili nic nevyrešili a po jejich odchodu je to tam horsi než po jejich přichodu.. VŠUDE ...
nejhorsi že tomu hmyzu ktery nadáva na rusy že zautočili na ukrajinu stači aby nejaky ukrajinsky premier a prezident řekl že to tak je sice dukazy za tu dobu zádny ale řekl to tak to je pravda a to jako třešnička na dortu jsou lidi kteři se do svych funkci dostali ne volbou ale pomoci sapopalu zápalnych lahví upalováni a stínáni policistu opravdu legitimní vláda jak brno hodná duvěry o tom že jsou na maidanu zase protesty proti nim už se nerika divny...
nejhorsi že tomu hmyzu ktery nadáva na rusy že zautočili na ukrajinu stači aby nejaky ukrajinsky premier a prezident řekl že to tak je sice dukazy za tu dobu zádny ale řekl to tak to je pravda a to jako třešnička na dortu jsou lidi kteři se do svych funkci dostali ne volbou ale pomoci sapopalu zápalnych lahví upalováni a stínáni policistu opravdu legitimní vláda jak brno hodná duvěry o tom že jsou na maidanu zase protesty proti nim už se nerika divny...
- Boudy
Příspěvek#104 » pát 13. úno 2015, 14:02
franto599 - já ti tvůj názor neberu. Je však reálné, že mě by za můj názory Putinovci hnali do gulagu ... Prostě se neshodneme - já nevěřím, že separatisti nemají materiální a personální podporu z Ruska. A ani nevěřím, že o tom Putin neví
Aby pokračovalo násilí, jsou vždy potřeba alespoň 2 strany - tedy pokud se jedna ze stran nechce nechat převálcovat. Majdan bude vždy brán na obě strany - kdyby se tam nestalo, co se stalo, pořád by UA byla v područí Ruska. Kdyby nebyl listopad 89, furt bych mohl brblat maximálně doma ...
Jak vidíš, NATO je pořád potřeba - Putin (ten mistr světa v karate, nejlepší atlet, potapěč a genitální stratég od KGB) je prostě jen elita Ruska a vzhlíží k němu i pár zaslepenců v ČR ...
Aby pokračovalo násilí, jsou vždy potřeba alespoň 2 strany - tedy pokud se jedna ze stran nechce nechat převálcovat. Majdan bude vždy brán na obě strany - kdyby se tam nestalo, co se stalo, pořád by UA byla v područí Ruska. Kdyby nebyl listopad 89, furt bych mohl brblat maximálně doma ...
Jak vidíš, NATO je pořád potřeba - Putin (ten mistr světa v karate, nejlepší atlet, potapěč a genitální stratég od KGB) je prostě jen elita Ruska a vzhlíží k němu i pár zaslepenců v ČR ...
- Style
Příspěvek#105 » pát 13. úno 2015, 15:03
Oilman, Chip, Boudy, díky chlapy. Jsem rád ze ještě slyším rozumné názory. Protože poslední měsíce mě dost děsí kolik lidi to myšlenkově táhne do Kremlu. Buďme rádi že jsme kde jsme, protože pod vlivem ruska 40 let nestálo za moc. A šup už tu lidi pálí dobré bydlo, demokracie je jim na obtíž a za vším špatný vidí Američana. Abychom zase nevyráželi na mandelinku.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí