Ukrajinská krize-kam asi půjde vývoj...?

franta599

Příspěvek#106 » pát 13. úno 2015, 15:22

demokracie je to nejhorsi co nas mohlo potkat lidem to nepomaha a pod jeji zastitou se delaji vetsi svinstva nez se delo za te zle totality jak se ted tvrdi beztak vladne hrstka lidi a na bezny lidi se kasle vozime si sem imigranty a na nase nemocny deti sbirame vicka tuhle demokracii co tu mame si strc za klobouk a to jsem jeste slusnej

sice mimo tema ale pouze reaguji

Style

Příspěvek#107 » pát 13. úno 2015, 15:28

Kouzlo demokracie je v tom že kdekdo muže hlásat co chce včetně nesmyslných oslav totality. V tvém světě bych byl já kriminálník a ty kolaborant...... není ta demokracie nakonec krásná :D

marinakus

Příspěvek#108 » pát 13. úno 2015, 15:31

dobrá, nehodnoťme minulé ale sledujme budoucí události.... prosím jen více pozorně a ne z oficiálního zpravodajství.... příležitost určitě bude a mýlit se můžeme všichni....

marinakus

Příspěvek#109 » pát 13. úno 2015, 15:34

a demokracie je v původním významu vláda lidu...... já bych to viděl spíš na vládu bankovní oligarchie a v rámci zisku je vše správné.... a kolaborant?... s kým a kdo je vlastně nepřítel?

Oilman

Příspěvek#110 » pát 13. úno 2015, 15:37

Style - pro mě veškeré iluze o sovětských osvoboditelích skončily 21.srpna 1968. Kremlofilům tato zkušenost chybí, nebo jim ten život po srpnu 68 splnil jejich tajná přání. A taky ruská tajná služba se dnes snaží štvát lidi proti sobě, to ostatně je podstata ruského způsobu vládnutí. Třeba Poláci se nebojí na toto veřejně ukázat, tak, jak to udělali před několika roky v souvislosti s ruskou podporou tzv."ekologických" hnutí proti průzkumu na břidlicový plyn. Jen naši politici si už dopředu se.ou do gatí..

Style

Příspěvek#111 » pát 13. úno 2015, 15:38

Marinakus: pokud si to přečteš reagoval jsem na to že za totality ..... Jaká tady byla snad víme všichni.

Style

Příspěvek#112 » pát 13. úno 2015, 15:43

Oilman: pevně věřím že lidí s podobnými náhledem na svět je stále ještě dost a že se nenecháme uvrhnout do nějakého dalšího temného období.

marinakus

Příspěvek#113 » pát 13. úno 2015, 15:45

oilman: ale já Rusáky nemiluju a na rozdíl od většiny diskutujících rok 1968 pamatuju, ikdyž mi moc nebylo...... snažím se jen objektivně posoudit souvislosti.... když Amíci hájí "svoje" zájmy na druhé straně zeměkoule, celý "demokratický" svět nadšeně tleská, když svoje zájmy hájí Rusové na svých vlastních hranicích, ten samý svět okamžitě uvaluje embarga, vymýšlí sankce a může se zbláznit.... sankce proti Rusku byly na světě okamžitě, proti IS, respektive organizacím odebírajícím od něj ropu a de facto ho tím financujícím ještě na světě do dneška pořádně nejsou... není to divný???

Oilman

Příspěvek#114 » pát 13. úno 2015, 17:25

Arabský svět je celý divný, neplatí tam myšlenkové pochody, které nám připadají normální. Bohužel leží v něm podstatná část světových zásob ropy. A těch především Saudi používá k vydírání. Stačí si vzpomenout na ropné krize v letech 1973 a 1981, které vznikly jako reakce rozzuřených Arabů na jejich porážky ve válce s Izraelem. A v poslední době pád cen ropy coby pokus Saudů zlikvidovat těžbu ropy z břidlic v USA, díky které Amíci podstatně omezili dovoz ropy ze Saudi. K tomu je třeba přičíst rostoucí počet konfliktů mezi šíity a sunnity. Jestliže si USA snaží udržet zde nějaký vliv - a to je sakra potřebné i pro Evropu - tak se musí spojit i s lidmi, kteří nejsou zrovna vzor ctnosti, konečně v 2.sv.válce se spojili s Rusem proti nacistům, jinak to nešlo vyhrát. A Arabové jsou ještě větší podrazáci než Rusové.

mikymoto

Příspěvek#115 » pát 13. úno 2015, 17:42

No jestli ten rozdíl nebude v tom, že Rus kam přišel, tak tam hodlal i zůstat - zatímco Amík si dycky hrál na policajta (přijít, dát na prdel a odejít). Amík pokud vím nikdy nepovažoval země, kde se vojensky projevil za "svoje" - určitě prosazovali vždy svoje zájmy i na úkor ostatních, ale nikdy to nemělo být navždy pod jejich svrchovanou nadvládou.

Rus prosazoval svoje zájmy stejně jako amík, jenže tam kam vstoupil to vždy považoval za svoje a už dobrovolně odejít nehodlal. Stačí se podívat na vznik slavného SSSR - kolik z těch států se připojilo dobrovolně (kromě vlastního Ruska snad žádný - všechno silou). Například Finové mají s tímto sousedem bohaté zkušenosti a jen díky obrovskému obětování jejich vojáků v průběhu konce 2. sv. války dokázali i za cenu mnoha lidských životů a ztráty značné části území uhájit alespoň jakous-takous samostatnost.

To že se mu (Rusovi) něco děje těsně u hranic je pro něj nepříjemné a chápu jejich obavy. Každopádně ale neberu vměšování a obsazování cizího území ve jménu "ochrany" rusky mluvících občanů. To co Putin dosud prováděl pouze potvrzuje, že si se všemi hodlá vytírat zadnici. Na jedné straně něco říkat, ale dělat si to po svém. Nemůžu mu to vyčítat, neb tvrdě hraje za svůj tým - milovat a obdivovat ho za to ale nebudu.

marinakus

Příspěvek#116 » pát 13. úno 2015, 18:19

a to je právě otázka proč zrovna teď jde cena ropy až nesmyslně dolů a komu to škodí nebo pomáhá, stejně jako že těžba břidlicových plynů (ne ropy) není zrovna bez problémů.... a proč tedy málem došlo ke třetí světové válce, když chtěli Rusové umístit nukleární střely na Kubu když americká základna v Sevastopolu by byla naprosto O.K.?............ samozřejmě mi to může někdo vyvracet, že k tomu by fakt nedošlo..... opět se nezastávám Ruska, jen se snažím být alespoň trochu nestranným... a ještě jedna poznámka - ano Rus měl u nás základny a tím u nás tedy byl... Amerika je v Evropě nemá? Takže je tu nebo není?

Carloss

Příspěvek#117 » pát 13. úno 2015, 18:44

Kdy přivezli rusové na kubu rakety? Pokud je mi známo, tak až poté, co je USA rozmístili v Evropě. Že jsou USA světovej policajt? Jo... Takověj měšťák... Roze*rat oblast a zmizet. Jejich pokusy po světě vnucovat svoje názory, svoji kulturu, svoji svobodu a svojji demokracii vždy zkrachovaly. A když viděli, že to nepůjde, nechali věci jak jsou, bez vlády, bez jakéhokoli systému a zmizeli. Nechali oblast na pospas hyenám. Z toho vznikla drtivá většina teroristických skupin. Nakonec i IS a další jsou produktem bezvládí, které v oblasti vzniklo.A nevzniklo jen tak samo o sobě. Ať se na mě nikdo nezlobí, ale za Saddáma by se tohhle nestalo. A ještě je potřeba upozornit na spousty lží, které použili USA jako záminky k tomu, aby někam svou armádu poslali. Zkrátka... v tomhle není lepšího a horšího... Jde jen o to, ke komu se my budem klanět... Pardon... klonit...

marinakus

Příspěvek#118 » pát 13. úno 2015, 18:51

ono nazývat každého kdo nesouhlasí nebo nezapadá teroristou nehledě na souvislosti asi není to pravé ořechové..... to jako jsou dnes teroristické národy nebo státy? když se nám to hodí, rozdělíme státy na kousíčky (viz Jugoslávie), když se nám to nehodí, jsou s námi nesouhlasící separatisté a TERORISTI? ano státní terorismus tu již je... např, ze strany Izraele vůči obyvatelům Gazy

Milan100

Příspěvek#119 » pát 13. úno 2015, 20:25

Mě nějak nesedl ten státní terorismus Izraele. Izrael za svou krátkou existenci chtějí všechny okolní země zlikvidovat a on se jim ubránil. Je to velmi rozvinutá země s vysokým morálním cítěním obyvatel a nejsou nebezpeční nikomu kdo je neohrožuje. Dokonce tam vedle sebe žijí bez problémů lidé mnoha naboženských vyznání. Problémy dělají jen ti za plotem.
Jinak s názory marinakuse na velmoce souhlasím. Je škoda že i v evropě musí být policajtem amerika. Proto hodnotím pokus Merkelové jako správný i když asi nedopadne dobře. Každopádně bych její pokus o dohodu nenazýval prohrou jako to dělají některá média.

Carloss

Příspěvek#120 » pát 13. úno 2015, 21:40

Ono s jedním s množstvím technologií a zbraní za zády se vyjednává docela dobře.. To ych byl taky odvážný. Zejména pokud ten "jeden" by neváčil doma... Ale jen tak pátám v paměti: Za posledních... já nevím... dvacet let... v kolika konfliktech byli jedni a v kolika ti druzí? To je pro mě docela vypovídající.

Zpět na