Pistole/revolver pro začátečníka – co si koupit?

Co jinam nepatří...

Biker79

Příspěvek#826 » čtv 19. úno 2015, 21:31

Ahojte, po X hodinách strávených pročítáním diskusí na webu, střelbě a ve finále osobní návštěvě podnikové prodejny CZUB jsem bohužel došel k závěru že negativní pověsti o CZUB nelhaly. Na začátku všeho jsem si říkal že Glock nechci a teď ho mám v G17 gen 4 vedle sebe a jsem moc rád že ho mám. Děkuji všem za příspěvky, věřím že nejsem první a ani poslední komu pomohly.

Int1m1thy

Příspěvek#827 » pát 20. úno 2015, 08:38

Udelal si velmi dobre, vitej mezi nama...

seton
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#828 » pát 20. úno 2015, 19:43

Také jsem z návštěvy podnikové prodejny CZ usoudil, že si nikdy více do této prodejny pro nic už v životě nepřijdu. Zatím jsem tento slib pilně plnil a pokud tam někdy v budoucnu zajdu, doufám, že se stane něco co mne zase utvrdí v názoru, že tam zase do konce života nemusím.

franta599

Příspěvek#829 » pát 20. úno 2015, 23:33

Jako CZ jsou dobre zbraně nevim proč by mely být brány nejak negativně. Ale jako majitel glocku jenom potvrzuji že glock je proste glock :mrgreen:
//mimochodem pořád trvam na tom že shadow je nejlepsi zbran co se tyče chování a přesnosti bohužel v tom ostatním pokulhává

glock69

Příspěvek#830 » sob 21. úno 2015, 07:24

Jen otázka: to byla podnikovka v Praze nebo v Uh. Brodě?

Biker79

Příspěvek#831 » ned 1. bře 2015, 20:39

to glock69 - za mě CZUB. to franta599 - Shadow je na mířenku pecka. Na nošení jsem rád že mám mloka, nosím prakticky stále pokud jsem mimo domov. Nosit takto Shadow s plným šupletem tak mi asi brzy odejdou záda, holt to je pistole stvořená k jiným účelům. Mlok mi zatím připadá jako takový neutrál - zvládá vše, něco líp, něco hůř. U mě zatím s volbou G17 Gen4 spokojenost, i když jako šťoura už jsem též cosi našel :D Pro začátečníka jako jsem já který neví kterou cestou se dá je to asi dobrá volba a tímto děkuji všem, kteří mě přímo i nepřímo nasměrovali....

franta599

Příspěvek#832 » pon 2. bře 2015, 18:52

ja puvodně petku nechtel kuli tomu že co si budem namlouvat když se rozdavala krása tak glock nebyl doma... ale proste seděl mi a krasne funguje a bezvadně se nosí + nejpouživanejsi zbran takže bude mit už celkem vše vychytáno ale chybyčka se muže samozrejme vloudit vždy. Ale pořád tajne toužim po shadow :) určite se mi jednou objeví v trezoru

Šakal

Příspěvek#833 » sob 4. dub 2015, 13:12

Předem se omlouvám adminovy pokud už někde takové vlákno je, ale nějak jsem ho nenašel. :oops:

Zdar bando, pročetl jsem už toho celkem dost po všemožných fórech, ale přecéjenom bych to ještě rád uzavřel touto formou.
Chtěl bych něco spíše na střelnici popř. na občasné nošení (stačí mi to nosit v práci a né ještě ve volném čase) cca 100 střel/měsíc. Za svoje peníze bych sice rád dostal tu nejlepší kvalitu, ale když to spočítám, tak mi stačí na můj život 40 000 výstřelů a zbraň mě v podstatě přežije :D takže 120 000 ran (200 000.-kč :mrgreen: ) z glocku nebo GP neřeším.
Na střelnici jsem testoval:
GLOCKY celkově trošku horší ergo (můj prvotní postřeh), ale za to hladký design a v podstatě jednoduché nerozbitné kladivo
G17(nelíbí), G19 Gen4 ( :thumbup: se svítilnou prostě mazel, ale starší je na ceně jako nová P-09), G26(malá) G42 (to už fakt ne)
ČÍZY no pověst nic moc
75D com. (do roboty dobré, ale Alu rám je prý průser) P-07 (sedla v ruce a spoušť lahoda( P-09 (totéž s větší přesností) SHADOW jsem bohužel neměl tu čest otestovat, ale ta cena....
Ještě mě láká S&W MP9, ale to si nikde neomákám a cena je taky "hnus"

Prozatím se chystám nakoupit P-09 v podnikovce UB jelikož dostanu nemalou slevičku 20% (což není málo) :P Najde se tady někdo kdo by mi k té bouchačce napsal pár svých poznatků (plusy, mínusy, závady, problémy s municí. V podstatě jakoukoliv informaci)? :mrgreen:
Nebráním se jakémukoliv názoru i ze stran vyznavačů jiné značky než ČZ. Ono dokud nebudu mít fakturu v ruce, tak můžu pořídit cokoliv, ale tu slevu asi netrumfne nikdo :D Jsem zastánce spíše kompaktu, ale když už to převážně vytasím někde na mířenku tak P-09 bude asi jiné kafe.
Jinak rád uvítám i radu ohledně pouzdra. zatím koumám KYDEX. Jo a málem bych zapomněl budou stačit 3M PELTOR Bull´s Eye II - model H520F-440-SV. Rád bych nakoupil JEDNOU A POŘÁDNĚ 8-)

uživatel

Příspěvek#834 » sob 4. dub 2015, 13:47

Já to řešil taky. P9 a pal jsem ošahal shadowa a bylo rozhodnuto. Policajskou slevu dostaneš taky . Rozdíl 4litry je v mušce + 1zásobník. Stejně zjistíš, že nanošení je Po9 velká a na mířenku špatná. Všichni stejně skončí u Shadowa. Kecy o kvalitě CZ se vedou a budou se vést. Holt to není blbuvzdornej Glock :D

franta599

Příspěvek#835 » sob 4. dub 2015, 15:50

chceš rict že P09 je velká a doporučuješ shadow ? to je mensi nákladák sám nosim "velkyho" glock 17 a to je nic proti shadow... hlavne vzhledem k váze, shadow je perfektni zbran ale vzhledem k váze bych ji tahat nechtel pokud ale pro tebe nošení neni priorita tak u shadowa stejne nejspis opravdu zkončis :)

uživatel

Příspěvek#836 » sob 4. dub 2015, 16:35

Vždyť to píše ,, nosím kvér v práci " chce něco na doma + občasné nošení = jako každej to nakonec tahat nebude. Proto říkám Shadow :)

Šakal

Příspěvek#837 » sob 4. dub 2015, 16:50

no jo, ale to je 5 litrů navíc. To je vážně takový rozdíl v přesnosti P-09 vs. SHADOW? Jako já myslím, že obě zbraně jsou přesnější než většina střelců, ale to mě zajímá jak to s tou přesností teda je :D

uživatel

Příspěvek#838 » sob 4. dub 2015, 17:13

Rozdíl je ve spoušti ,, Omegu nepoladíš " a v chování při střelbě. Fakt to musíš vyzkoušet.

RomanB74

Příspěvek#839 » ned 5. dub 2015, 09:04

>Šakal: První soukromá zbraň? Být Tebou, trochu bych přibrzdil před realizací nákupu nové zbraně. Pokud máš v plánu kondiční střelbu v objemu 100ran za měsíc a opravdu příležitostné nošení, pak není od věci se zamyslet nad poměrem pořizovací cena a užitná hodnota.
Kromě toho, předpokládám, že z pitole něco vystřelíš v rámci tréninku v práci (50/měsíc?), takže si chceš střílení užít trochu jinak. Je tedy na zvážení, pokud to chceš pojmout jako koníčka, zda se neporozhlédnout třeba po terčovkách .22LR (Ruger Mark III). Také nelze ignorovat nákladovou stránku věci na samotnou střelbu a mezi .22 a "čímkoliv" je vcelku nezanedbatelný rozdíl - a proč platit více než je nutné, že?
Samotné náklady na pořízení ,,fungl nové" zbraně, to je taky darda a v kombinaci s faktem, že se jedná o první zbraň, bych to pořádně zvážil.
Za sebe říkám, že první zbraň domů by měla být na vyzkoušení a sžití, funkční ale levná, aby mohla v případě neosvědčení odejít s minimální ztrátou. I dnes lze najít desetileté uloženky s nástřelem 300-500 ran. Člověk si v zápalu nadšení pořídí funglovku, po čtvrt roce poprvé vynechá návštěvu střelnice, potom zas a zas, až jej to vlastně přestane bavit nebo jenom nemá čas a železo leží někde ve skříni v původním obalu měsíce a roky bez povšimnutí.
Samozřejmě, pokud Tě finanční stránka věci vůbec netrápí, pak myslím že P-07 je hodně povedená a příjemná pistole (i když tíhnu spíše k G19).

cz6ace

Příspěvek#840 » ned 5. dub 2015, 11:46

Sakal: Resil jsem to same, procetl jsem milion diskuzi na vice forech, az jsem dospel k nevyhnutelnemu - neni obecna rada co pro zacatecnika. Ohledne preferenci vyrobcu, nazory protichudne. A protoze zbran nemam (zejmena) na noseni a obranu, koupil jsem .22 margolinu na levne zablbnuti a nakonec starsi cizu na par ran, abych mel jistotu, az ji nekdy ponesu. Zatim je problem v rukach nez ve zbrani a jelikoz finance resim, tak radsi penize vrazim do streliva, nez do drahe pistole. Muj nazor: pokud je to pro tebe spis hracka, kup pproste, co se libi tobe, ne jinym. A zvaz .22 variantu.

Odesláno z mého SmartTab7 pomocí Tapatalk

Zpět na