Heckler & Koch VP9 Striker Fired Perfection

Glock a spol.

Palacinka

Příspěvek#76 » pon 23. bře 2015, 22:47

Bohuzel z P30L jsem strilel pred delsi dobou, takze zpetny raz uz si nevybavim. Nicmene se mi pocitove zda, ze to kope mene nez G17 gen. 4 co ma pritelkyne. Spoust jsem ale pri nakupu mohl porovnat, dali mi tam na srovnani prave P30L (nejakou verzi se zavitem) a klasickou P30 V3. Co se tyce toho zachytu zaveru, jde dolu fakt hure, ale zase mu nevadi vysoky uchop. Osobne zachyt zaveru pouzivam jen pri administraci, takze mi tuhost nevadi (zaver stahuji bud "rucne" nebo vyuzivam automatickeho stazeni po vlozeni zasobniku). Cena v CR 21400,- takze se moc nepredvedli. Ale presto to vypada, ze si H&K uvedomil, ze i normalni lide jsou bonitni cilovka a snazi se jim pistole cenove priblizit (viz. tvuj priklad se snizenim ceny P30). Jeste me napad jeden nesvar, povrchovka ze zaveru sla dolu prakticky za jeden den taseni z kydexoveho pouzdra. Me osobne to nevadi, nejsem lestenkar, ale asi dobre vedet. Jinak cpu ji do ruky strelcum kolem, aby me pripadne probudili z te diskoteky, nicmene zatim jsem neslysel zadne vytky :)

Palacinka

Příspěvek#77 » pon 23. bře 2015, 22:54

Jinak s tim SIGem ti musim dat za pravdu. P320 me totalne zklamala, ale asi si take najde priznivce (v zahranici, sem je Banzai v zivote nedotahne :))

P.S. ted jsem se zkousel zamerit na drhnuti spouste a je fakt, ze kdyz prilozim ucho, je to trosku slyset, ale neni to poznat na chodu (minimalne ne s moji volsovou rukou). Mam s tim vystrileno do 200 ran teprve, takze verim, ze se to jeste zajede.

MKabar

Příspěvek#78 » pon 23. bře 2015, 23:05

Ta cerna na IWA mela tri zretelne ruzne zadrhnuti v pretravelu (pred odpalem). Ta FDE byla hladsi spoust.
No jestli se to zveda se stejnou munici fakt mene nez G17 G4, tak to je huste potom. Na americkem HK foru kazdy psal neco jineho, vetsina to asi blbe drzi plus ruzne naboje, tak z toho potom nikdo nic nevi, jeden tvrdi ze to kope min jak P30, nekdo ze vic jak P30L a proste chaos. G17 G4 se zveda vyrazne mene nez P30L a to to drzim fakt poradne. Jenze G17 je pro me celkem kopytko, Glocky mi nesedi.
Skoda no, ta cena je fakt mizerie :-(. Povrchovka sla dolu za jeden den? Bud neni stejna jak na P30L a nebo mas nejake blbe pouzdro a moc to nepasuje a dre ti to. Ja vytahl starou P30LS x tisickrat z pouzder od Hucka Finna a melo to osoupane asi tak milimetr na hranach zaveru kolem musky. Jinac nic. A s novou P30L jsem byl uz 2 x na LOSiku (z toho minule 4 kola misto 2) tudiz uz to ma taky par taseni za sebou z kydexu a zadne viditelne stopy na ni nejsou, ani skrabanecek.

Palacinka

Příspěvek#79 » úte 24. bře 2015, 00:38

Pouzdro mam RHHolsters a jsem spokojenej. Zatim je to osoupane jak rikas - na leve strane zaveru vedle musky, pravdou je, ze na ostatnich mistech je to netknute, tak to asi takto zustane. Jinak jsem z Prahy, tak pokud si tim chces picnout, tak se tomu vubec nebranim (kor vzhledem k tomu, ze po procteni par for te povazuji narozdil ode me za H&K znaleho cloveka:)

MKabar

Příspěvek#80 » úte 24. bře 2015, 01:04

Jsem sice z Ostravska, ale uplne nahodou budu tedka ctvrtek az sobota v Praze na Mikrotik konferenci, tak asi pribalim k notesu P30L i Experta a domluvime se ;-).

KlokanXM

Příspěvek#81 » úte 24. bře 2015, 01:35

HK párty ? :-)

Palacinka

Příspěvek#82 » úte 24. bře 2015, 14:37

Jo jo, uz se tesim :)

komando

Příspěvek#83 » úte 24. bře 2015, 16:22

Nevíte jestli je mají v Brně někde skladem?

MKabar

Příspěvek#84 » úte 31. bře 2015, 02:14

Skupinove foto ze ctvrtecni rychlostrilecky (zbylo nam uz jenom pul hodky):

Obrázek

To ruzove Gecko je pry "od slecny" tvrdil Palacinka... :-D
Kazdopadne diky moc za testik SFP9 SF a nekdy dojed na LOSik do Ostravy ;-).

Palacinka

Příspěvek#85 » úte 31. bře 2015, 11:39

Ja dekuji, casu bylo malo, ale stihli jsme to porovnat dukladne :) Hlavne ten expert me nadchnul. Na glock ma tento tyden dorazit i ruzove pouzdro, tak pak bude setik kompletni, jinak i ja bych se to nosit nestydel, jsem emancipovany muz :D Klidne posli do SZ odkaz na to forum s terminama jak si zminoval, zkusim si to naplanovat na nejakou tu stredu ;)

vomicz

Příspěvek#86 » stř 1. dub 2015, 10:28

A výsledek porovnání je tedy jaký?
Já mám zatím z SFP9 odstříleno jen 10 ran (v rámci ověření, jestli kupuju funkční kousek) a jak mám ruku zvyklou na P30L, tak jsem byl naprosto nadšenej nedostatkem zpětného rázu - prostě mě překvapilo, jak málo kope :)

BTW - kdo už jste majitelem SFP9, co máte napsáno v průkazu zbraně? Já dostal při nákupu šedivák na VP9 a slečna u policie na to pak koukala trošku nedůvěřivě, když viděla, že na zbrani je vyraženo něco jinýho. Nicméně nakonec rozhoduje to, co mají v databázi, takže mám v průkazu napsáno, že jsem majitelem VP9... :)

flame

Příspěvek#87 » stř 1. dub 2015, 15:36

Gratuluji k sfp9 :) , docela by me zajimalo, jaka je kvalita zpracovani proti p30l.

Palacinka

Příspěvek#88 » stř 1. dub 2015, 16:33

V PZ mam take zapsano VP9, oni to pod timto oznacenim importovali, tak to poslali dal i do CRZ. Na PCR zadny problem, pokud cisla sedi.. Co se tyka porovnani, tak bych to nechal spis na MKabarovi, ktery je v tom vice fundovany :) Za me ma VP9 lepsi ergonomii (ale nedostali jsme se k zonglovani pazbickama), hlavne v tom, ze ma pod zaverem vetsi vybrani. Kvalita zpracovani je obdobna, vsechno pasuje atd.. Vzhledem k nynejsi podobne cene obou pistoli je to spis o preferenci hammer/striker..

MKabar

Příspěvek#89 » stř 1. dub 2015, 22:18

No me sedi v prackach o fous lip Lko, bo ja mam trochu vetsi ruce a vyhovuje mi vyssi zaver no a samozrejme mi kazdy druhy zasobnik nezustal zaver vzadu s SFP9, kdyz to drzim standartne na vysoky uchop s prsty dopredu. Ale tyhle problemy se daji odstranit poradnym nadrilovanim vhodneho uchopu.
Na Lku mam kratky z P30LS, tak si ho neprichytavam vubec. Zachyt zaveru se hur macka nez na Lku, ale to je nepodstatny detail, je proste zaobleny, neni to vystoupla packa. Spoust je vyborna, zcela neporovnatelne lepsi nez na Lku, rekl bych ze uplne idealni draha a reset (moc kratke jsou podle me spis na skodu na rychlostrelbu). Presnost skvela, je to neporovnatelne lehci na strileni, nez Lko, neni to vubec citlive na strhavani. Z 10 ran za cca 10 vterin jsem dal vsechny na 10 m do jednoho kolecka. Z Lka mi tak 2 ulitnou trochu sejdrem kdyz specham. No ale co me osobne prekvapilo, vsichni pisou vsude (Montrala v Polsku, amici, tady apod), jak malo to kope, coz je pravda, zdvih je velmi nizky, ale ten impuls toho zpetneho razu je teda masakr, alespon mi to tak prislo. Nejsem zrovna backora, petikilo smithaka strilim jednoruc no problemo, ale ta pecka z te SFP9 co se prenasi do ruky je teda proti Lku nebo Expertu ci Glocku fakt intenzivni. I G19 mi prisel mnohem vice mekci. Chybi tam ten silonovy doraz na vratne pruzine co ma Lko asi si myslim. Lko se sice zveda vic (vic nez G17), ale ten vystrel je pomaly plynuly mekky praaaask, kdezto z SFP9 je to bum a trisk do ruk a solidne me to rozhodi pri obouruc pokusech o rychlopalbu. Nedavno psal na nejakem americkem webu o zbranich nejaky profik, ze s VP9 se nemuze ani za nic dostat pod 0,22 s splity a s jinym gverem treba Glockem strili 0,15-17 s bezne. Mam stejny problem, nejsem schopny ani s tou luxusni spousti z SFP9 strilet tak rychle, jak s novou tvrdou P30L, ktera ma 7 mm reset oproti ani ne polovicnimu na SFP9.
Timer jsme tam sice nemeli, ale mel jsem pocit, ze za dobu co z SFP9 vystrelim 2x, tak z Lka dam 3 rany v pohode. V realu to samozrejme takovy rozdil nebude, ale strilim stopro o dost rychleji se vsim, co jsme tam meli k dispozici na prime porovnani. A do vseho jsem rval stejnou munici.
Ja teda cekam na 5" verzi SFP9, doufam, ze tam daji nejaky silon na doraz na vratnou pruzinu.

Jinac na hkparts.net se objevila pred par dny Ultra Match pruzina na vylepseni spouste. Ubere to neco na vaze. Predvcerem jsem si procital manual na total rozborku na VP9 na hkpro foru a je to teda poradne peklo :-), pekna sbirka pruzinek a dilu a koliku. Kdo to slozi napoprve a dobre, tak je frajer :-).
Lko nebo Glock apod jsou proti tomu skladacky pro deti :-).

A novou nabusenou VP25a jste uz videli? Horka novinka - 25 ACP, 4+1 naboj, maximalni spolehlivost :-D.
Lidi furt chcou srandovni subcompacty, tak ted maji jeden No Compromise :-). Az na to datum...

Obrázek

MKabar

Příspěvek#90 » stř 1. dub 2015, 22:30

Manual na total rozborku je zde (v anglictine samozrejme):

http://www.hkpro.com/forum/hk-reference ... p-vp9.html

A takhle to vypada vykuchane z ramu (ta sbirka pruzinek je fakt extra spesl):

Obrázek
Obrázek

Parts identification:
1. Locking Block
2. Left-Side Slide Release Lever
3. Left-Side Slide Release Lever Spring
4. Catch Spring for Disassembly Lever
5. Safety Clamp
6. TRS
7. Clamping Sleeve for Locking Block
8. Roll-pin for Locking Block
9. Right-Side Slide Release Lever
10. Disassembly Lever
11. Trigger and Trigger Bar (complete)
12. Trigger Stop Bolt
13. Elbow Spring for Dismounting Safety
14. Dismounting Safety
15. Disconnector
16. Trigger Housing (complete)
17. Roll-Pin for Trigger Housing
18. Magazine Release Lever
19. Roll-pin for Magazine Release Lever
20. Magazine Release Lever Spring

K tomu se takhle rozkucha trigger housing - domecek spouste:

Obrázek

Parts identification:
1. Insert
2. Catch and Pressure Spring
3. Roll pin for Catch
4. Sear Release Catch
5. Roll pin for Sear Release Catch
6. Roll pin for Trigger Housing
7. Trigger Housing

A zaver uz kupodivu easy:

Obrázek

Parts identification:
1. Slide Plate
2. Firing Pin Assembly

No a pro porovnani - kuchle Lko V3 SA/DA ma bici (2), sear (8) a spoustovou pruzinu (17) (LEM prida ctvrtou do kohoutu).

Obrázek

Prestavbu Lka na V4.1 CH kratky LEM hodim pristi tyden do vlakna o P30.

Zpět na