vyhrožování zbraní

franta599

Příspěvek#61 » pon 13. dub 2015, 11:59

reaguju pouze na to že v popsanym pripade je vyhrožováni zbrani naprosto mimo a majitel te zbrane je hlupak s malym egem presne takovy lidi co hned pri každe kravine vyhrožuji zbrani by ji mit nemeli

graver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#62 » pon 13. dub 2015, 12:48

Blacky: s tím veřejným prostranstvím bych to neviděl až tak ad absurdum. Každá obec to má upravené místní vyhláškou, v Brně je to tak, že pes musí být na vodítku, pokud není, musí mít náhubek, v každém případě musí být pod neustálou a přímou kontrolou. Bez vodítka a náhubku se smí pohybovat pouze v místech, taxativně vyznačených vyhláškou "výběhy pro psy"). Nemusím asi dodávat, že je tato vyhláška plošně ignorována. Za absurdní bych tedy naopak považoval, kdyby se de iure skutečně směli psi naprosto kdekoliv pohybovat bez vodítka a košíku, přičemž jest p.t. publiku spolehnouti se na jejich dokonalý výcvik.

Golem

Příspěvek#63 » pon 13. dub 2015, 13:26

Blacky píše:99% lidí pes co jen bezi kolem, nebo si hraje nevydesi, ani když na ně bude skákat. 1% ano a pak by tedy mel majitel okamzite reagovat, psa zajistit a omluvit se. Dal uz nic neresit a jit si kazdy svou cestou!

99% lidí pes nevyděsí ani když na ně bude skákat? Majitel by měl reagovat na to že pes skáče na cizí lidi až když jim to viditelně vadí?

graver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#64 » pon 13. dub 2015, 13:47

To už bychom se museli bavit o dimenzích toho psa :-). 99% je asi mimo v každém případě, ale pokud použijeme výraz "většina", tak dorážející čivava "většinu" otráví/naštve, zatímco např. dorážející rotvík nebo bulík tu "většinu" asi vyděsí. Nebo ne?
Ad "Majitel by měl reagovat na to že pes skáče na cizí lidi" - ano, a na světě by měl být mír. Pokud můžu soudit z vlastní zkušenosti, tak majitelům je to ganz egal (v lepším případě) nebo se tím dokonce velmi baví.

Blacky

Příspěvek#65 » pon 13. dub 2015, 17:41

No dobře, můžem se bavit o %. Myslel jsem tím to, že obvykle to člověka možná trošku otravuje ( taky nemám mestský pejskare rád), ale nepovazuje to za zásadni problem. A neobává se hned o život. A pokud majitel okamžitě zareaguje, tak není potřeba se stím víc zabývat. Ale souhlas, že většina majitelů na to kašle.

Mě víc zlobí, že majitel nechá psa kálet kdekoli a neuklízí to po něm. To pak reaguju. Nejdřív slušně, když nepomůže tak drsněji. Dál to zatím nedošlo, ale telefon mám v ruce, točim video a upozornuju majitele, že volám MP.

To už jsme ale OT.

Luky22

Příspěvek#66 » pon 13. dub 2015, 17:55

Blacky: Točíš video? Abys pak neskončil hůř, než majitel psa, kterého čeká tak maximálně pokuta od MP. Tebe možná žaloba na ochranu osobnosti. :-)

Blacky

Příspěvek#67 » pon 13. dub 2015, 17:59

Uvidíme, zda to soud vezme jako důkaz přestupku pejskaře, kterej poskytnu pouze policii, nebo ne. Pokud bych to vyvesil nekde na web, bylo by to neco jinyho.

Luky22

Příspěvek#68 » pon 13. dub 2015, 18:57

Blacky: Já se konfliktům raději vyhýbám. Psa mám, a velkého. Když jsem ještě bydlel ve městě, poctivě jsem po něm vždy uklidil, měl ho na vodítku. Nyní zcela svobodně osírá les za chalupou, nebo louku před. Pokud vidím někoho (ve městě) že neuklidil po hafanovi, kašlu na to, není to můj byznys. :-)

graver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#69 » pon 13. dub 2015, 19:47

Než do toho šlápneš.

Luky22

Příspěvek#70 » pon 13. dub 2015, 19:57

graver: Párkrát se stalo. Zakurvoval jsem, očistil botu o trávu. Ślápnutí do psího hovna mi za nějaký spor s nejistým výsledkem nestojí. Držím se hesla: nikdy nevíš, koho proti sobě máš. Třeba je to psychopat, blázen, co ti kvůli maličkosti podřeže krk. Pokud opravdu nemusím, neřeším. Není to možná statečné, ale určitě moudré, neb hrdinů jsou plné hřbitovy, jak se říká. :-)

Hatikva1

Příspěvek#71 » pon 13. dub 2015, 19:57

Slova napadeného, že příště psy zastřelí, aniž by skutečně chrastil zbraněmi, mi přijdou sice trochu velkohubá, ale rozhodně nic nepřiměřeného na nich nevidím. Psy mám rád, ale od chvíle, co mám dva malé kluky, a ten, co už chodí, je asi stejně velký jako někteří psi, tak od té doby jsem na volně probíhající psy alergický, a na hloupé řeči páníčků nebojte, on nekouše, také.

cz6ace

Příspěvek#72 » pon 13. dub 2015, 21:37

Nerad na takova temata, kde kazdy ma svuj nazor a nezmeni ho, odpovidam, ale toto mi neda. Resime tady konkretni pripad. Sam pejskare nemam rad, obzvlaste ve meste. Mam 2 male deti, VZDY je neprijemne chodit okolu psu. Dokonce i s nahubkem. Dostal jsem par pratelskych stouchancu do kolen i do rozkroku od hraveho xx kiloveho labradora. Docela to bolelo. Decko by se skacelo na zem.

ALE - mame tady nezodpovedneho majitele s 2 malymi cokly co muzes (od)kopnout. Dale tady mame psychopata, ktery neprimerene reaguje, vyhrozuje pouzitim zbrane.

Za 1. takovy vubec nema mit narok na zbran
Za 2. takovito majitele nam udelaji medvedi sluzbu, zejmena po U.B. "Magor co ma zbran, honi si ego a je cely nateseny, kde ji pouzije"

Radsi potkam 2 stekacky, nez chlapka, co bude nastartovany (pravdepodobne na cokoliv) a vyhrozovat zbrani.

Zamyslete se, jak byste se zachovali Vy. Ja na strane majitele psa (opakuji, nemam rad pejskare) byt taktez ozbrojen, uz se chystan na obranu. Jak mam vedet, ze ten kreten nezastreli mne, protoze jsem
a) svedek
b) budu kricet co dela

a moc casu na taseni nebude ...

Golem

Příspěvek#73 » úte 14. dub 2015, 00:53

Nemůžu samozřejmě mluvit za všechny, ale věřím že kvůli takovým psům by nikdo z legálních držitelů v prvním okamžiku palnou zbraň netahal, pokud by nebyly v ohrožení malé děti. A jak už jsem psal dřív, z bezprostředního vyjádření toho pána, vylekaného/rozčileného chováním těch psů, popřípadě znechuceného chováním jejich majitele, nevěřím že opravdu měl legálně drženou palnou zbraň (vycházím stále z původní verze příběhu, jak jí Jirka1989 napsal než příběh dál upravoval.
Ale pro kompletnost:
ALE - mame tady nezodpovedneho majitele s 2 malymi cokly co muzes (od)kopnout.

Tohle vlákno vzniklo na základě toho že nezodpovědný majitel psů sonduje, jak na toho, kdo si dovolil verbálně se ozvat proti obtěžování (pokud tedy Jirka1989 není jenom provokatér). Jak by asi hejkal pokud bys toho čokla nakopl? ;)
Zamyslete se, jak byste se zachovali Vy. Ja na strane majitele psa.

Docela dobře mi funguje strategie: já nikoho neobtěžuju a tím pádem nikdo nemá důvod bránit se...

cz6ace

Příspěvek#74 » úte 14. dub 2015, 21:48

Zamyslete se, jak byste se zachovali Vy. Ja na strane majitele psa.

Docela dobře mi funguje strategie: já nikoho neobtěžuju a tím pádem nikdo nemá důvod bránit se...[/quote]

To neni odpoved. Tak jinak. Vezes autem milenku/pritelkyni/spoluzacku/kamaradku/[dosad koho chces], vezes jeji pejsky. Sam nosis. Vylezes ven, aby s ji pomohl s vecma. Jeji psi bez nahubku vylitnou z auta a zacnou stekat na nejakeho pana. milanka/kamaradka si je zavola zpet a chlapek vyhrozuje strelnou zbrani, a vypada to, ze si saha pod sako.

Ty jsi klidny, ty prece nikoho neobtezujes, v klidu nasedas a jedes, oni si to vyridi.

EDIT:Snad nevadi tykani, docvaklo mi to az ted.

Golem

Příspěvek#75 » úte 14. dub 2015, 22:48

Odpověď to je, na původní otázku...
Ty jsi tu teď vytvořil jakýsi scénář a přidělil jsi mi v něm nepěknou roli. To mi na rozdíl od tykání vadí.
S rozumnou argumentací to nemá mnoho společného.
Zkus si ještě jednou přečíst původní verzi Jirky1989 a moji odpověď.

Zpět na