Walther PPQ
Glock a spol.
- roman77
- MM
- jirsik
Příspěvek#138 » čtv 16. dub 2015, 21:53
Mám ho cca 3 měsíce, M2, moje první pistole, vybíral jsem podle pohodlnosti úchopu, prostě mě padl do ruky, vystříleno skoro 1000 nábojů, závada jen 1x (přebíjenka, špatná nábojnice). Velká spokojenost
. Asi 2x se mi stalo, že jsem při střelbě palcem nechtěně vyhodil zásobník, možná to původní řešení (na lučíku) bylo lepší
.

- Xerxes
- MM
Příspěvek#140 » pát 17. dub 2015, 07:28
IMHO je lucik je dost exponovana cast pri manipulacii v tesnejsom puzdre. Mne sa par krat stalo ze som si prave na PPQ M2 vycvakol zasobnik pri suseni (konkretne zasuvanie do puzdra). Takze pripadne riziko zachytavania alebo iny problem mohli byt dovodom.
EDIT: Tak podla uja googla je nahodne uvolnenie zasobniku u M2 zname a su na to silnejsie pruziny. Ale k dovodu zmeny systemu uvolnovania na klasicky som narychlo nic nenasiel.
EDIT: Tak podla uja googla je nahodne uvolnenie zasobniku u M2 zname a su na to silnejsie pruziny. Ale k dovodu zmeny systemu uvolnovania na klasicky som narychlo nic nenasiel.
- johnnyjak
Příspěvek#141 » sob 18. dub 2015, 20:58
Důvod pro verzi M2 byly požadavky amerického trhu.
Jinak vypouštění páčkou na lučíku je perfektní pro lidi s krátkými palci. A uvolnění zásobníku omylem je podle mých zkušeností míň pravděpodobné, než s klasickým tlačítkem. Ale samozřejmě záleží hodně i na pouzdře. S dobrým kydexem něco podobného prakticky nehrozí ani s jedním systémem.
Jinak vypouštění páčkou na lučíku je perfektní pro lidi s krátkými palci. A uvolnění zásobníku omylem je podle mých zkušeností míň pravděpodobné, než s klasickým tlačítkem. Ale samozřejmě záleží hodně i na pouzdře. S dobrým kydexem něco podobného prakticky nehrozí ani s jedním systémem.
-
Martin51270 - Příspěvky: 15
- Martin51270
Příspěvek#142 » čtv 23. dub 2015, 20:39
Taky jsem majitelem M2, krátce, asi od února, vystříleno cca 800 nábojů, žádná závada (originály i přebíjenky). Je to moje první pistole a zatím si myslím, že dobrá volba. Před koupí jsem zkoušel několik různých zbraní včetně verze Walthera s vypouštěním zásobníku páčkou na lučíku a mě osobně to nesedělo. Jinak jsem byl ale s PPQ nejvíc spokojenej. A když se pak objevila verze M2, tak nebylo dál co řešit a hned jsem kupoval. Že bych si omylem vypustil zásobník, tak to se mi zatím nestalo.
- Blacky
- MM
Příspěvek#144 » ned 10. kvě 2015, 19:13
Momentalne je tusim ako nova k dispozicii uz len P99AS - ta ma oproti PPQ moznost DA /SA (vypustanie na zavere). Takze natiahnes, naboj v komore - mas SA. Vypustis - mas naboj v komore ale DA. Z DA sa da kratkym pohybom zaveru (co si pamatam zo skusania v obchode, boli to cca 2-3 mm) natiahnut do SA rezimu.
- vdolek
Příspěvek#146 » pon 11. kvě 2015, 20:50
Zdravím, uvažuji o koupi Walthera PPQ M2 jako své první pistoli. Jak je obecně hledí na bezpečnost/spolehlivost těchto "automatických" pojistek? Jde mi o to, jestli je natažená zbraň (PPQ) stejně bezpečná při skrytém nošení jako natažená klasická pistole se spuštěným kohoutem nebo revolver.
-
Návštěvník
- Návštěvník
Příspěvek#149 » úte 12. kvě 2015, 23:21
vdolek: každá moderní zbraň má blokaci úderníku kvůli pádové bezpečnosti (někdy dost zbytečně, třeba 1911 Series 80), dál je to o kvalitě pouzdra a návycích uživatele a koncepce zbraně v tom nehraje roli. Revolver má kohout na odskoku nebo přenosovou páku, efekt je stejný.
Pojistka na spoušti je blbost pro lepší pocit nákupčích v ozbrojených sborech. Jediný efekt má při zasunování do hodně nekvalitního pouzdra, které se chytne o kraj spouště, nošení volně v kapse apod., ale to je demence uživatele, kvůli které všichni ostatní mají na zbrani další zbytečné díly. Ale to už jsme off-topic.
Pojistka na spoušti je blbost pro lepší pocit nákupčích v ozbrojených sborech. Jediný efekt má při zasunování do hodně nekvalitního pouzdra, které se chytne o kraj spouště, nošení volně v kapse apod., ale to je demence uživatele, kvůli které všichni ostatní mají na zbrani další zbytečné díly. Ale to už jsme off-topic.
- MM
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX