Odevzdání ZP správci střelnice

Brunsvík

Příspěvek#1 » čtv 14. kvě 2015, 12:53

Ahoj,
určitě se to nestalo jenom mně, ale taky se vám stává, že přijdete na komerční střelnici si zastřílet a správce si po dobu vašeho pobytu na střelnici ponechá váš zbrojní průkaz u sebe? De facto vám ho dočasně odebere a vy chodíte v prostorách střelnice se zbraní a nemáte u sebe ZP jak ukládá zákon?
Hlavně na nekrytých střelnicích bývá často kancelář správce třeba 100 metrů daleko od místa, kde provádíte střelbu a kdyby přijela na kontrolu PČR, vy stojíte na palebný čáře bez ZP...mně se to zdá divný, ale ta praxe ponechávání ZP u správců střelnice je dost rozšířená, tak nevím.
Samozřejmě chápu, že správce je povinen zajistit, aby střelbu prováděla oprávněná osoba, ale to zajistí i kontrolou ZP a dalších dokladů při příchodu na střelnici, na to si nepotřebuje můj ZP nechávat u sebe..
Jaký na to máte názor?

graver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#2 » čtv 14. kvě 2015, 13:10

Kde všude se tohle komu z vás stalo? Já chodím na střelnice de facto jen v Brně, tady jsem prošel snad všechny, ale nic podobného jsem nezaznamenal. Při příchodu předložit ZP a PZ, personál zapíše údaje, doklady vrátí.

Blacky

Příspěvek#3 » čtv 14. kvě 2015, 13:17

Střelnice Hrobčice. Ale nevidím v tom problém. Jsem v uzavřeném areálu střelnice a policajti by nejdřív šli asi za správcem a chtěli něco lustrovat. Mají to tak proto, že se platí až při odchodu podle času (za hodinu), který tam jsem a holt se tím kryjou, že se pro ZP vrátím.

V UL na Mariánce si zapíšou číslo, zaplatím a vše mi vrátí. Protože to není omezeno časem.

E-Ryc

Příspěvek#4 » čtv 14. kvě 2015, 13:26

V Praze/Velvarech jsem taky nezazil, ze by si chteli nechat.

graver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#5 » čtv 14. kvě 2015, 13:28

Ve všech střelnicích, ve kterých jsem byl, se platilo až po :-). On jim asi někdo těžko může utéct.
Asi bych se personálu zeptal, jak to vidí z hlediska zákona. Třeba bych se dozvěděl něco zajímavého.

graver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#6 » čtv 14. kvě 2015, 13:34

§29/1i říká "u sebe", tak snad by ještě mohla být polemika o obsahové náplni pojmu. Ale totéž platí pro zbraň samotnou. Když např. doma čistím, tak mám taky zbraň "u sebe" a ZP ne.

pesi

Příspěvek#7 » čtv 14. kvě 2015, 13:40

To "mít u sebe" chápu tak, že ho máš k dispozici, pokud ho po tobě orgán bude chtít. A v tom ti jistě správce bránit nebude. Pokud by to bylo jinak, pak by jsi si ho (ale asi i PZ takže slušnou haldu dokladů) musel brát k sobě i doma, když si například neseš kvéry do dílny a nebo - je hezky - na stůl na zahrádku na vyčištění. A nebo při přebíjení - pracuji se zápalkama, prachem a jsem jen v trenýrkách a k ZP to mám i dvě patra. To je taky protizákonné?

Myslím, že se obloukem vracíme k tématu nošení/držení.

graver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#8 » čtv 14. kvě 2015, 13:47

Vždyť o tom píšu. Pak by mohla nastat diskuse o tom, co to je "mít k dispozici". Když ho bude orgán chtít a já ho nechám doma, mám ho taky "k dispozici", jen to chvilku potrvá.
S držením / nošením to imho zase tolik společného nemá. Pokud mám zbraň "u sebe", ať již v režimu nošení nebo držení, musím mít "u sebe" ZP. Ale uznávám, že nemá valného smyslu řešit marginální situace. Ten stůl na zahradě už by ovšem při jisté dávce rigidity orgána mohl být problém. Sedím na zahradě, do které je vidět a čistím. Neklidný kolemjdoucí zavolá orgány, ti si řeknou o ZP, já jim odpovím, že si pro něj skočím do baráku... "Cože, vy ho nemáte u sebe?".

graver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#9 » čtv 14. kvě 2015, 13:48

Jinak nemít ZP v dané situaci "u sebe" je přímo zákonem definovaný přestupek, takže by se to opravdu mohlo nějak zvrhnout.

Serz

Příspěvek#10 » čtv 14. kvě 2015, 13:59

Strelnice Borek a BH Magnum Brno si nechavaji ZP

graver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#11 » čtv 14. kvě 2015, 14:08

Borek nevím kde je, BHM: tam jsem byl snad jednou kdysi (není jednoduché tam penetrovat), takže už nevím, ale snad bych si to pamatoval. Možná se to nějak změnilo. Ing. Hynšt tam je pořád, ne?

Piggy

Příspěvek#12 » čtv 14. kvě 2015, 14:10

Jsem "u sebe" = na své zahradě u svého domu, papíry mám "u sebe" = v šuplíku svého stolu ve své pracovně. ;)
Dokud nevylezu na ulici, mám všechno potřebné "u sebe". :idea:

fixfokus

Příspěvek#13 » čtv 14. kvě 2015, 14:17

Mnooo, pokud by na střelnici přijela kontrola PČR, asi nepolezou tajně přes plot, ale půjdou napřed za správcem střelnice. Ten jim řekne: Máme tady x střelců, jejich ZP mám tady v šuplíku, podle provozního řádu, atd...

Takže nějakého postihu bych se zase tolik neděsil, policajti z odd. zbraní jsou většinou docela normální lidi :-)

Je to imho další debata o nesmrtelnosti chrousta.

DanielX

Příspěvek#14 » čtv 14. kvě 2015, 14:34

Serz píše:Strelnice Borek a BH Magnum Brno si nechavaji ZP

Na střelnici Borek jsem párkrát byl při svých cestách a je fakt, že ZP chtěli, ale když jsem to odmítnul, tak s tím nedělali celkem žádný problém. Jinde jsem se s tím nesetkal. A jsou i střelnice kde se platí předem, takové ty příjemné, kde se platí za vstup :-)

graver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#15 » čtv 14. kvě 2015, 14:58

Pravda, ty venkovní třeba. Já jsem měl na mysli kryté a neřekl jsem to jasně.
Btw: stejný DanielX, jako na DF? Jestli ano, tak čekám na další článek - ty dosavadní se mi v tom všeobecném svrabu dobře četly :-)

Zpět na