Odevzdání ZP správci střelnice

graver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#31 » pát 15. kvě 2015, 19:14

Ano, to bych se asi bál. Pokud tam nechají střílet kohokoliv, aniž by chtěli vidět zbroják, tak se tam dá čekat cokoliv/kdokoliv.

Luky22

Příspěvek#32 » pát 15. kvě 2015, 19:37

Tak to si nemyslím. S nelegální zbraní a bez papírů přece nikdo normální nepůjde na střelnici. A to, že někdo kdo střílí vedle tebe a má zbroják, ještě automaticky neznamená, že se nemusíš bát. :D

marinakus

Příspěvek#33 » pát 15. kvě 2015, 19:58

samozřejmě že zbroják není patent na umění zacházení se zbraní ale základní pravidla by se určitě dodržovat měla.... pokud někdo vede střelnici takto, asi je to jeho boj, ty kontroly PČR nechodí ani na veřejné tak často a navíc bývají ohlášené... nikdy nevíš kdo přijde a proč

mlok

Příspěvek#34 » sob 16. kvě 2015, 16:11

Dnes byli u nás na střelnici sřílet policajti z oddělení zbraní a tvrdili, že si správce střelnice může z důvodu přehledu koho má na střelnici ponechat ZP v kanceláři. Nehrozí stráta ani odcizení a není to analogie s OP. Zdraví Mlok.

marinakus

Příspěvek#35 » sob 16. kvě 2015, 19:18

opět případ, kdy si policie vykládá zákon velice po svém.... ať mi najdou v zákoně o zbraních oporu tohoto jednání a pak se o tom můžu bavit.... nechává si snad hlídač parkoviště řidičáky aby věděl kolik aut tam má?

mlok

Příspěvek#36 » ned 17. kvě 2015, 07:41

Já osobně bych souhlasil s Blacky. Kdybych byl správcem střelnice, slušně bych požádal o ponechání ZP v kanceláři a věřím, že bychom se dohodli. Mám k tomu několik důvodů. Např. platí se při odchodu, dá se odejet bez placení (je to venkovní třelnice), atd. V případě nedohody bych ho odkázal jinam, nebo by zaplatil předem a striktně bych vyžadoval dodržení času (u nás se na čas zatím moc nehraje) a dokoupení jeho případného překročení. Ale myslím, že bychom se dohodli i s Marikanusem. Zdraví Mlok.

Luky22

Příspěvek#37 » ned 17. kvě 2015, 07:55

Právo zadržet ZP má jen policista. A to v případě, že má k tomu důvod. Argument, že chce mít někdo přehled, koho má na střelnici je směšný. Vždyť ho při vstupu zapisuje do návštěvní knihy i s číslem zbrojáku. Stejně tak argument, že by mohl odejít bez placení. To by mohli v hospodě číšníci požadovat občanku ze stejného důvodu. Hospodě navíc hrozí větší škoda. Na střelnici kam chodím, platím předem. Ale taky jsem jednou platil až při odchodu. Na té, co nechtěli vidět zbroják. :D

Brunsvík

Příspěvek#38 » ned 17. kvě 2015, 13:08

Já tedy myslím, že zadržování ZP na střelnici správcem je jednoznačně přestupek a je jen na nás, střelcích, jestli si to necháme líbit nebo se proti tomu postavíme.
Je pravda, že hloupým správcům na naší útratě nezáleží, že pár korun od jednotlivce nehraje roli, ale co třeba v daný situaci přivolat PČR, třeba by pak správce změnil názor.
Jenže to nikdo z nás neudělá, já vím, to by bylo udávání..

Blacky

Příspěvek#39 » ned 17. kvě 2015, 13:19

Jaký udávání? Jen by ses zachoval jako hňup no. Můžeme se pořád dokola bavit co je a není napsaný v zákoně. Použijte trochu mozek proboha.

Pokud tě správce o ZP požádá, tak buď vyhovíš, protože to tam tak chodí, protože se nebojíš, že ten chlapík, kterýho tam vidíš každý týden to dělá s úmyslem tě přivést do maléru,

NEBO ODMÍTNEŠ

a on řekne ok,

nebo řekne sorry jdi střílet jinam.

Takže půjdeš, zachováš se jako inteligent a tím to skončí. Nebo zavoláš policajty, udáš ho že po tobě chtěl ZP, což je v rozporu se zákonem a jsi si jistej, že ho chtěl zneužít. Policajti ho pokáraj a na tebe se podívaj, jako to idiota, kterej je prudí s hovadinou. Ideálně se tím ještě budeš chlubit na netu, aby i všichni ostatní věděli, co jsi za kusa. :(

graver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#40 » ned 17. kvě 2015, 13:51

Chtít po někom ZP není v rozporu se zákonem. Když mu ho nedám, nic se nestalo. A dát mu ho a pak volat benga, na to už jeden musí být placenej provokatér.
Brunsvík: opatrně. Jak již bylo řečeno, na ZP se nevztahují obdobná omezení, jako na OP, takže pokud mu ten ZP dobrovolně necháš, bude to přestupek tak max. na tvé straně.

Brunsvík

Příspěvek#41 » ned 17. kvě 2015, 15:20

Graver:
my si asi nerozumíme, řeč je o tom ponechat, (nikoli ukázat při příchodu) ZP cizímu člověku, v našem případě správci střelnice.
Nedělej ze mě prosím blba, který přijde na střelnici ukáže ZP a obratem volá policii. Děkuji.

Blacky:
řekne sorry a jdu střílet jinam...ehm, když ono jaksi v našem regionu není kam (kulovnice na 100m), řeknu tedy sorry a buď pověsím pušku na hřebík nebo se projedu na jinou střelnici 100km daleko. Čili správce se svým porušováním zákona slaví vítězství.

Nezlobte se na mě, ale pokud stojím na palebný čáře a nemám ZP u sebe, jde bez diskuse o přestupek - viz, zde:
Zákon o zbraních § 29
Povinnosti držitele zbrojního průkazu
(1) Držitel zbrojního průkazu skupiny A až E je povinen
i) mít u sebe zbrojní průkaz a průkaz zbraně, má-li u sebe zbraň kategorie A, B anebo C nebo střelivo do této zbraně

Jinak, díky za názory, psát sem už nebudu, nemám ve svém věku zapotřebí být tu napadán agresivními (byť jen virtuálními) jedinci.

graver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#42 » ned 17. kvě 2015, 17:20

Brunsvik: my si asi nerozumíme. Řeč je o tvém tvrzení, že zadržení ZP je přestupek (myslel jsi ze strany správce, že?). K tomu jsem se ti snažil vysvětlit, že by to asi byl přestupek ze strany střelce. Adresována ti byla až druhá část příspěvku, jak můžeš vidět - o volání policie se s tebou nebavím, to byla reakce (souhlasná) na ten rozbor od Blackyho. Nedělej tedy prosím ze sebe blba sám. Děkuji.

Blacky

Příspěvek#43 » ned 17. kvě 2015, 17:51

Brunsvik: že máš další střelnici 100km, je irelevantní. Majitel střelnice si může určovat koho tam pustí a koho ne. I když máš pravdu, že by ZP neměl chtít. Takže buď se domluvíte, což se asi děje, když tam chodíš, nebo se nedomluvíte a bohužel s tím nic neuděláš. Maximálně teda zaškodíš. :(

marinakus

Příspěvek#44 » ned 17. kvě 2015, 18:15

mlok : dohodnout se je jedna věc a něco striktně vyžadovat i když na to nemám nárok je věc podle mého dost jiná..... a máš pravdu, buď bychom se dohodli nebo šel každý svou cestou, nicméně nechávat si ZP jako de facto zástavu na zaplacení za střelnici je určitě víc urážející než placení předem.... samozřejmě bych očekával navíc, že tento postup bude ustanoven provozním řádem střelnice

mlok

Příspěvek#45 » ned 17. kvě 2015, 18:23

Bavíte se tady o zadržení ZP správcem. Já si myslím, že dobrovolné ponechání ZP správci střelnice v kanceláři není zadržení ZP správcem. Když k nám na střelnici přijde policie na kontrolu, naposledy z krajského ředitelství, také neměli žádné připomínky k ZP v kanceláři. Správce je doprovodí i se ZP na střeliště policie udělá kontrolu, namátkovou kontrolu na alkohol a s díky odjede. Zdraví Mlok.

Zpět na