Odevzdání ZP správci střelnice
- graver
Příspěvek#46 » ned 17. kvě 2015, 18:36
Mlok: asi je jasné, o čem se bavíme. Zadržením se myslí, že si o to správce řekne a já mu vyhovím. Není snad řeč o situaci, kdy bych předložil ZP správci k zaznamenání ůdajů a on si ho šoupnul do šuflíku s tím, že mi ho vrátí na konci školního roku. To by s ním asi každý z nás pěkně vyběhl.
- marinakus
Příspěvek#48 » ned 17. kvě 2015, 19:37
Pokud mu vyhovim, souhlasim a je to vlastne dohoda ale pokud mu nevyhovim a on mi neumozni strelbu, prestoze splnuji vsechny podminky podle ZoZ a strelnice je verejna, povazuji tento postup za nezakonnou buzeraci. (samozrejme, pokud tento postup bude v provoznim radu, znamena to, ze je odsouhlaseny PCR a pak by byl problem na uplne jinem miste - tomu ale nejak neverim i kdyz pristupy jsou fakt hodne ruzne a nekdy i podivne)
-
frantisekkozisek - Příspěvky: 326
- frantisekkozisek
Příspěvek#49 » ned 17. kvě 2015, 20:38
Mě by spíše zajímal smysl toho, že si ZP nechá správce u sebe. Přece, když někdo odejde bez placení (což si myslím, že se nestává, jelikož střelci jsou slušní lidé), tak ten člověk bude na černej listině a už může mít na tuto střelnici zákaz vstupu. A jelikož v některých lokalitách těch střelnic není mnoho, tak nikdo nechce bejt nikde na černej listině.
- fixfokus
Příspěvek#50 » ned 17. kvě 2015, 20:50
Asi se budeme muset smířit s tím, že i mezi střelci existují vychcánkové, kteří zneužívají dobré vůle ostatních lidí (viz např. nedávná debata o změně podmínek na Květnici: viewtopic.php?f=9&t=4159), a tohle je prostě jen opatření proti nim.
Já osobně nejsem paranoidní, takže bych se asi zeptal, jestli to opravdu musí být, případně proč, a pak mu ZP na tu hodinku v klidu přenechal, no... Na doslovném dodržování předpisů jsem nikdy nelpěl, to je cesta do pekel.
Já osobně nejsem paranoidní, takže bych se asi zeptal, jestli to opravdu musí být, případně proč, a pak mu ZP na tu hodinku v klidu přenechal, no... Na doslovném dodržování předpisů jsem nikdy nelpěl, to je cesta do pekel.
- Luky22
- Blacky
Příspěvek#53 » pon 18. kvě 2015, 06:24
ad: františek: bohužel všichni střelci nejsou slušní lidé. Je to skupina heterogenní. Dokonce bych řekl, že by snesla srovnání se zbytkem populace co se typů a charakterů týká. Osobně znám několik pitomců, machýrků a zlejch lidí, kteří ZP mají, protože charakter se při zkouškách nijak nehodnotí (taky jak asi). Takže bohužel právě tito poškozují ty ostatní a holt to někde znamená i určitou ostražitost správců střelnice.
Mě osobně vyhovuje takový "volnější" přístup ve smyslu, "si věřime ne?", ale chápu, že ne každý správce střelnice má jen dobré zkušenosti. Prostě slušní lidé se domluví, ti druzí urazí a někoho udaj.
Mě osobně vyhovuje takový "volnější" přístup ve smyslu, "si věřime ne?", ale chápu, že ne každý správce střelnice má jen dobré zkušenosti. Prostě slušní lidé se domluví, ti druzí urazí a někoho udaj.

- graver
-
frantisekkozisek - Příspěvky: 326
- frantisekkozisek
Příspěvek#55 » pon 18. kvě 2015, 07:00
No dobře, ne všichni budou jen slušní. Ale jak jsem psal v druhé části, jednou nezaplatíš a brána střelnice se ti navždy uzavřela. Já sám znám pouze jednu takovou střelnici, kde si ZP nechávají, zas tak mi to nevadí, ale kdybych ho měl u sebe, bylo by mi to milejší.
- Blacky
- Luky22
Příspěvek#57 » pon 18. kvě 2015, 09:48
graver píše:Problém je v tom, že přístup "si věřime ne?" vyžaduje (nebo by u rozumných lidí vyžadovat měl) jakousi přípravnou fázi, ve které budu zkoumat, jestli dotyčnému můžu/chci věřit.
Přípravná fáze... zkoumat. Pokud jde o peníze, cizímu nevěř nikdy. Je životní výhrou, pokud můžeš věřit manželce a svým dětem. Na střelnici jde sice o šušně, ale ono se to může střádat. Ani to ovšem nepovažuji za důvod k zadržení zbrojáku správcem. Jde přece o jeho riziko podnikání. A kdo nechce nést riziko v podnikání, ať nepodniká. Nesnáším podnikatele, kteří své riziko podnikání přenášejí na druhé.
- ianraider
Příspěvek#58 » pon 18. kvě 2015, 13:27
Vážení kolegové,myslím si že tato debata k ničemu rozumnému nevede.Pokud někomu z vás vadí že personál střelnice si na krátkou dobu ponechá ve své kanceláři váš ZP,a pro vás je to nepřekonatelná překážka,tak ˇjděte jinam... Paranoa s možným zneužitím vašeho ZP je směšná.Zřejmě proto je na ZP fotografie,pro možné základní ověření totožnosti držitele ZP,aby tak snadno nemohlo dojít k zneužití.Pokud si pamatuji,na dovolené jsem také nechával pas v recepci.......
- KOLOMAN
Příspěvek#59 » pon 18. kvě 2015, 13:43
Žádný z dokladů které jsou vydány orgány st. správy (nejen zbrojní průkaz, ale i cestovní pas, občanský průkaz, řidičský průkaz....) nesmí být vydávány, přijímány do zástavy, odebírány atd. (pokud k tomu není oprávněn orgán veřejné moci ze zákona), navíc pokud si vezmeš zák.č. 119 tak v §29 - povinnosti držitele ZP,
máš v odst.1 písm. c) zabezpečit zbrojní průkaz a průkaz zbraně proti zneužití, ztrátě nebo odcizení.
To dost dobře nejde, když jsi ho odevzdal. V tu dobu, kdy ho někomu předáš, nemáš nad ním kontrolu = dopouštíš se přestupku.
Dále v písm i) mít u sebe zbrojní průkaz a průkaz zbraně, jestliže má u sebe zbraň
kategorie A, B nebo C nebo střelivo do této zbraně,
je jasně daná povinnost mít ZP u sebe ( pokud jsi na střelnici, tak jistě i se zbraní).
Na střelnici by si měli zkontrolovat jestli máš platný ZP, případně si zapsat údaje, ( samozřejmě za respektování ostatních zákonných norem) a ZP ti ponechat.
Tím, že jim ho necháš, se dostáváš na tenký led a při případné kontrole i možnosti postihu.
máš v odst.1 písm. c) zabezpečit zbrojní průkaz a průkaz zbraně proti zneužití, ztrátě nebo odcizení.
To dost dobře nejde, když jsi ho odevzdal. V tu dobu, kdy ho někomu předáš, nemáš nad ním kontrolu = dopouštíš se přestupku.
Dále v písm i) mít u sebe zbrojní průkaz a průkaz zbraně, jestliže má u sebe zbraň
kategorie A, B nebo C nebo střelivo do této zbraně,
je jasně daná povinnost mít ZP u sebe ( pokud jsi na střelnici, tak jistě i se zbraní).
Na střelnici by si měli zkontrolovat jestli máš platný ZP, případně si zapsat údaje, ( samozřejmě za respektování ostatních zákonných norem) a ZP ti ponechat.
Tím, že jim ho necháš, se dostáváš na tenký led a při případné kontrole i možnosti postihu.
- Blacky
Příspěvek#60 » pon 18. kvě 2015, 15:29
A ty seš čí mulťák? opakuješ co už tady bylo řečeno.
Podle zákona se nesmí milion věcí a dějí se. Nikdo nespochybňuje, že podle dogmatického výkladu je to blbě. rozum a realita je jiná. viz ianrider a další předním. Nechceš ok nemusíš, jdi jinam. Vstup na střelnici není nárokový. Je to na několika málo střelnicích, takže se s tím třeba vůbec nepotkáš.
HOWG.
Podle zákona se nesmí milion věcí a dějí se. Nikdo nespochybňuje, že podle dogmatického výkladu je to blbě. rozum a realita je jiná. viz ianrider a další předním. Nechceš ok nemusíš, jdi jinam. Vstup na střelnici není nárokový. Je to na několika málo střelnicích, takže se s tím třeba vůbec nepotkáš.
HOWG.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX