Odevzdání ZP správci střelnice

graver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#61 » pon 18. kvě 2015, 16:28

Blacky: koloman nepolemizuje s tím, co říkáš ty, jen prostě popisuje technickou aplikaci práva. Každý si jistě dokáže vyhodnotit rizika a zachovat se po svém. To poselství je prostě v tom, že pokud svěříš ZP správci, dopouštíš se zřejmě přestupku. Není pře o tom, jak moc je pravděpodobné, že to někdo odsere.

KOLOMAN

Příspěvek#62 » pon 18. kvě 2015, 20:46

A na konec ještě faktická poznámka
Střelce, kterej střílí a nemá u sebe zbroják, bych jako správce vykázal ze střeliště, tam nemá co dělat.

scorpions.cz

Příspěvek#63 » pon 18. kvě 2015, 22:17

Tak joo ,debata celkem o ničem . Zítra pošlu dotaz na MV a uvidíme kdo se čeho dopouští a kdo co porušuje. Až mi přijde odpověď tak to sem dám k nahlídnutí. Taky mne to celkem zajímá :)

LRRTM1

Příspěvek#64 » úte 19. kvě 2015, 07:43

scorpions.cz: Moc díky za konstruktivní nápad! Jsem zvědavej.

marinakus

Příspěvek#65 » úte 19. kvě 2015, 11:45

scorpions : pošli, třeba ti i odpoví, některé jejich odpovědi by se měly zarámovat...... do hodně těžkého rámu a jím pak mlátit a mlátit aby se jim rozsvítilo :D

scorpions.cz

Příspěvek#66 » čtv 21. kvě 2015, 11:50

Tak z MV mi odpověděli. Stejný text též MV umístilo na své stránky , zde:
http://www.mvcr.cz/clanek/vyklad-nekter ... anich.aspx
sekce zbrojní průkaz
-odevzdání ZP do zástavy jiné osobě.
Kdo chcete tak koukněte,nechce se mi to PDF sem kopírovat.

marinakus

Příspěvek#67 » čtv 21. kvě 2015, 12:53

To je odpověď, co? Takže je to sice porušování zákona ale nikdo s tím nemůže nic dělat. Od čeho jsou proboha např. novelizace zákona nebo prováděcí vyhlášky? Nehledě k tomu, že policista má za povinnost konat, pokud zjistí, že je porušován zákon.

graver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#68 » čtv 21. kvě 2015, 12:55

Takže rigidní výklad dle očekávání, aniž by byl vyložen význam pojmu "u sebe" (což ovšem nebylo součástí dotazu). Tedy, jak jsem psal, nejde (jen) o to, že se vám může nelíbit, když musíte ZP během návštěvy nechat u personálu, ale hlavně o to, že pokud to uděláte, dopouštíte se přestupku a postih hrozí vám. A to pouze vám - z textu je patrné, že žádný předpis provozovateli nezakazuje nejen požadovat převzetí ZP do zástavy (což je jasně uvedeno), ale nezakazuje mu to ani učinit. Zákon tedy paradoxně porušujete vy.

edit: je ovšem škoda, že součástí dotazu nebyl i ten pojem "u sebe". Teď tedy víme, že cizí osobě ZP svěřit nesmíme, ale další část této diskuse, týkající se situací typu "čistím zbraň za zahradě, ZP mám v domě" je otevřená.

Geo89

Příspěvek#69 » čtv 21. kvě 2015, 13:15

Scorpions.cz : prozradil bys mi prosím kam jsi psal dotaz ? Taky bych od nich potreboval něco vyjasnit.. Díky

marinakus

Příspěvek#70 » čtv 21. kvě 2015, 13:18

Problematiku zbraní řeší Odbor bezpečnostní politiky MVČR

LRRTM1

Příspěvek#71 » čtv 21. kvě 2015, 13:25

Přesně jak píše Graver. V podstatě všechno padá na držitele a provozovatel je z toho venku. A jakákoliv snaha to řešit povede jedině k tomu, že to odnesou držitelé ZP. Nikoliv provozovatel střelnice, který to celé vlastně způsobí.
A závěrečná rada je taky výživná. Jako by po republice bylo tolik střelnic, že by si střelci mohli ještě vybírat. Na spoustě míst mohou být rádi za jednu.

cipis

Příspěvek#72 » čtv 21. kvě 2015, 13:32

To je rada jednoduchá - prostě to tam všichni odmítnou, s poukazem, že si MV myslí, že to tak být nemá. A pokud je to komerční střelnice, tak hodit dotaz na úřady, že vás někdo odmítl obsloužit, když jste mu nechtěli nechat průkazy, které chtít dle MV nemá ...

graver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#73 » čtv 21. kvě 2015, 13:38

...jak je uvedeno v odpovědi, požadovat odevzdání ZP není přestupkem, tzn. není důvod, aby se tím nějaký ouřad zabýval. Pokud tam někdo musí (nemá na výběr, líbí se mu tam...), ať tam prostě předloží tohle stanovisko a uvidí. Když to nepomůže, tak plošně - medializace, stanovisko vyvěsit na střelnici...

scorpions.cz

Příspěvek#74 » čtv 21. kvě 2015, 13:43

Na hlavu je postavený to,že někdo provozuje živnost-poskytuje služdu a podmiňuje si poskytnutí služby porušením zákona ze stany zákazníka a sám je beztrestný. :ugeek:

cipis

Příspěvek#75 » čtv 21. kvě 2015, 13:44

To jsem nemyslel. Myslel jsem to odmítnutí poskytnout službu či jak to nazvat, když tam odmítneš ten průkaz odevzdat. Zaznělo tu totiž něco ve smyslu "když se ti to nelíbí, tak běž jinam", to může fungovat tak možná u nějaké klubovky, ale ne u komerčně poskytované služby. Neexistuje prostě odmítnout obsloužit zákazníka, obzvlášť, když zde máme psáno, že to nelze odevzdat.

Edit - proto jsem výše myslel jiné úřady, živnostňák atd.

Zpět na