Nošení zbraní kat.B u ZP sk. B.
- jakde
Příspěvek#16 » čtv 20. kvě 2010, 20:43
Andy: Nezlob se, ale kdybys psal česky, bylo by mnohem jednodušší poznat, na co se ptáš...
Jako držitel skupiny B můžeš zbraň nosit pouze na střelnici (a místech, kde to umožňuje zvláštní právní předpis, což se Tě asi moc týkat nebude).
A pokud budeš budeš mít zbraň nenabitou náboji v zásobníku, nábojové schránce, nábojové komoře hlavně nebo nábojových komorách válce revolveru a uloženou v uzavřeném obalu za účelem jejího přemístění z místa na místo, tak jí nenosíš, ale držíš.
Ale tohle všechno se už ve vlákně objevilo.

Jako držitel skupiny B můžeš zbraň nosit pouze na střelnici (a místech, kde to umožňuje zvláštní právní předpis, což se Tě asi moc týkat nebude).
A pokud budeš budeš mít zbraň nenabitou náboji v zásobníku, nábojové schránce, nábojové komoře hlavně nebo nábojových komorách válce revolveru a uloženou v uzavřeném obalu za účelem jejího přemístění z místa na místo, tak jí nenosíš, ale držíš.
Ale tohle všechno se už ve vlákně objevilo.
- Andy
Příspěvek#17 » čtv 20. kvě 2010, 20:47
Omlouvám se, jelikož píši rychle, tak píšu jak dobytek já vím, ale psát česky taktéž umím. Tak a právě věděl jsem, že se k tomu někdo dostane držení, nošení. Je kožené opaskové pouzdro uzavřený obal kde čouhá jenom pažba? Ještě tedy jednou mám ZP sk. B, větu o nošení taky. A i jsem dával u ty 9mm držet, vlastnit i nosit. Vím že bych musel mít E abych mohl mít náboje alespoň v zásobníku. Ale je tedy držení nenabitá? a v koženém pouzdře? a za pasem. Právě, že toto by si každý policajt mohl vykládat jinak a po pravdě oni ti dopraváci a měšťáci moc neví
.

- Missak
Příspěvek#18 » čtv 20. kvě 2010, 20:59
mít zbraň nenabitou náboji v zásobníku, nábojové schránce, nábojové komoře hlavně nebo nábojových komorách válce revolveru a uloženou v uzavřeném obalu za účelem jejího přemístění z místa na místo
co je na tom nejasného? to jediné můžeš na veřejnosti se skupinou B. opaskové pouzdro není uzavřený obal.
další věc je ta, že by tě na ulici neměl nikdo kontrolovat, navíc pokud nosíš skrytě (tedy máš-li E), tak by o ni nikdo neměl vědět. kontrolovat zbraň může jen příslušné oddělení. (jasně, že pokud na to náhodou dojde a nějak se o to bude zajímat policajt na ulici, ušetřím si problém a ukážu mu doklady, nic víc, aby věděl, že je legální).
takže shrnuto, i když to máš v ZP napsané, dle zákona nosit nesmíš a můžeš jen držet a to je dáno zákonem viz citace

- rabbit3278
- Kontaktovat uživatele:
- rabbit3278
Příspěvek#19 » čtv 20. kvě 2010, 21:02
no tak ted se přiznám, že slyším poprvé že na zbrojáku má "oprávnění nosit zbran kategorie:B" má jiná skupina než ZP E.
Řeknu ti to jednoduše, v zákoně je viz výtah od Jakde: "v uzavřeném obalu za účelem přemístění z místa na místo!". A jakékoliv pouzdro či jinej nesmysl díky kterýmu to máš na sobě je sice obal určený k přemístění z místa an místo, ale zároveň k nošení popřípadě skrytému nošení a to má povolené je Éčkař. Jinak ti to řeknu jednoduše, nehledej kličky, abys mohl nosit a udělej si Ečko, jinak se ti může stát, že tě náhodou polda zkontroluje a budeš mít papíry v prádelně a přestupek v záznamech
Řeknu ti to jednoduše, v zákoně je viz výtah od Jakde: "v uzavřeném obalu za účelem přemístění z místa na místo!". A jakékoliv pouzdro či jinej nesmysl díky kterýmu to máš na sobě je sice obal určený k přemístění z místa an místo, ale zároveň k nošení popřípadě skrytému nošení a to má povolené je Éčkař. Jinak ti to řeknu jednoduše, nehledej kličky, abys mohl nosit a udělej si Ečko, jinak se ti může stát, že tě náhodou polda zkontroluje a budeš mít papíry v prádelně a přestupek v záznamech
- Andy
Příspěvek#20 » čtv 20. kvě 2010, 21:05
No rozumím tomu, takže pokud není pouzdro uzavřený obal jakože není ale ze zákona. A může mě třeba kontrolovat při dopravní kontrole ale to si težko uvidí zbran to by mě musel prohledat. Oni ti policajti ani neví kolikrát, tu větu tam mam a mam i od toho papir A4 ze to smim nosit, podle me moc policajtů ty zákony ani nezná. A ještě neco malem bych zapoměl známej měl jednou takhle problem s poldou ze smi nosit nejvice dve zbrane u Ecka. A on na nej vyjel znamej ze nezna zakony ze smi nosit 2 zbrane nabite ! ale tu treti nemel ani v zasobniku a komore, cili to bylo brano jako drzeni. Takze proto se ptam jo.
- Missak
Příspěvek#22 » čtv 20. kvě 2010, 21:08
to nošení na ZP u Bčkaře, to už jsem někde četl (neměl to zrovna i MarK?), ale zákon hovoří jasně. pouze držet (při přepravě z místa na místo) a v uzavřeném obalu.
a teď jeden háček - co ledvinka a napáskovaný zásobník v kapse? nechci tím nikoho navádět, ale jak by řešili toto?
ovšem mít E je nejjednodušší řešení (pokud na to máš věk) a nemusíš přemýšlet jak obejít zákon.
a teď jeden háček - co ledvinka a napáskovaný zásobník v kapse? nechci tím nikoho navádět, ale jak by řešili toto?
ovšem mít E je nejjednodušší řešení (pokud na to máš věk) a nemusíš přemýšlet jak obejít zákon.
- jakde
Příspěvek#23 » čtv 20. kvě 2010, 21:10
Andy: V pohodě. Taky občas rychleji myslím, než píšu. (Ne že by něco z toho byl fofr...)
Pokud z obalu něco vyčuhuje, nejde ho z povahy věci pokládat za uzavřený a pokud budeš mít za pasem i nenabitou pistoli v otevřeném obalu, tak jí nosíš, což na místě veřejnosti přístupném nesmíš.
Jinak trochu osobně: Můžu vědět, proč Ti tak jde o nošení nenabité pistole?
Policajty (dopraváky, ani městské) bych nepodceňoval. To, že by tě jen tak kontrolovali i s osobní prohlídkou, nemusí být zase tak pravděpodobné, ale podle zákona schválnosti při prvním průšvihu určitě narazíš na policajta, který se v zákoně o zbraních vyzná a za riziko ztráty spolehlivosti to nestojí...

Je kožené opaskové pouzdro uzavřený obal kde čouhá jenom pažba?
Pokud z obalu něco vyčuhuje, nejde ho z povahy věci pokládat za uzavřený a pokud budeš mít za pasem i nenabitou pistoli v otevřeném obalu, tak jí nosíš, což na místě veřejnosti přístupném nesmíš.
Jinak trochu osobně: Můžu vědět, proč Ti tak jde o nošení nenabité pistole?
Policajty (dopraváky, ani městské) bych nepodceňoval. To, že by tě jen tak kontrolovali i s osobní prohlídkou, nemusí být zase tak pravděpodobné, ale podle zákona schválnosti při prvním průšvihu určitě narazíš na policajta, který se v zákoně o zbraních vyzná a za riziko ztráty spolehlivosti to nestojí...
- Patrik
Příspěvek#24 » čtv 20. kvě 2010, 21:12
rabbit3278 píše:Jinak ti to řeknu jednoduše, nehledej kličky, abys mohl nosit a udělej si Ečko
Aby se ti nestalo, že si to "E" až na něj budeš mít věk, budeš vůbec moct udělat.
Ale je to super mít bouchačku za pasem, co? Zkus vydržet a nosit to v báglu v originálním obalu.
- Andy
Příspěvek#25 » čtv 20. kvě 2010, 21:14
Lidi já bych se Vás na to jinak neptal, každej polda řeší blbosti a neřeší tohle a má na to jinej názor a chci mít prostě argumenty v případě čehokoliv jo. připadají mi ty zákony nejasné. Prostě jak už sem dvakrát řekl mam sk. B ZP, a tu vetu tam mam. u nakupce mam nosit, drzet a i vlastnit vsechno na bilym papire A4. Proč mi o to jde, já mám zbraně za opravdu velký peníze vyladěný u puškaře a vážím si toho a abych jednou šel, prostě chci mít devítku u sebe, klidně nenabitou ale prostě vsechny ty doplnky atd mam v tasce a jestlize tamhle banda cikanu bude mit blby reci, clovek jim to ukaze a zdrhnou nejde mi o to dělat machry ale prostě já bych mel pocit lepší tu 9mm mít u sebe. Čili se snažím najít kličku jak by to šlo.
- Steiner
- Andy
Příspěvek#27 » čtv 20. kvě 2010, 21:17
A ještě něco není to tak super pocit
ale já sem raději když ji mám u sebe. A jak říkám známej měl tři zbraně 2 nabite. kde se jednalo o nošení a ta třetí musela bejt držení, protože ten polda to akceptoval a to byl nejakej aktivní. Dobrá a čili uděláme to jinak. Já nosím tašku přes krk a rameno. taková kabela jakoby no není to kabelka
je to taška pro chlapy z nové kolekce z kenvela. A čili dám si ji do pouzdra a do takové kapsy jako ledvinka a to je uzavřený obal?????

- midlos
- Andy
- Missak
Příspěvek#30 » čtv 20. kvě 2010, 21:21
a co když nezdrhnou? lepší je mít připravené jiné prostředky na obranu a ještě lepší (ale to vždy i když můžeš nosit nabitou) je vyhýbat se takovým situacím a končinám, raději si zajít oklikou a pod (je mi jasné, ne vždy to jde).
osobně bych ale chápal, že by mi šlo o tu zbraň nepřijít, protože na těle je ve větším bezpečí než v jakémkoliv přepravním obalu v ruce či na zádech (ne každý jezdí od baráku ke střelnici autem).
ale bohužel, zákon hovoří jasně, volit můžeš, ale nosit zbraň ne.
osobně bych ale chápal, že by mi šlo o tu zbraň nepřijít, protože na těle je ve větším bezpečí než v jakémkoliv přepravním obalu v ruce či na zádech (ne každý jezdí od baráku ke střelnici autem).
ale bohužel, zákon hovoří jasně, volit můžeš, ale nosit zbraň ne.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí