Zdravotni prohlidka

Carloss

Příspěvek#61 » čtv 25. čer 2015, 22:30

Marcurba píše:Co je doba platnosti? Posudek zdravotni zpusobilosti ma platnost 3 mesice, o tom se asi hadat nebudeme, ovsem na to lejstro je potreba vyplnit 5/10 let podle skupiny-na tu dobu te lekar uschopnuje. Oznaceni "podle zakona" mi sdelili primo na odboru Policie...a jak rikam, je to jenom pro dalsi, aby nevymysleli bludy a vedeli, co tam dat. Jinak od kdy doktori mediciny studuji pravni provadeci predpisy?

Doba platnosti znamená, expiraci nikoliv zdravotního stavu, ale popisu zdravotního stavu. Tedy pro policajty to znamená, že posudek o zdravotní způsobilosti (nikoli samotná způsobilost, ale ten papír) nesmí být starší tří měsíců.

Marcurba

Příspěvek#62 » pát 26. čer 2015, 06:43

Carloss no prave za na tom papiru je napsano platnost POSUDKU konci dnem....a jak sam rikas, posudek nesmi byt starsi 3 mesicu...jenomze tam proste musi byt ta lhuta, do kdy nejpozdeji musis na dalsi kontrolu, tzn. Podle zakona 5/10 let, nebo podle uvazeni osetrujiciho lekare jina lhuta...

Rough boy

Příspěvek#63 » pát 26. čer 2015, 06:50

Ano, to jsi napsal správně - do kdy nejpozději musíš jít na kontrolu. Tudíž podle zákona se tam napíše buď zkrácená (podle uvážení ošetřujícího lékaře) nebo 5 let (pro D a F) a nebo se tam nepíše nic (pro 10 let). Já nemám D ani F, nemám zkrácenou a proto moje doktorka to nechala prázdné. Můžu vědět, na jakém oddělení PČR jsi s tím byl?

Marcurba

Příspěvek#64 » pát 26. čer 2015, 08:01

na Pankráci

Rough boy

Příspěvek#65 » pát 26. čer 2015, 08:40

Aha, tak tam nevím, jak to funguje. Každopádně já když jsem byl rozšiřovat ZP o sk. C, tak zase u nás na oddělení si nebyli jisti, jestli má doktorka zaškrtnout variantu "vstupní", "periodická" či "mimořádná" prohlídka. Jednalo se o posudek pouze pro skupinu C a pro tuto skupinu to byla vstupní, nicméně to bylo po necelém roce od vydání předchozího posudku pro A, B, E a tak to bylo cosi mimořádného. Nakonec jsme se dohodli, že to doktorka zaškrtávat nebude a oni si pak potřebné zaškrtnou. Občas v tom nemívají hokej jen doktorky :)

rcc

Příspěvek#66 » pát 26. čer 2015, 15:17

Zdravím, základem je použít formulář zde ze stránek, neboť obsahuje aktualizovaný odstavec o poučení. Některá zdravotnická zařízení a lékaři používají ještě formuláře staré. Vstupní prohlídka se provádí při při registraci u nového lékaře či lékařského zařízení. Periodická prohlídka je pak každé dva roky. Mimořádná se provádí právě z nějakého důvodu např. k vydání, prodloužení či odejmutí zbrojního průkazu, nebo to může být např. i řidičský průkaz atd.. Samozřejmě pokud chodíte na periodické prohlídky každé dva roky a nedávno (v řádu týdnů) jste ji u svého lékaře absolvovali, může lékař vydat potrvzení právé základě této prohlídky a nemusí provádět opět novou. To samé platí u vstupní a mimořádné. Pokud lékař ponechá "platnost posudku končí dnem" prázdné, bere se, že platí na 10/5let. Policii je samozřejmě ho potřeba dodat do třech měsíců od jeho vydání. Takto si to vysvětluji já. Takže, kdo je dlouhodobě registrován u jednoho lékaře či zařízení, chodí pravidelně na periodické prohlídky a nemá žádný vyjmenovaný zdravotní problém, by neměl mít s vydání zdravotního posudku problém. Ostatní, kteří žádného lékaře nemají, či se x-krát přeregistrovávají nebo na pravidelné prohlídky nechodí asi problémy při vydávání posudku očekávat mohou.

Piggy

Příspěvek#67 » ned 28. čer 2015, 21:08

Marcurba píše:Posudek zdravotni zpusobilosti ma platnost 3 mesice, o tom se asi hadat nebudeme
Já bych se prosím hádal. ;)
Posudek nesmí být starší než 3 měsíce (od data vydání ke dni podání žádosti), ale jeho platnost je v podstatě do odvolání - ona vlastně nekončí ani uplynutím platnosti ZP, akorát k vydání nového musí být nový, zase nanejvýš tříměsíční.

bitkar

Příspěvek#68 » pon 29. čer 2015, 22:43

jeste mala poznamecka (mozna trosku offtopic, kdyz tak to smazte)... jak jsem mel radost z absolvovani zkousek a ziskani osvedceni o odborne zpusobilosti, tak jsem ji dneska mel zkazenou moji Mudr. - chtel jsem se objednat na zdravotni zkousky a ona na me vybali, ze aniz by me videla, mam nejdriv jit na psychovysetreni :-O. Ze pry se vsichni doktori boji a posilaj automaticky, ma nekdo takovou zkusenost? Jsem ji moc nepodekoval - dalsi cas v haji, zarizovani navic a (pry) 1000 kc opet v kanalu. Uplne zbytecne (pritom nemaj sanci odhalit, ze nekomu za 5 let rupne v hlave a vystrili treba hospodu). Jsem byl dosti nasran. :-/ Si ty lidi myslej, ze ty penize tisknu asi a mam mraky volnyho casu...

maternav

Příspěvek#69 » úte 30. čer 2015, 07:31

Já byl u doktorky pro potvrzení způsobilosti minulou středu a nic po mně nechtěla. Jen jsem podepsal papír, že se neléčím na psychiatrii a že nemám epilepsii, nebo ztráty vědomí. Pak jsem zaplatil 500kč a bylo hotovo.

mikymoto

Příspěvek#70 » úte 30. čer 2015, 08:26

Inu s tím, že Tě doktor může poslat ke cvokaři musíš počítat. Ta možnost tam je vždycky a po událostech v Uherském Brodě holt počet těch co posílají rovnou asi bude větší.

Rough boy

Příspěvek#71 » úte 30. čer 2015, 09:14

bitkar: Všichni ne. Spíš jde o to, jak Tě dotyčná doktorka zná. Já byl na prohlídce kvůli dodělávanýmu Céčku a krom klasiky zrak/sluch/tlak atd jsem s ní spíš pokecal o rodině. Tudíž i mou psychickou stránku zná dobře, řekl bych lépe, než by jí prokoukl psycholog na základě nějakého krátkého vyšetření.Protože se známe spoustu let a táta byl jejím častým pacientem. Její manžel (chirurg, má ordinaci vedle)má ZP, takže s ní pokecám i o zbraních. Ale na Déčko posílá k psychoušovi automaticky.

RomanB74

Příspěvek#72 » úte 30. čer 2015, 09:21

>bitkar: Psychologické vyšetření za ,,litr"? To je hezká cena, v našem kraji chtějí dvojku. Základní lékařská prohlídka jak kde, průměr 550,- Kč.

pavčin

Příspěvek#73 » úte 30. čer 2015, 19:30

Asi tak, je to doktor od doktora. já jsem udělal zkoušky minulý týden a dnes jsem byl u doktorky a jen mě zkontrolovala oči a změřila tlak, trošku jsme si popovídali a nakonec dala razítko a podpis, zítra hurá na policii a snad to rychle vyřídí :-)

bitkar

Příspěvek#74 » stř 1. črc 2015, 12:45

roman: no ono je defakto za 2500, ale pry jde neco hodit na pojistovnu. pssst

cipis

Příspěvek#75 » stř 1. črc 2015, 14:21

Proč psssst? Je třeba se trefit do periodické prohlídky, kterou u té pojišťovny a lékaře máš mít. Takže těch 100-500 Kč je defacto jen za administrativní úkon pak :)

Zpět na