LOS a CZ 75 B SA

Moderátor: LOS vedení

fr0nt1er

Příspěvek#1 » sob 1. srp 2015, 14:25

Zdravím,
zajímalo by me jestli má někdo zkušenosti s touto zbraní na LOSu, konrétně mám na mysli její SA režim. Na různých videích z tohoto závodu jsem viděl, že když skončí určitá situace je potřeba "uvézt kladivo do základní pozice", to sice u CZ 75 B SA jde ale mam pocit že již poté z ní nejde vystřelit aniž by se musel znovu natáhnout závěr. Zajímalo by mě jak se takový problém řeší.
Děkuji předem za odpověď.

Carloss

Příspěvek#2 » sob 1. srp 2015, 14:30

Není nutno natahovat znova závěr. Stačí jen kohout. Teda pokud už máš náboj v komoře. Ale jsou i tací, kteří startují bez náboje v komoře a po signálu natahují závěr. Některé situace dokonce vyžadují start s práznou komorou. :-)

Takže asi spíš No problémo... :-)

Chip

Příspěvek#3 » sob 1. srp 2015, 18:23

Startovní pozice pro SA zbraně je většinou nabito a zajištěno. Tj. Náboj v komoře, natažený kohout a zajištěno mechanickou pojistkou. Můžeš ale samozřejmě startovat i s nábojem mimo komoru, takže budeš muset po pípnutí protimeru manuálně natahovat, což tě bude stát nějakou tu desetinku vteřiny... Vycházet by se mělo z okřídlené věty, " jak kdo nosí" ale kdo z horlivých závodníků to dělá... :-)

Carloss

Příspěvek#4 » sob 1. srp 2015, 19:56

Já to tak dělám... :-) Ale může inosit i s nábojem v kooře a spuštěno dolů... Natáhhne jen kohout... Jsem psal... A taky, že je několik, nejeden, střelec, který po pípnutí natahuje závěrem...

HawkCZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#5 » sob 1. srp 2015, 22:44

Teprve si pravidla Losu budu studovat, tak se ve zkratce optám. U SA striker pistole, můžu startovat s nataženou a nábojem v komoře?

Zpět na