Nákupní povolení

marinakus

Příspěvek#616 » pát 17. črc 2015, 18:39

Marcurba : pokud prodává obchodník, tak se to stát nemůže, pokud je to mezi dvěmi soukromými osobami stane se to jako prd, je kolikrát otázka, jestli je v PZ uvedeno to samé co v CRZ ikdyž by to tak být mělo

Lucas96

Příspěvek#617 » pát 17. črc 2015, 19:34

marinakus má pravdu, kupoval jsem to od soukromé osoby, nové kolky nebyli třeba díky neskutečně ochotnému policistovi :-) Teď už vím že příště prodejci rovnou napíšu jaký druh zbraně je v PZ :-)

Serz

Příspěvek#618 » sob 18. črc 2015, 07:27

Lucas96, ty jedes teda :) ale aspon ze to dobre dopadlo

pelanj

Příspěvek#619 » pon 20. črc 2015, 22:20

PZ doporučuji vždy vyfotit na telefon. Měl jsem problém se sériovým číslem (bordel v registru), je tu o tom vlákno. Taky se to vyřešilo, ale ty nervy:)

rudkud

Příspěvek#620 » pát 7. srp 2015, 07:13

Jen pro info, že ne všude to s NP jde hladce. Já teď měl nehezkou zkušenost. Se žádostí na ZP jsem si chtěl rovnou podat i dvě krásně detailně vyplněné NP. byl jsem ale striktně odmítnut, že to nejde, že se to nesmí. A když jsem teda následně prohodil, že v pohodě, že se teda nejspíš ta NP povedou na počkání při převzetí ZP, tak mi bylo řečeno, že jenom možná a maximálně jedno... takže tak :-(

Marcurba

Příspěvek#621 » pát 7. srp 2015, 07:38

Rudkud, to si někdo očividně honil triko...prostě záleží, jak se ten dotyčný vyspal, jak mu stará nedala a pod. Ty jsi tady ovčan, abys platil daně a státní moc ti přes svého úředníka možná občas vyhoví a občas ne, jak se jí zachce. Já si nákupko podal s žádostí o vydání ZP a bez keců vzali oboje...a to jsem ho neměl ani detailně vyplněné...pouze palná zbraň samonabijecí krátká a v pohodě prošlo...

Kdes to byl vyřizovat?

Carloss

Příspěvek#622 » pát 7. srp 2015, 07:49

Tak když bych se jako idiot chtěl držet zákona, tak řeknu, že žádost o NP má nějaké náležitosti, mj. číslo ZP. To se obhájit asi dá. Taky se asi obhájit do 30 dní od podání žádosti. Ale co se obhájit nedá je max. jedno... To mi přijde jako zvůle ouřady. Normálně bych si schválně podal rovnou tři a čekal bych na vyřízení. Kdyby mi to zamítli, trval bych na zákonném odůvodnění. Chtěj neoprávněně buzerovat, tak bych jim to taky znepříjemnil...

dilatator

Příspěvek#623 » pát 7. srp 2015, 09:59

Tak ve středu v Bruntále nákupko s žádostí o ZP ne, ale zato ujištění, že nákupko bude při převzetí ZP na počkání ...... O počtu řeč nebyla, ale chystám právě ty tři jak píše Carloss :-D

mikky

Příspěvek#624 » pát 7. srp 2015, 10:04

Zákon 119/2002 píše:§ 12
...

(5) Příslušný útvar policie vydá povolení vlastnit nebo držet zbraň kategorie B, pokud má k tomu žadatel řádný důvod. Za řádný důvod se považuje

a) provozování muzejnictví nebo sběratelské činnosti,

b) uskutečňování sportovní, lovecké, kulturní nebo jiné zájmové činnosti nebo příprava na povolání,

c) provozování koncesovaných živností v oboru zbraní a střeliva,

d) zajišťování ostrahy majetku a osob,

e) zabezpečování úkolů podle zvláštního právního předpisu,10) nebo

f) ochrana života, zdraví nebo majetku.

(6) Příslušný útvar policie vydá povolení k nošení zbraně kategorie B, uvádí-li žadatel důvod uvedený v odstavci 5 písm. b), c), d), e) nebo f).

(7) Na žádost žadatele se povolení podle odstavců 5 a 6 vydá jedním rozhodnutím. Tato povolení lze rovněž vydat současně s rozhodnutím o vydání zbrojního průkazu nebo zbrojní licence.

<del>Asi tak.</del>

Tak ne, to se netýká NP, ale povolení k držení. My bad.
Naposledy upravil(a) mikky dne pát 7. srp 2015, 10:08, celkem upraveno 1 x.

Carloss

Příspěvek#625 » pát 7. srp 2015, 10:06

OK, můj omyl... ale jen drobný... Faktem zůstává, že do 30 dní a bez omezení počtu.

mikky

Příspěvek#626 » pát 7. srp 2015, 10:15

Omyl je můj, viz můj aktualizovaný post. Vydání NP společně se ZP je bene, které PČR dávat nemusí, ale fakticky jim v tom nic nebrání. Společně se ZP lze vyžadovat jen vydání povolení vlastnit, držet a nosit.

Nicméně počet NP rozhodně omezit nelze a není důvod, aby vydání PČR jakkoliv oddalovala, protože jsou-li zákonné důvody, vydat ho musí a důvody se nepřezkoumávají, tzn. dá se to udělat od stolu. Co se časových termínů týče, jestli se nepletu, jsou to termíny stanovené Správním řádem, neboť se jedná o rozhodnutí "orgánu".

mikky

Příspěvek#627 » pát 7. srp 2015, 10:30

Hele co sem našel :)

Zákon č. 500/2004 Sb., Správní řád píše:§ 71
Lhůty pro vydání rozhodnutí

(1) Správní orgán je povinen vydat rozhodnutí bez zbytečného odkladu.
...
(3) Pokud nelze rozhodnutí vydat bezodkladně, je správní orgán povinen vydat rozhodnutí nejpozději do 30 dnů od zahájení řízení, (...)
...
(5) Nedodržení lhůt se nemůže dovolávat ten účastník, který je způsobil.

Zajímalo by mě, jak by se orgání popasovali s tím, že rozhodnutí nelze vydat bezodkladně. Především proto, že jiné orgány s bezodkladným vydáním NP problém nemají a existuje nějakej paragraf (nevim kde, ale někdo by to tu vědět mohl), že orgány by ve stejných případech měly postupovat stejně. Pokud neexistujou nějaký pádný důvody (třeba když by to byla žádost o nabytí zbraně kat. A, kde by si asi orgáni mohly snadno obhájit třeba osobní návštěvu a kontrolu zabezpečení), není důvod žádost odkládat, protože je prostě nároková, je-li správně zdůvodněna.

Piggy

Příspěvek#628 » pát 7. srp 2015, 11:01

Mikky: mýlíš se teď, když si myslíš, že se mýlíš, předtím ses nemýlil. :lol:

mikky

Příspěvek#629 » pát 7. srp 2015, 11:06

odvolávam co jsem odvolal a slibuji co jsem slíbil? :)

Na mě musíš pomalu. Jak to myslíš?

marinakus

Příspěvek#630 » pát 7. srp 2015, 13:35

mikky : jak to chápu já, nemůže jednotlivý správní orgán postupovat ve stejné věci k různým účastníkům rúzně, takže pokud jeden orgán vydává NP všem na počkání a druhý všem do jednoho měsíce, je vše v pořádku, lhůta je dodržena v obou případech a diskriminace u žádného z obou orgánů žádná není

Zpět na