Pistole/revolver pro začátečníka – co si koupit?

Co jinam nepatří...
4mike

Příspěvek#916 » pon 10. srp 2015, 11:50

no ona i ta zbraň se dá vybírat i s ohledem na přebíjení a neděsit se zbytečně jen cenou továrních patron, kterých by pak uživatel reálně spotřeboval minimum, čili ta Bigglesova zmínka byla k věci
Naposledy upravil(a) 4mike dne pon 10. srp 2015, 11:53, celkem upraveno 1 x.

Magic

Příspěvek#917 » pon 10. srp 2015, 11:52

Ja se docetl na par mistech, ze je docela rizikove fungovat na prebijenkach, tzn. riziko vybuchnuti zbrane a jinych zraneni, nebo to nehrozi a jde jen o pripady kdy clovek vubec zbran necisti?

4mike

Příspěvek#918 » pon 10. srp 2015, 11:54

můžeš prosím ocitovat ty články či příspěvky kde a KDO něco takovýho píše ?
přebíjení v rámci předepsaných postupů a tabulek je bezpečná činnost, stejně pak i střelba takovýma patronama

Magic

Příspěvek#919 » pon 10. srp 2015, 12:05

Citace:
" Přebíjené střelivo může být nespolehlivé, může způsobovat nadměrné špinění zbraně, může způsobit explozi zbraně, zranění střelce i jiných. Aby se tvoje snaha ušetřit na střelivu nevedla k používání nějakých pochybných přebíjenek. "

Je to z Glock fora, kde jsem se primo u zdroje ptal na stejne doporuceni ohledne zbrane.

Odkaz: http://forum.mujglock.com/pomoc-s-vyber ... 13660.html

cipis

Příspěvek#920 » pon 10. srp 2015, 12:07

Ono je to už trochu OT v tomhle, ale i tovární náboje mohou být špatné, před čtvrt rokem jsem vyklepával střelu z hlavně jednoho Glocka a byl to originál SB náboj.

4mike

Příspěvek#921 » pon 10. srp 2015, 12:12

:lol: :lol: :lol:
ale ten pisatel má nálepku EXOT asi z nějakého důvodu, nemyslíš ?

Cipis
jasan i fabrika vyrobí zmetek

každopádně jsem tu nechtěl rozjet debatu ohledně kvality či věcí souvisejících s přebíjením (jen se pošťourat v jednom vznikajícím mýtu)
ale nastínit možnost, poněvadž tovární luger je nad cenama přebitý pětaštoury, 38, 357, 40sw,......
což může značně rozšířit výběr mazla

reddog

Příspěvek#922 » pon 10. srp 2015, 12:21

Magic:
I tady nejspise dostanes podobne rady, jako na jinem foru. A abych doplnil to co jsem ti napsal vedle, tak nemusis doptavat primo zbrane na predvadecku ze strelnic. Muzes jet na strelnici jen tak a TAM se zeptat mistnich. Na jejich vlastni kusy. Majitel ti ke sve zbrani muze rict hodne, casto i uplne jineho, nez bys cekal.

Magic

Příspěvek#923 » pon 10. srp 2015, 12:25

Jeste nemam ZP, tak nevim jestli by mne tam jen tak bez doprovodu pustili. Necham si to v zaloze.

RomanB74

Příspěvek#924 » pon 10. srp 2015, 12:33

>Magic: Psal jsi, že: ,,Účel použití bude spíše na mířenou střelbu na terč, s tím že bych rád časem pokud mi to půjde také na nějaké soutěže."
Pak se nabízí logická otázka, jaký důvod by mělo pořízení (nedejbože hned nové) zbraně služební ráže? Pochopil jsem, že zbraň nebudeš pořizovat kvůli OŽZM a nosit. Bude sloužit k perforaci papíru na střelnicích, poté možná nějaké soutěže (LOS, klubovky?).
Takže co pro začátek nějaký Buckmark .22LR? (nebo jinou civilní terčovku).

Magic

Příspěvek#925 » pon 10. srp 2015, 12:38

Zbran budu mit take mmj. na OŽZM a nosit, tedy alespon do doby, nez-li si poridim nejakou dalsi vhodnejsi (lehci, mensi) kratkou pro skryte noseni (napr. ten Glock).

Co jsem ale vysledoval, tak prave na mirenou strelbu je ten Shadow (a tactical sport) CZ75 velmi dobre hodnoceny. Nad .22 jsem prozatim vubec tedy neuvazoval.

j.v.

Příspěvek#926 » pon 10. srp 2015, 13:56

Shodou okolností jsem na tom byl na začátku roku jako ty, Magicu, takže tady jsou moje 2 centy:

Shadowa mám a na střelnici je to super pistole. Velká, těžká zbraň, dobrá spoušť, velice dobře sedne do ruky, střelba z ní je fajn. Na tohle zaměření bych si ji vzal kdykoliv znovu. Na nošení je to ale krám, navíc nemá blokaci úderníku.

Glock nemám, nemohu soudit. Z krátkodobého půjčení na střelnici mi zrovna neučaroval, ale je to o člověku. Prostě ho vezmi do ruky a chvíli střílej, uvidíš sám jak ti padne. Celkově na mě ale zbraně od glocka dělají dojem dokonalého univerzálu - v ničem nejsou sice úplně excelentní, ale pokud ti sednou do ruky, můžeš s nimi dělat cokoliv.

Obecně bych se poruch ani u jedné ze zmíněných nebál, lidi zveličujou a špatné zkušenosti jsou jen víc vidět. Stejně tak přesnost, rychlost - všechno to je v rukách, pistole je hloupá a střílí jen tam, kam ji namíříš.

Nakonec k přebíjení můžu říct asi tolik, že jaké střelivo vyrobíš, takové máš. Pokud víš, co děláš, je šance na zmetek minimální. Je potřeba být především pečlivý a kontrolovat. Jinak rozbíjení zbraní se traduje hlavně o přebíjenkách od limitu v glocku.

Biggles

Příspěvek#927 » pon 10. srp 2015, 14:10

...nejen v GLOCKu

Magic

Příspěvek#928 » pon 10. srp 2015, 14:14

Co jsi napsal o Shadow je presne to, co jsem si myslel, ze bude umet. Obecne CZ 75 bych na skryte noseni asi vylozene stejne nebral, protoze je velka a tezka. Ta blokace uderniku mne trosku vadi, protoze tim temer vylucuje prave to noseni s moznym padem a nahodnym vystrelem.

Podle meho dosavadniho zkoumani jsem moc idealni kompromis pro skryte noseni i terce nenasel.

O Glocku jsem slysel prozatim jen to, ze se na mirenku nehodi a je to plastova netvarna kostka s nizkou zivotnosti. Spise ho vidim pak jako druhou zbran na skryte noseni v nejake jeho mensi verzi. Urcite si pak necham pujcit a osaham vice zbrani.

Ty mas nejakou druhou kratkou zbran na noseni, nebo nosis prave ten Shadow?

Pokud jde o prebijeni, tak ja bych spise prebijenky asi zpocatku nakupoval uz hotove. Docetl jsem se o nejake znacce tusim Alfa Proj, ktera mela byt kvalitativne dobra a nebezpeci snad nehrozi.

Biggles

Příspěvek#929 » pon 10. srp 2015, 14:32

Plastová kostka s nízkou životností :lol:
Chtěl bych vidět tu hračku s vyšší, natož pak v obdobný ceně :D
A jinak s tou univerzálností to tak prostě je. Pokud chceš pistoli na mířenku, tak holt nebude ideální na nošení. Nicméně neklesej na mysli, pokud tě to chytne, tak budeš potřebovat stejně dvě krátký, pokud teda nehodláš střílet "jen pro radost" bez olympijskejch ambicí, pak by ti stačil i nějakej obojživelník v kompaktní velikosti. Nicméně na tohle všechno si musíš přijít sám.

j.v.

Příspěvek#930 » pon 10. srp 2015, 14:43

Shadowa bych neunosil, obávám se :)
Zatím nemám nic, ale poohlížím se po nějakém jednořadém (sub)compactu, který mi přijde přecijen vhodnější k tomu, aby ho měl člověk celý den pod košíli. A jinak viz Biggles, každému sedí něco jiného, a musí si na to pravé ořechové přijít.

Zpět na