Jak často nosíte a trenujete aneb na co Vám je vlastně ZP"E"

vili

Příspěvek#16 » pon 31. kvě 2010, 18:15

každý víkend ,sobota i neděle střelnice ,nosím tak 4krát do měsíce

gilhad

Příspěvek#17 » pon 31. kvě 2010, 23:02

AH64: To podle me nebylo zrovna idealni - ono to E znamena i treba to, ze kdyz se ti zbran zasekne s nabojem uvnitr, tak ji muzes donest domu a pak k puskari legalne (a to nemluvim o pripadech, kdy bys najednou zjistila, ze te nekdo neustale podivne sleduje, nebo tak neco). B zase znamena moznost prebijeni a A znamena moznost mit nejruznejsi "sbirky" jako treba par naboju zajimave raze a tak ... takze vsem doporucuju kombinaci ABE, i kdyz ji treba vetsinou nevyuzijou na maximum. (Ale je to tvoje rozhodnuti, ja muzu jenom naznacovat :) )

Mach3D
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#18 » úte 1. čer 2010, 07:51

Na střelnici 1-2x do měsíce, zbraň co možná nejvíce u sebe, s sebou do práce, v práci v trezoru, s sebou z práce, jakýkoliv pohyb mimo bydliště s bouchačkou u pasu. Zbraň jen s napáskovaným zásobníkem, při potřebě stačí natáhnout závěr a pálit. Nikde se s ní nechlubim, vždy je dobře ukryta pod oděvem, rychle dostupná.
Pokud je zbraň na ochranu zdraví, někde doma ti bude prd platná.
Být ženská, koupim praktickýho browninga nebo něco malýho, aspoň s 5ti nábojema do zásobníku a nosim to všude....

mara

Příspěvek#19 » čtv 3. čer 2010, 10:51

ahoj, hledal jsem nějakou vhodnou diskuzi pro moji otázku tak doufám že se sem bude hodit. Zajímají mě informace k té větičče na zadní straně ZP "Oprávněn nosit zbraň kategorie: B". ? co vše je potreba k tomu (krom tedy ZP skupiny E) abych ji tam mohl mít? snažil jsem se to najít ale radši se zeptám zkušených, ktěří už s tím mají zkušenosti. děkuju

Patrik
moderátor

Příspěvek#20 » čtv 3. čer 2010, 10:56

Pouze zbraň která je podle Tvého oddělení vhodná na nošení, tzn. jakoukoliv "B" Při registraci ti tu větu do ZP napíšou, pokud nezapomeneš při žádosti o nákupní povolení uvést, že ji chceš i na ochranu zdraví a neškrtneš "nošení" . Někde třeba protestují pokud doneseš třeba "Novohradského" ale nesmíš se nechat odbýt.

Albert

Příspěvek#21 » čtv 3. čer 2010, 11:03

Když žádáš o nákupku, tak tam je někde nahoře kolonka "nabývat do vlastnictví, držení, nošení" nebo tak nějak je to formulované. Nic s toho NEškrtneš a tím vlastně žádáš aby jsi mohl zbraň kterou kupuješ i nosit. Už si nepamatuji přesně tu formulaci ale je tem někde ještě kolonka "důvod pro nošení" nebo tak nějak, tam napíšeš příslušnou formulaci ochrana života zdraví a majetku.
Nezapomeň 2 fotky a kolky, protože ti starej zbroják ustříhnou. U nás na inspektorátě jsou alespoň tak vstřícní že před vstupem do kanceláře kde se to všechno vyřizuje je nástěnka a tam je vcelku blbuvzdorný návod co kam napsat, na jaký/který úkon je třeba kolek 100, 200 nebo 500 apod. Navíc jsou celkem ochotní i po telefonu.

bacil.357

Příspěvek#22 » čtv 3. čer 2010, 11:08

jen doplním, u nás kolky nechtějí. platí se kešem...takže jiný kraj jiný mrav.

Mach3D
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#23 » čtv 3. čer 2010, 11:14

Také doplním, u nás (Havl.Brod) mají kolky rovnou v kanceláři, kde žádáš o zbrojní průkaz atd.

rabbit3278
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#24 » čtv 3. čer 2010, 12:28

u nás je mají taky v kanclu, takže zaplatim keš a příslušník rovnou nalípne kolek

Patrik
moderátor

Příspěvek#25 » čtv 3. čer 2010, 15:33

Stačí jedna fotka pokud je stejná jako na stávajícím ZP.
V NJ kolky sebou.

Adam w140

Příspěvek#26 » úte 8. čer 2010, 12:38

Snazim se 2krat tydne na strelnici vysledky zatim dobre jen co se tyka zachazeni se zbrani ale trefuju na 25m casto do bilyho a na 50 jsem rad kdyz vubec jsem v terci. Nenosim ale zvazuju kvuli nedaleko bydlicim pitbulovi ktery se potlouka bez kosiku volne a jednou jsem mu uz musel dat pesti.

rabbit3278
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#27 » stř 9. čer 2010, 07:11

třeba mě ostatní opraví, ale adame ona krátká na 25m ještě jde, to ten terč vidíš, ale je to už spíš na mířenku než rychlostřelbu. Na 50m je u klasické pistole muška už prakticky větší než terč v pozadí, takže se nedivim že moc netrefuješ, možná proto bývají posty na krátkou dlouhé 25m

Patrik
moderátor

Příspěvek#28 » stř 9. čer 2010, 07:19

On obecně malorážkový revolver (pokud se nepletu - o něm píše Adam) není až tak docela vhodný na mířenou střelbu na vzdálenost 25 a výše. Nicméně se sebeobranou tyhle vzdálenosti toho moc společného nemají. To by Vám u soudu neprošlo.

Adam w140

Příspěvek#29 » stř 9. čer 2010, 16:36

Jo tak to jo ale kdyz ja ani na tech 25 nebyl vetsinou v cernym. Vcera jsem ale dal zelenej terc a najednou to bylo lepsi. Mozna to bude i treningem zatim 500 ran.

Missak

Příspěvek#30 » stř 9. čer 2010, 16:43

nebo si vem inverzní kruhy - středové bílé a venkovní černé, tedy pokud míříš na 10, pokud jako při mířence na spodní okraj černých, tak ne. jde o to, že pokud míříš na střed, tak proti černému jsou přeci jen trochu hůře čitelná mířidla. usuzuji z toho, že proti zelenému to bylo lepší.
a nebo to zkusit jako na pušce. bílý papír, jen jedna černá zálepka, na kterou míříš. pro začátek nehledět na to, jestli ji trefuješ, ale jestli když na ni míříš, máš zásahy u sebe (soustřel) a nebrat ohled na to, jestli je to pár centimetrů bokem od zálepky.

Zpět na