Zbraně v divizi MPi
Moderátor: LOS vedení
- 4mike
- Blacky
- mocima
- Albert
- Georg
Příspěvek#23 » čtv 3. zář 2015, 12:43
Já si již jen matně vzpomínám na jeden závod LOSu v GC Otrokovicích, kde jeden střelec na závod použil malorážkovou pistolku - myslím, že to byla Bersa Thunder .22 LR. Náboje ale byly Aquila SSS SniperSubSonic .22 LR. Tyto náboje mají nábojnici velikosti jako .22 short a střelu o cca třetinu delší než běžný malorážkový náboj (http://www.strelecky-portal.cz/e-shop/s ... l?vmcchk=1 ). Na železné terče muselo být použito vždy několik ran a z krátké hlavně této pistolky létaly střely na plocho - to jsem viděl osobně, když jsem lepil terče.
- Georg
Příspěvek#25 » čtv 3. zář 2015, 13:47
mocima: po Kiťákovi jsem to nelepil. Čím střílel, to nevím. Ale byl to PAF, koho jsem tou Bersou viděl střílet. To vím jistě. Ty náboje jsem viděl poprvé v životě a vyprosil si od něj 2 nebo 3 kousky. Nakonec si v GC koupil celou krabičku pro sběratelské účely, protože o ty vyptané mě připravili střelečtí kolegové z "naší" střelnice v Němčicích nad Hanou 

- lekar.t
Příspěvek#26 » čtv 3. zář 2015, 20:00
ahoj
v otrokovicích střílím WALTHEREM PPK 22LR , používám 6 zásobníků.
Otrokovice mají tu vlasnost že každá ráže je zde hodnotitelná tedy i 22LR (občas je třeba upozornit na použití 1až2 střelce před samotným startovním signálem)
Velké popry jsou většinou naladěny na hlavu a max 1/2 prsou pro 22 (2rány základ 3 jistota).Občas se ale poper posune a i 9tka na střed má co dělat aby plech položila.
Po jednom takovém posunu jsem na posledního popra vypráznil 4 zásobníky x 8 ran = víc jak 32 ran za mohutného hlaholu přihlížejících.Dopadlo to dobře a nakonec si lehl.
A krmím BLAZER 22, 40Grain-2,59Gramu
A naplocho mi nic nelítá.
Konkurovat jakékoliv 9mm s velkokapacitním zásobníkem nemá smysl.Srovnání při rychlosti střelby je na papír proti 45ACP.
v otrokovicích střílím WALTHEREM PPK 22LR , používám 6 zásobníků.
Otrokovice mají tu vlasnost že každá ráže je zde hodnotitelná tedy i 22LR (občas je třeba upozornit na použití 1až2 střelce před samotným startovním signálem)
Velké popry jsou většinou naladěny na hlavu a max 1/2 prsou pro 22 (2rány základ 3 jistota).Občas se ale poper posune a i 9tka na střed má co dělat aby plech položila.
Po jednom takovém posunu jsem na posledního popra vypráznil 4 zásobníky x 8 ran = víc jak 32 ran za mohutného hlaholu přihlížejících.Dopadlo to dobře a nakonec si lehl.
A krmím BLAZER 22, 40Grain-2,59Gramu
A naplocho mi nic nelítá.
Konkurovat jakékoliv 9mm s velkokapacitním zásobníkem nemá smysl.Srovnání při rychlosti střelby je na papír proti 45ACP.
- lekar.t
Příspěvek#27 » čtv 3. zář 2015, 20:30
to black : Walther je slušná značka jen ta P22 potvrzuje vyjímku zahoď to do policejních kopřiv a kup cokoliv jiného v kombinaci 22LR, Walther, pistole 22LR, rozhodně nebrat kombinaci W P22 už ta p...a se zásobníkovou pojistkou.
to coffe : v minulosti se na jedné LOSy již nepořádající střelnici situace stavěli s popry které nastavením jaksi postihovali 22LR měli zde problémy tehdy začínající střelci s 9mm po 3 cinknutích si popr prostě nelehl.Po apelu na HR dostali reshoot že Carlosi.Tedy z tebou Coffe předpokládaných 40% ke sražení bylo 30% pro 9mm a pro 22LR zbylo opravdu málo, ale šlo to dokončil jsem.
to all: Žalany jsou nastaveny pro 9mm spotovnější střelbu nic proti
je potřeba přitáhnout i ty s W P22 aby zjistili že konkrétně P22 je ku hovnu velebnosti a koupili si neco spolehlivějšího.
Pro Gentlemana a nebo Dámu je 22LR na sebeobranu vpoho do obleku nebo kabelky.
Na LOS jezdi s tím co NOSÍŠ (chceš nosit) a zbytek se ukáže.
to coffe : v minulosti se na jedné LOSy již nepořádající střelnici situace stavěli s popry které nastavením jaksi postihovali 22LR měli zde problémy tehdy začínající střelci s 9mm po 3 cinknutích si popr prostě nelehl.Po apelu na HR dostali reshoot že Carlosi.Tedy z tebou Coffe předpokládaných 40% ke sražení bylo 30% pro 9mm a pro 22LR zbylo opravdu málo, ale šlo to dokončil jsem.
to all: Žalany jsou nastaveny pro 9mm spotovnější střelbu nic proti
je potřeba přitáhnout i ty s W P22 aby zjistili že konkrétně P22 je ku hovnu velebnosti a koupili si neco spolehlivějšího.
Pro Gentlemana a nebo Dámu je 22LR na sebeobranu vpoho do obleku nebo kabelky.
Na LOS jezdi s tím co NOSÍŠ (chceš nosit) a zbytek se ukáže.
- Georg
Příspěvek#28 » čtv 3. zář 2015, 22:39
Chtěl bych jen doplnit, že co se týče lítání střel na plocho, jednalo se jen a pouze o náboje Aquila SSS SniperSubSonic .22 LR, na něž jsem dával ilustrační odkaz. Žádné jiné jsem na mysli neměl. Tyto náboje mají příliš dlouhou střelu na krátkou hlaveň malé pistolky. Samozřejmě, že ostatní "klasické" malorážkové náboje lítají tak jak mají (tedy nikoliv na plocho).
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí