Zbraně v divizi MPi

Moderátor: LOS vedení

4mike

Příspěvek#16 » pát 6. úno 2015, 14:32

to je na uhlu pohledu
lze to brát i tak, že znevýhodněné jsou velkorážky a to na každým papíru do kterýho vrtají stejně hodnocený zásahy s přebytkem stovek Joulů energie a za násobek ceny oproti malorajdě :-)

Blacky

Příspěvek#17 » ned 19. dub 2015, 17:23

Tak dnes sem se byl podívat na LOS v Žalanech a uznávám, že s .22 je to nesmysl. :) Pokud nebude (jako že asi nebude) speciál jen pro .22, tak to asi zkusím tim tangem .45 ACP a holt začnu hledat vhodnou "dospělou" pistoli. :)

esorimer

Příspěvek#18 » čtv 3. zář 2015, 10:41

Škoda že pro .22 nic není, taky by se mi to hodilo. Chtěl bych si někdy LOS vyzkoušet, ale nechce se mi (alespoň zatím) kupovat "dospělou" pistol :(

mocima

Příspěvek#19 » čtv 3. zář 2015, 10:51

Do GC na LOS chodí někteří střelci s malorážkovou pistolí.
Sice to není na vítězství, ale legrace je s tím možná o to větší. Nebál bych se toho.
Papírové terče malorajda řeší spolehlivě, popery je třeba brát na hlavu a někdy víckrát. ;-)

Albert

Příspěvek#20 » čtv 3. zář 2015, 12:01

esorimer : myslím že by nebyl problém vyzkoušet LOS s 22. Můžeš střílet mimo soutěž, podle mě s tím nikdo problém mít nebude. Vyzkoušíš a časem když tě to bude bavit se třeba rozhodneš k nákupu vhodnější zbraně.

Carloss

Příspěvek#21 » čtv 3. zář 2015, 12:02

Myslím, že posledně v Čelákovicích taky někdo .22 střílel...

Majkl

Příspěvek#22 » čtv 3. zář 2015, 12:26

Nemyslím, původně chtěl s .22 přijet Blacky, ale rozmluvili jsme mu to :)

Georg

Příspěvek#23 » čtv 3. zář 2015, 12:43

Já si již jen matně vzpomínám na jeden závod LOSu v GC Otrokovicích, kde jeden střelec na závod použil malorážkovou pistolku - myslím, že to byla Bersa Thunder .22 LR. Náboje ale byly Aquila SSS SniperSubSonic .22 LR. Tyto náboje mají nábojnici velikosti jako .22 short a střelu o cca třetinu delší než běžný malorážkový náboj (http://www.strelecky-portal.cz/e-shop/s ... l?vmcchk=1 ). Na železné terče muselo být použito vždy několik ran a z krátké hlavně této pistolky létaly střely na plocho - to jsem viděl osobně, když jsem lepil terče.

mocima

Příspěvek#24 » čtv 3. zář 2015, 13:22

Georg: Kiťák to střílel s .22.
Na popery vystřelil 2x - 3x a všechny lehly.
V terčích jsem díry na plocho neviděl.

Georg

Příspěvek#25 » čtv 3. zář 2015, 13:47

mocima: po Kiťákovi jsem to nelepil. Čím střílel, to nevím. Ale byl to PAF, koho jsem tou Bersou viděl střílet. To vím jistě. Ty náboje jsem viděl poprvé v životě a vyprosil si od něj 2 nebo 3 kousky. Nakonec si v GC koupil celou krabičku pro sběratelské účely, protože o ty vyptané mě připravili střelečtí kolegové z "naší" střelnice v Němčicích nad Hanou :D

lekar.t

Příspěvek#26 » čtv 3. zář 2015, 20:00

ahoj
v otrokovicích střílím WALTHEREM PPK 22LR , používám 6 zásobníků.
Otrokovice mají tu vlasnost že každá ráže je zde hodnotitelná tedy i 22LR (občas je třeba upozornit na použití 1až2 střelce před samotným startovním signálem)
Velké popry jsou většinou naladěny na hlavu a max 1/2 prsou pro 22 (2rány základ 3 jistota).Občas se ale poper posune a i 9tka na střed má co dělat aby plech položila.
Po jednom takovém posunu jsem na posledního popra vypráznil 4 zásobníky x 8 ran = víc jak 32 ran za mohutného hlaholu přihlížejících.Dopadlo to dobře a nakonec si lehl.
A krmím BLAZER 22, 40Grain-2,59Gramu
A naplocho mi nic nelítá.

Konkurovat jakékoliv 9mm s velkokapacitním zásobníkem nemá smysl.Srovnání při rychlosti střelby je na papír proti 45ACP.

lekar.t

Příspěvek#27 » čtv 3. zář 2015, 20:30

to black : Walther je slušná značka jen ta P22 potvrzuje vyjímku zahoď to do policejních kopřiv a kup cokoliv jiného v kombinaci 22LR, Walther, pistole 22LR, rozhodně nebrat kombinaci W P22 už ta p...a se zásobníkovou pojistkou.

to coffe : v minulosti se na jedné LOSy již nepořádající střelnici situace stavěli s popry které nastavením jaksi postihovali 22LR měli zde problémy tehdy začínající střelci s 9mm po 3 cinknutích si popr prostě nelehl.Po apelu na HR dostali reshoot že Carlosi.Tedy z tebou Coffe předpokládaných 40% ke sražení bylo 30% pro 9mm a pro 22LR zbylo opravdu málo, ale šlo to dokončil jsem.

to all: Žalany jsou nastaveny pro 9mm spotovnější střelbu nic proti
je potřeba přitáhnout i ty s W P22 aby zjistili že konkrétně P22 je ku hovnu velebnosti a koupili si neco spolehlivějšího.
Pro Gentlemana a nebo Dámu je 22LR na sebeobranu vpoho do obleku nebo kabelky.
Na LOS jezdi s tím co NOSÍŠ (chceš nosit) a zbytek se ukáže.

Georg

Příspěvek#28 » čtv 3. zář 2015, 22:39

Chtěl bych jen doplnit, že co se týče lítání střel na plocho, jednalo se jen a pouze o náboje Aquila SSS SniperSubSonic .22 LR, na něž jsem dával ilustrační odkaz. Žádné jiné jsem na mysli neměl. Tyto náboje mají příliš dlouhou střelu na krátkou hlaveň malé pistolky. Samozřejmě, že ostatní "klasické" malorážkové náboje lítají tak jak mají (tedy nikoliv na plocho).

Zpět na