Pouzdro na vnitřní nošení

Miba5

Příspěvek#286 » úte 15. zář 2015, 09:07

Zdravím, chtěl bych se s Vámi podělit o zkušenost s tímhle vnitřním pouzdrem: http://glockshop.cz/product_info.php?cP ... cts_id=378

Nosím jej už půl roku téměř každý den a doposud s ním nebyl žádný problém. Pořizoval jsem si ho jako své první pouzdro, vybral jsem si perfektně, ale třeba na sušení a trénink tasení je to dost o trpělivosti, protože neustále zasouvání zbraně zpět do tohoto pouzdra je mor. :D prostě je to náročné. Ještě bych podotkl, že vlastním G19 a ta v něm sedí perfektně.

Nicméně zde jsou další plusy i mínusy:

+ naprosté pohodlí (auto, sezení, celodenní nošení), co se týče pocení, nejhorší je to asi jen při teplotách tak 35°C plus, kdy se potíte i na patě :D... ale ta kůže je docela pohodlná i tak, což je docela překvapující...
+ úzká kůže -> nejužší možný profil pod trikem
+ plastový klips pod pásek - možné nosit pod zastrčeným trikem (ale já to tak nenosím, pouze triko volně přes kalhoty)
+ vcelku mobilní, jde jednoduše vyháknout z pásku a odložit...

- velký problém při vracení zbraně zpět - pochopitelně díky kůži. Pouzdro splaskne a zbraň je třeba vracet za pomoci obou rukou - z tohoto důvodu nyní vybírám nové, šel bych do kydexu od Huck Finn
- občas pouzdro lehce cestuje, ale to je taky otázka volby pásku a míry jeho utažení na těle/Vaše pohodlí

To je asi tak vše, nic dalšího mě nenapadá, pokud to někomu pomůže, budu rád. Když budou otázky, sem s nimi.

Magic

Příspěvek#287 » úte 15. zář 2015, 10:29

Xerxes: Na skryte noseni nebudu pouzivat na opasku nahradni zasobniky. Myslim, ze to co je v zasobniku, ktery bude ve zbrani by melo na NO stacit. Ty budou pouze pro CZ75 TS ve venkovnim opasku.

Jinak opasky uz mam vybrane a objednane (Falco, Bladetech) a ted pouze vaham nad tim ktery vzit Crossbread.

Pokud jde o to peklo, tak s tim naprosto souhlasim a prave proto chci neco pohodlneho.

Style

Příspěvek#288 » úte 15. zář 2015, 15:42

Magic: Já mám tedy ten větší Supertuck ale na trochu větší zbraň. Na druhou stranu i kdybych si koupil menší zůstal bych u stejného typu, protože mi pohodlně sedí na těle i opasku.

Magic

Příspěvek#289 » úte 15. zář 2015, 15:48

Ted mi odepsali z Crossbreadu, ze pro Walther PPS doporucuji Supertuck, tak ho asi vezmu.

Co jsem se pri vcerejsim prochazeni zahranicnich diskuznich for docetl je, ze jednu dobu vubec pro PPS minituck nedelali a pak ho zase obnovili, ale zrejme zejmena kvuli zenskym. Na netu je plno videi s vyzablyma reklamama na anorexii, ktere maji prave minitucky.

Bral jsi nejaky z tech jejich setu, nebo jen pouzdro?

Style

Příspěvek#290 » úte 15. zář 2015, 16:00

Já jsem bral jen pouzdro. Supertuck a ve variantě s koňskou kůží

Magic

Příspěvek#291 » úte 15. zář 2015, 16:05

Presne na tu to take vidim a jsem zvedav, co nakonec bude lepsi a zustane doma. Pak poreferuji.

Jeste mam objednany tyto:
http://shop.blade-tech.com/index.php?cP ... fgzqRHtlBe
http://www.falco.sk/cs/e-obchod/pouzdra ... -4933.html

Edit: Nechaval jsi si u nich nejak resit ty odlisne klipy na opasek http://www.crossbreedholsters.com/Hotca ... fault.aspx , nebo staci ten vychozi?

Style

Příspěvek#292 » úte 15. zář 2015, 16:12

Já si nechal ty výchozí a jsou v pohodě. Takže podle mě stačí. Jsem zvědavý který si nejvíc oblíbíš. Sázím a Crossbread, ale jsem hodně zvědavý na srovnání s BladeTech

Miba5

Příspěvek#293 » úte 15. zář 2015, 18:54

Používáte někdo kydex se sweatguardem? Zajímalo by mě, zda to netlačí a neřeže do boku v případě vytasení zbraně a náklonu horní polovinou těla do silné strany...?

Magic

Příspěvek#294 » úte 15. zář 2015, 18:56

Style: Jeste jeden dotaz - mas tam ten combat vyrez, nebo ne?

Style

Příspěvek#295 » úte 15. zář 2015, 20:39

Nemám, váhal jsem nad ním a pak se dočetl že je možné ho v případě potřeby dodělat....no a ta potřeba u mě nenastala.

Style

Příspěvek#296 » pon 9. lis 2015, 15:28

Už jste někdo narazil, nebo lépe i vyzkoušel tohle pouzdro https://youtu.be/7-hcS5hpMCM skrytí je myslím dokonalé, ale bude i tasení ? A vytasí člověk i u normálně utaženého opasku, toť otázka.

Magic

Příspěvek#297 » pon 9. lis 2015, 15:30

Wow, tak to musi byt sila to tahat takhle z kalhot :-)

Marcurba

Příspěvek#298 » pon 9. lis 2015, 15:59

Pokud si ta kůže sedne, tak to může být celkem v pohodě...ale je to asi potřeba trochu potrénovat! taky asi dost záleží, co v těch kalhotech chceme nosit :)

johnnyjak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#299 » pon 9. lis 2015, 19:55

No nevím, ta kůže vypadá poměrně poddajně. V takovém pouzdře bych se asi bál nosit s nábojem v komoře i kdyby nebylo "vysunovací". Možná DA (DA/SA) pistoli s kohoutem, ale SAO nebo SF určitě ne.
Ale nemám zkušenosti s AIWB, takže hlubší náhled musí dodat někdo znalejší.

marinakus

Příspěvek#300 » pon 9. lis 2015, 20:14

no, většinou tam má SW MP9 Shield a ten může mít i manuální pojistku, že bych si ale musel cpát hlaveň pistole do těch nejintimnějších míst (při sedu nebo ohnutí určitě) to fakt říct nemůžu, navíc v měkkém pouzdru nad kterým takto strčeným v gatích asi nebudu mít stoprocentní kontrolu..... ale každý kocour podle svého ocasu

Zpět na