Délka pažby sportovní kozlice
- Poradce02
Příspěvek#33 » stř 16. čer 2010, 16:39
Díky.Dá se na standardní pažbu kozlice udělat nebo koupit nádstavba - pistolová rukojeť s vybráním pro tři prsty, aby se vylepšil úchop zbraně, něco jako gripy na revolver, nebo pistoli? Osobně nemám nastavitelnou délkově spoušť a dosahuji na nic moc daleko a strhávám.
- Nomed
Příspěvek#35 » čtv 17. čer 2010, 08:54
hmmmm v strej SR z 90-tych rokov som videl nieco z nemecka bola to njaka hmota jak plastelina lebo modurit vytvarovalo sa to na pazbe do zelnej podoby nechal si to vyschnut a bolo to ....
ale od 90-rokov som uz o tom necital nikde
pocitam ze budes muset expeimentovat
a aby som zas nezabudol v inom mudrom clanku som za cital ze neni ktovieako dobre mat vytvoreny uchop presne na ruku pokial nemas odstranane vsetky chyby pri strelbe (musel by si zakazdym prerabat uchop)
ale od 90-rokov som uz o tom necital nikde

pocitam ze budes muset expeimentovat

a aby som zas nezabudol v inom mudrom clanku som za cital ze neni ktovieako dobre mat vytvoreny uchop presne na ruku pokial nemas odstranane vsetky chyby pri strelbe (musel by si zakazdym prerabat uchop)
- Poradce02
Příspěvek#36 » čtv 17. čer 2010, 12:56
Napadlo mě taky to samé, vyrobit si nádstavec sám a dnes je spousta materiálů, tmelů dvousložkových, které když se smíchají a prohnětou tak se vytvoří plastelína, ta se nanese na rukojeť a potom vytlačí rukou požadovaný tvar rukojeti. Po vytvarování se to nechá 20 minut v klidu a ztvrdne to. Potom se to dá jemnám smirkem opracovat do detailů barevně upravit lakem, nebo barvou.Vyzkouším to a bude, za to dám jen pár korun za tmel a oddělat to můžu vždycky, když mi to nebude pasovat, nebo dělat nějaké problémy.
- pohodar
Příspěvek#37 » stř 29. pro 2010, 08:40
..jak píše Nomed,nedělej to.Možná to bude pomůcka u trapu (ale nevím jaká)ale u skeetu určitě opačný význam (mluvím u anatomickém vybrání pro prsty). Zeštíhled,zesílit (?) ale spíše je problém jen v klopení a to udělat jde.Lomeí pažby docílíš vzadu, podložeím baskuli (v místě,kde je pojistka) ale stranové vychýlení ti ani odřezem moc nepomůže.
- JohnyMad
Příspěvek#42 » pon 25. úno 2013, 09:33
Ahoj. Vloni mě docela chytla střelba na asfalťáky. Konkrétně lovecké kolo a skeet. Dlouho jsem vybíral svoji první brokovou kozlici. Přečetl všechno možné i nemožné, spoustu rad užitečných i..... všelijakých
a nakonec se rozhodl pro Fabarm Elos C sporting. Není to flinta nejlevnější, ale pořád levnější než renomované značky B&B. Dle referncí by mi měla vydržet celý život
Tahle brokárna má výškově stavitelnou lícnici a podélně stavitelnou spoušť. Takže mi vaše obrázky v úvodu tohodle vlákna hodně pomohli přizpůsobit moji pažbu na moje tělesné rozměry. Měl bych ale jeden dotaz. Fabarm má docela masivní gumovou botku. Počítám na co největší zmírnění zpětného rázu. Pro mě je ale pak pažba trochu dlouhá. I když posunu spoušť do zadní polohy tak je to jen tak tak na hraně. Zkrátit pažbu nemá smysl neb by pak botka nepasovala. A teď konečně přicházím k jádru pudla. Nikde jsem nesehnal original botku na tuhle brokovnici. Na webech jsou pouze jakési univerzal botky. Má smysl o nich uvažovat? = budou pasovat i na mého Fabarma a nebo je potřeba, to vyzkoušet "in natura"? Popřípadě dá se ta botka nějak rozumně upravit? Díky za rady

- JohnyMad
Příspěvek#44 » úte 26. úno 2013, 09:58
Díky. Včera jsem ještě prohledal internet a našel originál 1,2cm botku Fabarmu u jednoho anglického Gunsmithe. Tak jim asi písnu jestli zasílají i do zahraničí. Nemuselo by to být ani moc drahé. Jinak pažbař bude druhá možnost. Neznáte někdo, někoho dobrého okolo Pardubic? Ještě jednou díky za radu.
- david1410
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX