Petice

MM

Příspěvek#46 » sob 21. lis 2015, 21:42

Podla navrhu smernice by to bolo v poriadku (kedze je to potom opakovacka a nie samonabijacka).
(...
in Category A, the following points are added:
‘6. Automatic firearms which have been converted into semi-automatic firearms;
7. Semi-automatic firearms for civilian use which resemble weapons with automatic mechanisms
8. Firearms under points 1 to 7 after having been deactivated’;
...)

Ale je to zhovadilost. Momentalny arzenal sice nemam dotknuty ale buduci tyzden si idem z principu po SKS45.

marinakus

Příspěvek#47 » sob 21. lis 2015, 21:43

mě na tom nejvíc štve : "nesmí vlastnit civilní osoba" a "musí být zničeny" (pokud mi to tedy překladač nějak zvládl - já se ještě učil povinně rusky a ne anglicky), sakra, já to od nikoho nedostal zadarmo, já jsem si to koupil a musel jsem splnit všechna stanovená kritéria a teď si nějaká kráva vzpomene, banda diletantů to eventuálně odsouhlasí a já to mám hodit do šmelce? kde je minimálně nedotknutelnost osobního vlastnictví, když už si hrajeme na ten kapitalismus..... pokud po mě stát chce mu odevzdat můj majetek, ať mi ho tedy minimálně zaplatí.... to nemluvím o tom, že mě omezuje na občanských právech, která mi předtím přidělil na základě určitých povinností mnou splněných

Style

Příspěvek#48 » sob 21. lis 2015, 21:50

No asi máš pravdu. Alespoň podle toho jak to vyznívá teď. :) tak pak by to mohlo byt řešení i když kosa jako opakovačka je pro mě morbidní představa. Ale já osobně stále věřím že ten nesmysl nakonec celý neprojde.

MM

Příspěvek#49 » sob 21. lis 2015, 21:51

No, pozor s tym argumentom (zabavovanie vs. vykup). Ono fakt moze dojst k tomu ze aby to vobec preslo tak nakoniec tie zbrane budu vykupovane ako v Australii. Pride mi rozumny nazor zo slovenskeho fora (webforum.sk) :
... Aj keď konfiškácia bez náhrady je svinstvo z princípu, tu ide primárne o tie zbrane.
Lebo ľahko by sme sa mohli dostať do situácie, že navrhovatelia sa nakoniec rozhodnú veľkodušne (z našich daní!) tie zbrane vykupovať a bolo by po hlavnej výhrade k návrhu. Dokonca tento postup je podľa mňa pravdepodobný vzhľadom na to, koľko podaní na ústavné súdy v celej EU by také niečo vyvolalo.
...

Inak link na diskusiu tam :
http://www.webforum.sk/viewtopic.php?f=24&t=13082

marinakus

Příspěvek#50 » sob 21. lis 2015, 21:56

MM: ono jde pak taky o to za kolik, že.....a máš pravdu, že to zas zaplatíme de facto sami sobě na daních... prostě jak vždycky říkal kamarád - největší svině je stát

Lynx

Příspěvek#51 » sob 21. lis 2015, 22:10

Asi mi nikdo nevysvětlíte rozdíl mezi Sa-61S se zásobníkem na 10 nábojů, dle návrhu A, samonabíjecí zbraň, protože má velkou palebnou kapacitu a představuje velkou hrozbu pro bezpečnost, a Glockem se zásobníkem na 33 nábojů, že?

MM

Příspěvek#52 » sob 21. lis 2015, 22:12

Noo ... pretoze v druhom kroku EK dojde, ze pozabudli na to ze strasne nebezpecne su aj samonabijacie kratke? :D

EDIT : A diletantizmus mi to nepride ... na jeden krok by toho bolo prilis vela.
Naposledy upravil(a) MM dne sob 21. lis 2015, 22:16, celkem upraveno 1 x.

marinakus

Příspěvek#53 » sob 21. lis 2015, 22:13

vždyť píšu, že to je banda debilních diletantů... nejsou schopni ničeho, co by mělo účinek, tak se prostě svezou po občanech jako vždy.... jak zorganizovat nějakou kolektivní obranu je otázka, jedinec je nic

hugofalfar

Příspěvek#54 » sob 21. lis 2015, 22:16

jen tak na odlehčení - jaká kategorie je Gatling poháněnej klikou? To by teoreticky mohla bejt opakovačka, čili C ?

marinakus

Příspěvek#55 » sob 21. lis 2015, 22:17

dnes na střelnici mi řekl kamarád zajímavý postřeh, že např. náš odboj za WWII měl největší problémy s nedostatkem zbraní proto, že už tehdy jsme měli na Evropské poměry perfektní evidenci a pro Němce bylo velice jednoduché zbraně stáhnout..... tak proč se do nás cpou? tohle není k ničemu,jen udělat z občanů odporu neschopné ovce, které si dají všechnolíbit

marinakus

Příspěvek#56 » sob 21. lis 2015, 22:20

jak ono to pěkně navazuje... loni zavést CRZ, nechat ho rok a půl běžet, aby se do něj vše natáhlo, ještě udělat další aminu a pak pěkně vše postupně sebrat.... nemám ideály o tom, že by to tímto kolečkem skončilo

Style

Příspěvek#57 » sob 21. lis 2015, 22:27

Já myslím že takhle to asi nevzniklo. Podle mě to bylo spíš nějak tak.
Co uděláme proti tomu terorismu?
Zákažeme teroristy.
Hmm asi neposlechnou.
Tak jim zakážeme zbraně.
To přece taky neposlechnou.
Tak je zakážeme všem.
No vida všem to zní přímo sociálně a spravedlivě.
No ale teroristi stejně neposlechnou.
Jak to myslíš předsedo, vždyť vydáme směrnici. .....

..... berte to jako nadsázku. I když výsledek je tomuhle scénáři dost podobný; )

marinakus

Příspěvek#58 » sob 21. lis 2015, 22:30

style... tahle směrnice není zas až tak nic překvapivého, jen k tomu byla teď ideální příležitost ji zavést

radimnet

Příspěvek#59 » ned 22. lis 2015, 13:56

Pokud protlačí tento návrh tak se budou časem pokoušet o další kolo a nakonec nám zbudou vzduchovky které budou na ZP. Podle mě teď jde o všechno. Nesmíme jim dát pocit výtězství to se potom budou cítit nepřemožitelně.

marinakus

Příspěvek#60 » ned 22. lis 2015, 15:32

radimnet : naprosto souhlasím, že toto kolo je v procesu pokusu o odzbrojení evropského obyvatelstva to nejdůležitější.... pokud prohrajeme tuto bitvu, prohráli jsme nejspíš celou válku

Zpět na