Petice

david33

Příspěvek#61 » ned 22. lis 2015, 19:36

No to učitě jinak to nepujde oni moc dobře vědí proč to dělaj.Maš zbrojni přijde ti vyzva k odevzdaní dlouhych zbraní pokafraš ale jdeš je odevzdat maš přeci kratky tak si nebudeš dělat problemy a za pul roku i na kratky a zbrojak ti zbude akorat na vzduchovku

radimnet

Příspěvek#62 » ned 22. lis 2015, 20:05

Pánové jsem rád že to chápete, teď aby to pochopila většina držitelů ZP a ti tu petici nechali podepsat členům rodiny a bude podpisů habaděj. Podle mě když budou politici vědět že petici podepsalo třeba 150 000 lidí tak když budou muset zavádět tu směrnici tak se můžou u EU vymluvit na hlas lidu, ale když bude podpisů málo tak to klidně odhlasují aby si nedělali u EU problémy. Prostě když uvidí že lid je proti tak to prostě shodí na lid že si to nepřeje a oni budou mít čisté ruce.

marinakus

Příspěvek#63 » ned 22. lis 2015, 20:21

david33: no, já mám takovou (možná zcestnou) fikci, že zbraň odevzdám jen proti soudnímu rozhodnutí popřípadě proti použití státního násilí, dobrovolně v žádném případě ....uvidíme, co přinese čas příští

david33

Příspěvek#64 » ned 22. lis 2015, 20:33

marinakus: jsem na tom stejně

jahaman

Příspěvek#65 » ned 22. lis 2015, 20:35

Dneska jsem obešel rodinu a kamarády: 50 podpisů. V týdnu pokračuju a to by v tom byl čert, abych jich 100-150 ve finále nenasbíral. 95% jsou nestřelci bez ZP.

marinakus

Příspěvek#66 » ned 22. lis 2015, 20:38

david33: příteli, a to mě to i tak trochu živí.... takže pro mě i boj za lepší (nebo alespoň stejný) život

marinakus

Příspěvek#67 » ned 22. lis 2015, 20:38

david33: příteli, a to mě to i tak trochu živí.... takže pro mě i boj za lepší (nebo alespoň stejný) život

Lynx

Příspěvek#68 » ned 22. lis 2015, 21:11

radimnet píše:Prostě když uvidí že lid je proti tak to prostě shodí na lid že si to nepřeje a oni budou mít čisté ruce.

Je naivní představa, že samotná petice něco změní. Ale příští rok budou senátní volby, v roce 2017 volby sněmovní a v roce 2019 volby do Evropského parlamentu. Jedině pohrůžka, že budeme volit ty, kteří se za nás postaví, čili že někteří přijdou o korýtko, bude pro (alespoň některé) politiky dostatečná motivace. Pokud jim chcete psát, zvažte i toto "vydírání" (jen v případě senátních voleb si zjistěte, koho se kdy týkají).

Style

Příspěvek#69 » pon 23. lis 2015, 14:33

Petice má už bezmála 100 000 podpisů a překlad do 13 jazyků. https://www.change.org/p/council-of-the ... -ownership

hugofalfar

Příspěvek#70 » pon 23. lis 2015, 18:21

nevím, jestli to tu někde není, ale tady můžete napsat přímo komisi fídbek, co si o tom myslíte:
https://ec.europa.eu/transparency/regdo ... anguage=en

Michalll

Příspěvek#71 » pon 23. lis 2015, 18:40

podepsáno a sdíleno

iloveguns

Příspěvek#72 » pon 23. lis 2015, 18:59

Plánovaný postup EU je celkem zřejmý. Napřed registr, pak posbírat to, co je v registru a zároveň do registru natahat to, co tam zatím není, vzduchovky, poplašňáky, plynovky, airsoft, předovky, luky, kuše. A pak sebrat i to.... A pak ještě obranné spreje, lopaty, nože, sekery, kladiva, nůžky, klacky....

Style

Příspěvek#73 » pon 23. lis 2015, 19:35

hugofalfar: Jo tak to je super, ještě to nikdo nepostoval pokud vím. Takže bychom se do feedbacku měli rychle pustit.

mich

Příspěvek#74 » pon 23. lis 2015, 20:50

Bohužel Je to tak. Chtějí nás odzbrojit. Ale nezbaví se tím zbraní. Lidi se budou muset ve strachu poohlédnout po něčem nelegálním. Takže se zároveň rozjede obchod bez registrace. A potom se budeme bát všichni. Budeme se bát toho co udělá neregistrovaná zbraň v rukou i slušného člověka. Prostě když někoho zastřelí i když dnes oprávněně, potom bude muset utéct. A budou se jen nacházet mrtvoly bez příběhu. Nelegální zbraně budou to opravdové zlo. Když teď někoho někdo s legální zbraní zastřelí a uteče tak se policie podívá na kamery v okolí a když tam uvidí někoho kdo má zbroják tak mu zkontroluje zbraň. Proto by to nikdo se zbrojákem neudělal. Nepoužil by zbraň na trestnou činnost. Takový člověk by si ani nedělal zbroják aby nebyl v hledáčku. Jenže u nelegálních zbraní budou příležitost a bída dělat zloděje.

hugofalfar

Příspěvek#75 » pon 23. lis 2015, 20:53

Style píše:hugofalfar: Jo tak to je super, ještě to nikdo nepostoval pokud vím. Takže bychom se do feedbacku měli rychle pustit.

jj já už jim tam něco (co mi dovolila má angličtina) napsal včera :mrgreen:

Zpět na