Petice

iloveguns

Příspěvek#151 » sob 28. lis 2015, 09:50

Style píše:No já osobně si myslím že taková hromadná žaloba o náhradu škody by v takovém případě byla soustem pro nějakou advokátní kancelář. A rozhodně bych se připojil.Myslím ze vyvlastnění bez náhrady by byla hořká třešnička na dortu nesmyslných restrikcí.

Mám obavy, že EU by se v tomto případě chtěla schovat za článek 15 Úmluvy o lidských právech s odůvodněním, že jde o mimořádnou bezpečnostní situaci (v článku 15 je výjimka, že v mimořádné situaci se nemusí Úmluva olidských právech dodržovat) a Evropský soud pro lidská práva proti EU asi nepůjde.

iloveguns

Příspěvek#152 » sob 28. lis 2015, 10:27

Mám tušení, že právě proto se EU snaží teď aktuálně využít hrozby teroru k tomu, aby zbraně mohli zkonfiskovat bez náhrady. Mimořádná situace jím umožňuje porušit Úmluvu o lidských právech.

Lynx

Příspěvek#153 » sob 28. lis 2015, 10:33

Carloss píše:Nezlobte se na mě (a nebo klidně i zlobte), ale co je tohle za petici? Komu je směrovaná? Co požaduje?

- Je to souhrn poznatků (všeobecně známých)
- Směruje ke střelcům (proč k nim?)
- Požaduje cosi od EU (sdružení států, které nic nedělá a nikdy nic dělat nebude, protože EU má své orgány, ale k těm to nesměruje vůbec)

Tohle nemá smysl podepisovat...

Bohužel, musím jen souhlasit. Pokud to vůbec projde petičním výborem, jaký bude výsledek v tom naprosto ideálním případě, kdy se příslušný orgán ztotožní se všemi požadavky?

Požadujeme, aby se EU zaměřila na skutečné problémy:
- Vnější hranice EU nejsou chráněny.
- V naší společnosti se nachází skupiny, které odmítají respektovat základní demokratické principy a naši kulturu.
- V EU se rozmáhá trh s nelegálními zbraněmi.
- Zločinci a teroristé se k nelegálním zbraním dostanou často snáz, než spořádaní občané k tomu, aby mohli vlastnit zbraň legálně.

Kde tam máte jediný požadavek na zachování stávajícího stavu? Přemýšlím, komu toto může posloužit? Majitelům zbraní rozhodně ne, spíš někomu, kdo chtěl naši energii nasměrovat tam, kde nemůže být užitečná.

notobi

Příspěvek#154 » sob 28. lis 2015, 11:41

Lucas96: Tak v ČR to snad neprojde to by byla dobrá zpráva

Style

Příspěvek#155 » sob 28. lis 2015, 18:16

iloveguns píše:Mám tušení, že právě proto se EU snaží teď aktuálně využít hrozby teroru k tomu, aby zbraně mohli zkonfiskovat bez náhrady. Mimořádná situace jím umožňuje porušit Úmluvu o lidských právech.

Bohužel to tak vypadá, ale rozhodně by u soudu podle mě museli takovou skutečnost doložit a dát do souvislosti teroristické útoky se zabavením zbraní legálním vlastníkům je asi snazší okecat v EK než to podložit argumenty u soudu. Takže to tak úplně beznadějné nevidím. Ale jsme zatím ve fázi kdy stojí za to bojovat aby k tomu vůbec nedošlo.

Style

Příspěvek#156 » sob 28. lis 2015, 18:18

Lucas96: Zajímavé linky a potěšující obsah :)

jahaman

Příspěvek#157 » sob 28. lis 2015, 18:24

Tak dneska jsem navštívil myslivce na honu. Dalších 16 podpisů. Ani jeden z myslivců o návrhu EU nevěděl.

MM

Příspěvek#158 » sob 28. lis 2015, 20:01

Dnes na adventnej akcii u nas informovanych niekolko polovnikov - vsetci velmi prekvapeni ze co sa vlastne deje, posunu to dalej.

marinakus

Příspěvek#159 » sob 28. lis 2015, 20:08

my to s kolegou rozjíždíme s informovaností u nás na střelnici.... ví o tom minimum lidí

david33

Příspěvek#160 » sob 28. lis 2015, 20:54

Taky sem se setkal kolegama střelcema a opravdu o tom něvěděli co se děje ale sou to svatěční střelci

marinakus

Příspěvek#161 » sob 28. lis 2015, 20:56

nevadí kdo.... kdokoliv kdo je ochoten mít vlastní názor

Majkl

Příspěvek#162 » sob 28. lis 2015, 22:35

Obrovská gratulace LEXu! Dosáhnout toho, že předseda Výboru pro bezpečnost PS cituje LEX jako sdružení, se kterým konzultuje věci týkající-se bezpečnosti státu a toho, že poslanec/ poslankyně čte ve sněmovně otevřený dopis LEXu je naprosto výborná práce!!!!!

iloveguns

Příspěvek#163 » sob 28. lis 2015, 23:04

Lex by se měl dostat do sdělovacích prostředků. Nejlépe do hlavních televizních zpráv. Kdyby byla lepší osvěta, bylo by i více podpisů. Také jsem si dělal průzkum mezi lidmi a drtivá většína o ničem, co EU připravuje, neví.

g-relax
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#164 » ned 29. lis 2015, 01:12

Majkl píše:Obrovská gratulace LEXu! Dosáhnout toho, že předseda Výboru pro bezpečnost PS cituje LEX jako sdružení, se kterým konzultuje věci týkající-se bezpečnosti státu a toho, že poslanec/ poslankyně čte ve sněmovně otevřený dopis LEXu je naprosto výborná práce!!!!!

Děkujeme za gratulaci :) . Během několika posledních let relativního zbraňového klidu jsme nespali, teď zúročujeme naše úsilí. A doufáme, že jsme tímto přesvědčili i ty poslední pochybovače o smysluplnosti LEXu, i když to stejně z principu neuznají.

scorpions.cz

Příspěvek#165 » ned 29. lis 2015, 09:40

Tak pokud se budou naši zákonodárci s někým bavit, tak to bude jedině LEX, protože je to sdružení ,které má určitou právní formu. Proto jsem i já vstoupil , abych aspoň nějak podpořil správnou věc.
Jinak uvedu podobný příklad. Když se před pár lety začal měnit zákon o pyrotechnice, tak jsme chtěli (ohňostrojaři) být také u toho. Člověk z ČUZZS nám tehdy řekl, že pokud nebudeme mít organizaci s určitou právní formou ,tak se s námi nikdo bavit nebude. Vznikla tedy asociace ACPF. Ta připomínkovala návrhy zákonů, účastnila se porad na ministerstvu a jednala s báňským úřadem atd. Výsledek- ohňostrojaři v Čechách můžou nakupovat a odpalovat kulové pumy do 125mm včetně, bez povolení báňského úřadu a bez složitých technologických postupů. Na slovensku žádná asociace nevznikla a použití KP třeba i 50mm je ohňostrojnou prací se všemi náležitostmi- povolení , technologický postup, závěrečná zpráva atd.
PROTO JE TŘEBA LEX A JEHO ČINNOST MAXIMÁLNĚ PODPOŘIT, když né aktivně tak aspoň členstvím.

Zpět na