CZ 75 SP-01 Shadow

perito

Příspěvek#271 » úte 29. zář 2015, 06:58

Albert: takovou zprávu jsem chtěl slyšet. Na zbraň jsem se už mnoho let moc těšil :) Děkuji

Edit: Mrknul jsme teď na to, ale buffer tam nemám, kohoutek je na bezpečnostním ozubu, ale zdá se mi spíš, že to jde ztuha v těch drážkách/lyžinách po celé délce - jakoby byl závěr v rámu dost natěsno. Zítra se půjde zaregistrovat a o víkendu první střelby, tak uvidím...

revers

Příspěvek#272 » úte 29. zář 2015, 18:41

Nemusíš se stresova,mám to samý co ty a zbran šlape jak má

N560

Příspěvek#273 » sob 3. říj 2015, 21:27

Jen tak pro zajímavost, jaký odpor spouště v SA máte na svých Shadowech? Já jsem ho jen tak pro legraci změřil (pomocí PET lahve s vodou, zavěšené na prostředek jazýčku spouště) a na přesné listovní váze mi to ukázalo 1,254kg - to je hodnota při které spustí. Je to tak originál z továrny.

tslaby

Příspěvek#274 » sob 3. říj 2015, 22:10

Já na svém po cca 1300 výstřelech asi 1,5 kg a krásně hladkou. Stína mám od května letošního roku.

AK

Příspěvek#275 » ned 15. lis 2015, 19:12

Ahoj, nemáte někdo náhodou zkušenosti s vratnou pružinou od DPM Systems?

KarlosP

Příspěvek#276 » ned 15. lis 2015, 20:00

Mě ten systém nepřesvědčil. Vystřílel jsem s tím cca.13tis. ran a za tu dobu mi 2x prasknul záchyt závěru. Máme doma 2 úplně stejné SP01 a tak jsem porovnával střelbu s DPM a s tovární pružinou a žádný výraznější rozdíl jsem nezaznamenal.

AK

Příspěvek#277 » ned 15. lis 2015, 20:44

Díky Karlosi.

MKabar

Příspěvek#278 » ned 15. lis 2015, 22:44

Ten praskly zachyt zaveru je na CZetach naprosta klasika, to nema s tim DPM moc spolecneho.
V kufriku s nahradnimi dily je zachyt hned 6 x pro sichr :-D. A vsechno ostatni jednou nebo dvakrat.
Kup si zachyt od Zendla, ten nepraskne a bude klid. Jinac Shadow je tezky na cumaku a stabilni pri spravnem uchopu, zadny DPM neni treba.

KarlosP

Příspěvek#279 » pon 16. lis 2015, 09:28

Moje SP01 má asi 30tis. ran, oba záchyty praskly při používání DPM, před rokem jsem DPM nahradil pružinou 13lb, od té doby cca. 8tis. a záchyt drží. Pistole přítelkyně má cca.20tis. a pořád originál záchyt. Vím že je to u ČZ kus od kusu, ale stějně ten DPM systém podezírám. :-)

vlno

Příspěvek#280 » ned 6. pro 2015, 22:00

Ahoj všem, tak jsem se stal taky majitelem Shadowa, nakonec jsem vzal SP-01 Shadow line, protože s těmi Alu-střenkami mi tak nějak lépe padl do ruky a víc se mi líbí ty ploché pojistky a sportovní kohout...
První zkušenosti (dal jsem asi 150 ran bez jediného problému, tovární i přebíjenky):
- dost výrazně se "zlepšila má přesnost" proti ostatním zbraním co střílím, což jsem samo rád, ta červená moucha je moc fajn...
- zásobníky jsem nastavil na kapacitu 19 a chodí perfektně
- při přebíjení při závěru na záchytu a ostřejším doražením nového zásobníku občas spadne i závěr, tak nevím jestli je to vlastnost nebo chyba??? ostatní zbraně mi to nedělají...
- strašně těžko jde vyndat záchyt na rozborku, prstem to nevycvaknu, musím botkou zásobníku, snad se to ochodí...

Jinak příjemný střílení, pěkná spoušť, menší zdvih hlavně po ráně a pak rychlé vrácení a zamíření...
takže spokojenost.

N560

Příspěvek#281 » ned 6. pro 2015, 22:56

Ahoj, mám klasiku SP-01 Shadow, závěr po doražení mi nikdy nespadnul (možná do toho tolik nemlátím). Rozborný čep se ti patrně neochodí, mám to tak na svém Shadowu a i na dalších cca 3 Shadowech v okolí je to totéž. A to mají třeba 10.000 ran a těch rozborek zažily mraky :-)

pajapety

Příspěvek#282 » pon 7. pro 2015, 10:28

Nedavno se mi na IPSC stalo, ze jsem neco nemohl trefit, az mi dosly naboje a zachyt zustal vzadu. No a jak jsem byl nasranej, tak jsem pri prebiti do sachty vrazil novy zasobnik tak razne, ze mi zaver ze zachytu sam spadnul dopredu :) Celkem jsem na to koukal, protoze se mi to u CZ nikdy predtim nestalo :) Takze ano, asi je to vlastnost ;)

vlno

Příspěvek#283 » pon 7. pro 2015, 22:38

Mám CZ75 B a tam mi ten čep jde normálně vycvaknout prstem přiměřenou silou, tak u shadowa to asi musí být víc natěsno..., taky asi vlastnost snad ku prospěchu věci.
Ten závěr budu ještě pozorovat, u poloprázdného zásobníku se mi to nepovedlo, jen při plném (19) a dost silném doražení zásobníku... :roll:

pekoz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#284 » pon 7. pro 2015, 22:58

Jde to shodit (silným doražením) skoro vždy.
Ověřeno:
Shadow, TS, 75 bez B , Makarov, Bereta22LR, Norinco1911A (tady ale s velkou silou).
Jako vlastnost mi to při rychlém přebíjení (např.TS) docela vyhovuje

ravo001

Příspěvek#285 » úte 8. pro 2015, 16:35

Taky dokážu silným doražením zásobníku shodit závěr ze záchytu na svým ocelovým compactu CZ75. Ale musí to být docela šlupka, takže se na to až tak nedá úplně spolehnout jako vlastnost při přebíjení. Takže spíš počítám že to shodím záchytem, a když to spadne samo tak OK :-)
Nejlepší je přebíjet ještě před koncem kapacity (takticky) a nemusíš řešit nějáký shazování závěru ;-)

Zpět na