Praktická část zkoušky OZ – co Vás může potkat
- Michalll
Příspěvek#2252 » stř 6. led 2016, 18:59
tu už mám dávno, za sebou
já jsem jen řekl, že souhlasím s tím bezpečným zajištěním, u zkoušky bych měl asi mířit v bezpečném prostoru jinam, než je ten kdo tam vstoupil, ale přitom stále do bezpečného prostoru, s prstem mimo spoušť, pokud si to teda dobře pamatuju, ale .. V praktickém životě bych to udělal opravdu tak, že bych vypustil zásobák a stáhnul závěr a položil na pult ... vím že toto vlákno řeší zkoušku, tak se snad tak moc nestalo, když jsme tady vpustili trochu ze života 

- HawkCZ
Příspěvek#2254 » čtv 7. led 2016, 16:12
Dotaz: Včera jsem narazil na to, že slečnám nešlo stáhnout na běžné kohoutové pistoli závěr, takže si pomohly natáhnutím kladívka (bicí pružiny) palcem a až následně natáhly závěr na záchyt a kontrolovaly zbraň. Je toto korektní ke zkoušce při kontrole zbraně? Kdy ji chci kontrolovat a naopak ji "natáhnu"?
Děkuji
Děkuji
Naposledy upravil(a) HawkCZ dne čtv 7. led 2016, 16:30, celkem upraveno 1 x.
- frantisek
- Bax
Příspěvek#2261 » čtv 7. led 2016, 20:50
tifik: Jo
Hned na začátku, když jsem si navlekl rukavici, tak se na mě příslušníci i komisař zvláštně dívali. Vše jsem s úsměvem vysvětlil, že když jsem nervozní, tak se mi potí ruce a v rámci bezpečné manipulace si nemůžu dovolit žádnou "kluzkou" zbraň a jestli s tím nemají problém
Po zkoušce zamnou přišel "hlavní" policista a chvíli se semnou bavil. Pochválil mi rukavici a říkal, že je to skvělý nápad... že to co tam někteří předvádějí se zbraní, jak se jim potí ruce a potom neumí ani natáhnout závěr 

- mph1
Příspěvek#2262 » úte 12. led 2016, 13:31
My jsme meli na zkousce taky kolegu v rukavicich. Byl i na pripravnem kurzu, tak mu ty rukavice pujcil primo spravce. Po zkousce je zadatel vratil a sel si koupit vlastni.
Potily se mu ruce tak, ze nebyl schopen stahnout zaver (na zkouskove CZ75). V rukavici bez problemu. Bral si jen jednu, na slabsi ruku.
Potily se mu ruce tak, ze nebyl schopen stahnout zaver (na zkouskove CZ75). V rukavici bez problemu. Bral si jen jednu, na slabsi ruku.
- tifik
- notobi
Příspěvek#2264 » úte 12. led 2016, 16:25
Tak dnes úspěšně složena zkouška pro skupiny ABE v Č. Budějovicích na střelnici v Šindlových Dvorech
Zkušební komisař pan Veselý. Velice příjemný pán vše dostatečně dobře vysvětloval a i uměl s varováním strpět určité chyby a trému co by jinde nejspíš dopadly ukončením praktické zkoušky se závěrem NEPROSPĚL. Tímto, pokud to třeba bude číst panu komisaři děkuji za trpělivost
Celkem bylo 17. lidí plus po testech dorazilo několik opakovačů na manipulaci myslim že jich bylo 6. 4 vyletěli na testech (zcela nedostatečná příprava například jeden se otázky učil den předem a byl překvapen že v testu nejsou očíslovány jako zde při celkovém procvičování)
Já zvoral jednu otázku kterou sem si pletl celou dobu co jsem se od konce léta připravoval a tak tušil že plný počet bodů nebude.
Manipulace byla s ČZ75 malorážkou a brokovou kozlicí, chodilo se po dvou lidech. Já měl s ČZ 75 kontrolu zbraně zda není nabitá nabití zbraně 2ma školákama a jeden výstřel. Pak na povel ukončení střelby sem zazmatkoval a místo zajíštění a položení jsem vybil druhý náboj v komoře, ale protože sem hned řekl, že sem to zvoral přimhouři oko a varoval že další chyba je konec. Následovalo rozebrání zbraně : takže kontrola zda není nabitá, rozborka a popis hlavních částí plus ukázání zkušebních značek kdy sem se trochu zapotil, protože pistole něco pamatovala a zkušební značky vypadaly jak šmouhy. Pak malorážka kde chtěl popis hlavních částí potom rozeberte zbraň. Když sem jí vzal do ruky a
stáhnul závěr a pečlivě koukal do komory řekl v pořádku tohle jsem chtěl vidět a ani už sem jí nemusel rozebírat.
Před střelbou velice pečlivě vysvětlil jaké povely zazní a co očekává. Po dotazu jednoho adepta zda může odmítnout správnost nastřelení zbraně řekl, že ne když už jsem si to zaplatili tak ať si zastřílíme
střelbu rozepisovat nebudu v té už jsem byl v klidu takže 4 v černém jedna ujela od středu doprava nahoru. Střílel sem jako tuším šestý potom se čekalo nakonec kde těm co uspěli předal osvědčení
Takže zítra jdu podat žádost o vydání ZP
Tímto chci poděkovat i zbranekvalitne.cz Tyto stránky velice to pomohlo při přípravě teoretické části
Zkušební komisař pan Veselý. Velice příjemný pán vše dostatečně dobře vysvětloval a i uměl s varováním strpět určité chyby a trému co by jinde nejspíš dopadly ukončením praktické zkoušky se závěrem NEPROSPĚL. Tímto, pokud to třeba bude číst panu komisaři děkuji za trpělivost
Celkem bylo 17. lidí plus po testech dorazilo několik opakovačů na manipulaci myslim že jich bylo 6. 4 vyletěli na testech (zcela nedostatečná příprava například jeden se otázky učil den předem a byl překvapen že v testu nejsou očíslovány jako zde při celkovém procvičování)
Já zvoral jednu otázku kterou sem si pletl celou dobu co jsem se od konce léta připravoval a tak tušil že plný počet bodů nebude.
Manipulace byla s ČZ75 malorážkou a brokovou kozlicí, chodilo se po dvou lidech. Já měl s ČZ 75 kontrolu zbraně zda není nabitá nabití zbraně 2ma školákama a jeden výstřel. Pak na povel ukončení střelby sem zazmatkoval a místo zajíštění a položení jsem vybil druhý náboj v komoře, ale protože sem hned řekl, že sem to zvoral přimhouři oko a varoval že další chyba je konec. Následovalo rozebrání zbraně : takže kontrola zda není nabitá, rozborka a popis hlavních částí plus ukázání zkušebních značek kdy sem se trochu zapotil, protože pistole něco pamatovala a zkušební značky vypadaly jak šmouhy. Pak malorážka kde chtěl popis hlavních částí potom rozeberte zbraň. Když sem jí vzal do ruky a
stáhnul závěr a pečlivě koukal do komory řekl v pořádku tohle jsem chtěl vidět a ani už sem jí nemusel rozebírat.
Před střelbou velice pečlivě vysvětlil jaké povely zazní a co očekává. Po dotazu jednoho adepta zda může odmítnout správnost nastřelení zbraně řekl, že ne když už jsem si to zaplatili tak ať si zastřílíme
střelbu rozepisovat nebudu v té už jsem byl v klidu takže 4 v černém jedna ujela od středu doprava nahoru. Střílel sem jako tuším šestý potom se čekalo nakonec kde těm co uspěli předal osvědčení
Takže zítra jdu podat žádost o vydání ZP
Tímto chci poděkovat i zbranekvalitne.cz Tyto stránky velice to pomohlo při přípravě teoretické části
- Zulda
Příspěvek#2265 » úte 12. led 2016, 16:46
Já jsem se taky připravoval na teorii podle těchto stránek, koupil jsem si i aplikaci na Android. Díky tomu teorie s jednou malou chybou, praxi ale až na 2. pokus. Komisař ale ten den vyházel všechny (listopad v Příbrami). Druhý pokus s jiným komisařem v prosinci ale už byl v pohodě a zítra si jdu přihlásit nového G19 

Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí