Praktická část zkoušky OZ – co Vás může potkat
- kolombo
Příspěvek#2387 » sob 30. led 2016, 16:45
Já považuji za nejdůležitější to, co mi říká instruktor tam, kde budu dělat zkoušky. Sice si také zjišťuji informace odjinud, ale za autoritu považuji instruktora tam, kde se ty zkoušky dělají.
Mimochodem, ta zmiňovaná kniha má několik vydání, takže nemusí být zcela aktuální. Taky mám několik verzí, jak se co dělá, ale to považuji za normální. Základ je dělat ty věci bezpečně tak, aby jsi nikoho neohrozil na životě a zdraví.
Myslím, že by jsi se měl soustředit na školení na střelnici a ne tu plnit fóra komentáři, jaká je to hrůza, že je něco jinak, než to je v knížce. Odhaduji, že jsi nedávno dovršil věk, kdy můžeš žádat o zbroják, co ???
Mimochodem, ta zmiňovaná kniha má několik vydání, takže nemusí být zcela aktuální. Taky mám několik verzí, jak se co dělá, ale to považuji za normální. Základ je dělat ty věci bezpečně tak, aby jsi nikoho neohrozil na životě a zdraví.
Myslím, že by jsi se měl soustředit na školení na střelnici a ne tu plnit fóra komentáři, jaká je to hrůza, že je něco jinak, než to je v knížce. Odhaduji, že jsi nedávno dovršil věk, kdy můžeš žádat o zbroják, co ???
- marinakus
- marinakus
- Sedmej
Příspěvek#2390 » sob 30. led 2016, 16:55
marinakus píše:Sedmej : Záleží na oblasti. Ve StČ se točí náhodně po všech střelnicích všichni komisaři z kraje, zatímco jinde jsou pořád ustanovováni podle okresů a točí se třeba jen 2 na dané střelnici. Obojí má svoje plus i mínus.
já souhlasím s tím co píšeš, jen bych na to tak nesázel. vždycky může přijít někdo úplně nový. sám jsem kurz absolvoval v Praze a zkoušku pak dělal v Nové Pace a nebyl to sebemenší problém. možná naopak. ale věděl jsem teda jaké zbraně budou u zkoušky. to je určitě dobré se na dané střelnici vzdycky informovat, pokud tam neděláš kurz.
- j.v.
Příspěvek#2391 » sob 30. led 2016, 17:55
marinakus píše:... pozorně poslouchej co říká komisař před vlastní zkouškou. Na tom zpravidla VŽDY bazíruje a za nedodržení tohoto vyhazuje.
Dovolil jsem si zvýraznit a mírně upravit, protože komisař je pro vás při zkoušce Bůh a jeho slovo platí. Nediskutujete, nehádáte se, ale děláte přesně to, co po vás chce. Pokud je férový, sdělí vám vše potřebné před praktickou částí. Pokud si nejste jistí nebo na kurzu probíhala nějaká část manipulace/střelby/čehokoliv jinak, než po vás chce, tak se zeptejte.
Kurz by vás měl především seznámit se zbraněmi, které budou u zkoušky použity, jak s nimi manipulovat, jak se která část jmenuje, atd. Nepřipraví vás ale na konkrétního komisaře ani jeho požadavky, protože co člověk to unikát.
- LUMPIK.78
Příspěvek#2394 » sob 30. led 2016, 18:31
Ja se pripravim dobre, o to strach nemam, jen mi pravem vadi, ze to co jsem dosud vycetl v te knizce je k nicemu. Uz to nechci resit, proste se pripravim s tim instruktorem dane strelnice a to bude priorita. Vydani te knizky je rok 2008 ale nemyslim si ze se za tu dobu neco u prakticke vyrazne zmenilo. Ty ses Kolombicku smudlicku dozvedel cos chtel o rane jistoty ? Odpovim za tebe, dozvedel ses pendrek, protoze ackoli je to tu samy mistr sveta v puskarskem oboru, kazdy pise neco jineho. Zdar a silu 

- Sedmej
Příspěvek#2396 » sob 30. led 2016, 18:39
lumpik.78: neber jako prioritu co ti řekne jeden instruktor. naber znalosti odkud můžeš. byl jsem přítomen na kurzu, kde instruktor třeba neučil při rozborce a sborce kontrolovat hlaveň, základ, který komisaři chtějí. komisařovi pak je jedno, co tě kdo kde učil.
jestli tě zajímá něco konkrétního, rád poradím. absolvoval jsem dva kurzy, s úplně odlišným přístupem instruktorů. a zkoušku uspěšně před dvěma dny. tak mám všechno ještě v živé paměti.
jestli tě zajímá něco konkrétního, rád poradím. absolvoval jsem dva kurzy, s úplně odlišným přístupem instruktorů. a zkoušku uspěšně před dvěma dny. tak mám všechno ještě v živé paměti.

- uncle
Příspěvek#2398 » sob 30. led 2016, 18:52
to, jestli uděláš přípravu na střelnici, kde budeš dělat zkoušky nebo jinde, je úplně jedno, záleží kdo a jak tě na to připraví a hlavně TVŮJ zájem o přípravu... že si osaháš zbraně, který budou na zkouškách je taky docela polopravda a navíc je to fuk, protože musíš umět manipulovat s každou podobnou zbraní a nejen s tou, která náhodou bude na stejná...
a co je nejhorší - jsou naprosto tragický rozdíly mezi komisaři a jejich nároky na adepta... ve většině případů jde hlavně o to, komunikovat s ním, poslouchat pokyny a nedivit se, když něco bude trochu jinak, než jsem naučenej (samozřejmě v rámci bezpečné manipulace)...
nechtěl jsem sem nic psát, jsou toho tady tuny, ale nedalo mi to, protože jsem byl minulej týden na zkouškách a to, co jsem viděl na vlastní bulvy bylo k pláči... podotýkám, že zbroják mám patnáct let, střílím všemožný soutěže a taky připravuju lidi na zkoušky... dělal jsem jen rozšíření...
zkouška byla v Brně, jmenovat nikoho, ani střelnici nebudu... komisař fajn chlap, trocha humoru na odlehčení, testy v pohodě... ale ta praktická neskutečná - neskutečná pro mě, ale pro uchazeče samozřejmě dobrá, prostě prošli lidi, kteří byli naprosto nepřipravení, dělali fatální chyby, nedokázali ani rozeznat části zbraně, míření při manipulaci na komisaře nebylo vyjímkou, odložení nabitý a nezajištěný zbraně na stolek, odložení zbraně bez kontroly, rány jistoty atd., atd... tihle všichni prošli!! vyletěl pak jeden, kterej nevytáhl zásobník ze zbraně před manipulací... být na mě, polovina by praktickou neudělala, protože zájemce o zbroják MUSÍ být kurva pořádně připravenej a ne jen co mu kámoši jen tak narychlo před zkouškama poradí nebo po jedný hodince na střelnici...
a co je nejhorší - jsou naprosto tragický rozdíly mezi komisaři a jejich nároky na adepta... ve většině případů jde hlavně o to, komunikovat s ním, poslouchat pokyny a nedivit se, když něco bude trochu jinak, než jsem naučenej (samozřejmě v rámci bezpečné manipulace)...
nechtěl jsem sem nic psát, jsou toho tady tuny, ale nedalo mi to, protože jsem byl minulej týden na zkouškách a to, co jsem viděl na vlastní bulvy bylo k pláči... podotýkám, že zbroják mám patnáct let, střílím všemožný soutěže a taky připravuju lidi na zkoušky... dělal jsem jen rozšíření...
zkouška byla v Brně, jmenovat nikoho, ani střelnici nebudu... komisař fajn chlap, trocha humoru na odlehčení, testy v pohodě... ale ta praktická neskutečná - neskutečná pro mě, ale pro uchazeče samozřejmě dobrá, prostě prošli lidi, kteří byli naprosto nepřipravení, dělali fatální chyby, nedokázali ani rozeznat části zbraně, míření při manipulaci na komisaře nebylo vyjímkou, odložení nabitý a nezajištěný zbraně na stolek, odložení zbraně bez kontroly, rány jistoty atd., atd... tihle všichni prošli!! vyletěl pak jeden, kterej nevytáhl zásobník ze zbraně před manipulací... být na mě, polovina by praktickou neudělala, protože zájemce o zbroják MUSÍ být kurva pořádně připravenej a ne jen co mu kámoši jen tak narychlo před zkouškama poradí nebo po jedný hodince na střelnici...
- LUMPIK.78
Příspěvek#2400 » sob 30. led 2016, 19:10
Aldaj : bohuzel to neovlivnis jestli ja dostanu zbrojak
a ja te ujistuju ze ho dostanu. Jak neco chci tak to dostanu, protoze jdu cilevedome za svym a nevzdavam se. Ale nemusis se me bat a uz vubec se desit. Nejsem magor kterej nekoho zastreli jen proto ze me vytocil. Staci poradna pecka pesti na rypak a je hotovo. S moji postavou se ale na me vetsinou jen nekdo podiva a ztrati bojovneho ducha 

Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí