Praktická část zkoušky OZ – co Vás může potkat
- Resistance
- Resistance
Příspěvek#2566 » pát 5. úno 2016, 12:58
Sedmej, díky.
Alfe, taky se připravuji na ZOZ. Pro jistotu jsem se naučil i manipulaci malorážky a brokovnice, i když instruktor říkal , že na E to netřeba. Je to lepší umět a nepotřebovat, než potřebovat a neumět. Může někdo ještě poradit na co si dát pozor u jednotlivých povelů ? Nějaké nejasnosti nebo tak.
Alfe, taky se připravuji na ZOZ. Pro jistotu jsem se naučil i manipulaci malorážky a brokovnice, i když instruktor říkal , že na E to netřeba. Je to lepší umět a nepotřebovat, než potřebovat a neumět. Může někdo ještě poradit na co si dát pozor u jednotlivých povelů ? Nějaké nejasnosti nebo tak.
- wigum
Příspěvek#2567 » pát 5. úno 2016, 13:16
Mark-Hunt píše:Ano, výběr zbraně je sice na komisaři, ale ten musí vybrat zbraň podle skupiny žadatele. Proč bych měl dobrovolně manipulovat z dlouhýma a riskovat , že na tom vyletím, když to není v požadavcích pro sk. E. S díky odmítnu a připomenu komisaři kterou dělám skupinu , aby si osvěžil v paměti jakou zbraň mi má dát. Co mi je po tom že je vášnivý myslivec nebo odstřelovač.
Ty jsi tupej jak sáňky v létě. I na obranu si můžeš koupit dlouhou nebo broknu. Skupina E v tomto případě nijak nelimituje. Dokonce ji můžeš i nosit, když si poradíš jak nosit skrytě.
Takže ti radím, přečti si pořádně zákon + ostatní vyhlášky (konkrétně vhlášku 115/2014sb, konkrétně § 5 a6 ) a nepleť si manipulaci a střelbu.
A laskavě tu nepiš hovadiny, protože jen zbytečně mateš ostatní co se tu snaží získat nějaké věrohodné poznatky o ZOZ.
Týden na vychladnutí
sided
- wigum
Příspěvek#2568 » pát 5. úno 2016, 13:19
Alf píše:Aha, tak díky. Jsem tu nový, mě to teprve čeká. Vím, že zahájení jakékoliv činnosti bez povelu je hrubá chyba, ale pokud bude povel neúplný, taky bych byl na vážkách a raději počkal, nebo zopakoval - Ke střelbě připraven .
Když ti komisař sám neřekne, co na jaký povel za činnost očekává, tak se zeptej. Rozhodně se nespoléhej, že ti někdo na kurzu řekl: na tenhle povel budete dělat to a to.
Až komisař ti řekne, co dá za povel a co na něj bude následovat.
- wigum
- Sedmej
Příspěvek#2574 » pát 5. úno 2016, 14:29
Resistance: Ečko je fajn skupina, protože můžeš koupit téměř všechno. bránit se můžeš pistolí jako brokovnicí nebo malorážkou. jen tam je omezení na to kupování střeliva. na druhou stranu po pravdě nevím v jaké situaci bych potřeboval kupovat střelivo do zbraně, kterou nebudu vlastnit. jen se asi třeba taková broková kozlice blbě skrytě nosí, hlavně v létě. 

- Jarmill
Příspěvek#2575 » pát 5. úno 2016, 14:42
Páni, ve středu jsem měl extra přísného komisaře. Vyloučil mě za to, že jsem nejdříve pohnul doleva (nikoliv dozadu) kličkou závěru malorážky a poté si až uvědomil, že musím vyjmout zásobník. To už jsem byl ovšem vyloučen. Zdá se mi to přísné a nesmyslné, zvlášt, když to bylo podruhé.
- Hans Gruber
- Hans Gruber
Příspěvek#2578 » pát 5. úno 2016, 15:22
Na Kapslovně by měl dělat komisaře pan Váňa, podle mě férový chlap..
Je to manipulace se závěrem, saháš na něj bezdůvodně - nechápu, proč bys měl otočit závěrem nahoru, pak vytáhnout zásobník, pak se opět vrát k závěru a teprve ho odsunout celý. Podle mě si na to zapomněl, v půlce cesty si to uvědomil a snažil se vrátit k zásobníku a ukecat to, je tak?
Je to manipulace se závěrem, saháš na něj bezdůvodně - nechápu, proč bys měl otočit závěrem nahoru, pak vytáhnout zásobník, pak se opět vrát k závěru a teprve ho odsunout celý. Podle mě si na to zapomněl, v půlce cesty si to uvědomil a snažil se vrátit k zásobníku a ukecat to, je tak?
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí