Postup k získání ZP

jarynn

Příspěvek#166 » čtv 17. pro 2015, 19:33

To je tak , když má někdo velký oči a podcení přípravu. I já chtěl kdysi A B E . Nakonec zvítězil zdravý selský rozum a mám jenom E. V čem je problém? Zbraň si můžu koupit jakou chci, kolik chci .... střílet na střelnici s ní můžu taky.....

scorpions.cz

Příspěvek#167 » čtv 17. pro 2015, 21:47

Tak problém
B možná bys měl problém pokud bys chtěl jít na nějakou soutěž
A- naskytne se mooooc pěkná flinta bez zkušebny a ty bys jí chtěl mít
rozdíl ABE a E žádný.... test na 74 a střelba jen z krátký kulový na 10 m.
Jedinej rozdíl vidím v poplatcích za skupinu ZP :lol: :lol:

JardaB

Příspěvek#168 » pát 5. úno 2016, 18:52

Aha, stale premyslim, jakou vyhodu mi prinese A, kdyz jsem si na prihlasce zaskrtnul oblibene ABE... B ma proti E vyhodu ve volnem nakupu naboju a v soutezich? Nebo jeste v necem jinem?
A zda se nejak nevyuziju, muzu udelat zkousky ABE a pozadat o zbrojni prukaz BE? Jde jen o poplatek, cili skoro o nic, ale zas kazda koruna dobra.

marinakus

Příspěvek#169 » pát 5. úno 2016, 18:58

Pokud máš i B, nemusíš ssebou k nákupu nábojů tahat průkazy zbraní ale stačí ti ZP v peněžence, k soutěžím (běžným určitě) ho nepotřebuješ. Jinak samozřejmě můžeš udělat ZOZ třeba na všechny skupiny ZP a pak si žádat o co chceš. Tvoje volba.

JardaB

Příspěvek#170 » pát 5. úno 2016, 19:08

A jak je to s naboji? Na B muzu koupit cokoli nebo jen na zbrane, co mam zapsane v ZP? Hodilo by se, kdybych si chtel treba na strelnici pujcit neco co nemam, treba brokovnici a naboje koupit predem (treba levneji). Na E lze predpokladam kupovat jen do zbrani, na ktere mam PZ.

marinakus

Příspěvek#171 » pát 5. úno 2016, 19:10

Chlapče, študuj, pokud chceš ZP. Přijdeš na to sám.

JardaB

Příspěvek#172 » pát 5. úno 2016, 19:16

Njn, tohle jsem zrovna hledal ale jasno v tom nemam.
Koukam, že se to řešilo viewtopic.php?t=1407 ale je to davno.
Tak snad to chapu dobře, že B přináší tuhle výhodu, jinak by mi bylo nahouby taky ;-)
Naposledy upravil(a) JardaB dne pát 5. úno 2016, 19:19, celkem upraveno 1 x.

marinakus

Příspěvek#173 » pát 5. úno 2016, 19:18

Odkdy máš nějaké zbraně zapsané ve zbrojním průkazu? Opravdu ti chybí především.... se učit. se učit, se učit....promiň

JardaB

Příspěvek#174 » pát 5. úno 2016, 19:24

Tak tohle jsou myslim takove prakticke veci, na to clovek prijde casem. Nevedi to ani znami co maji ZP spoustu let... Zakon jsem precetl nekolikrat a testy davam na 99%, spis jsem to vydedukoval z toho, ze pri vydani NP se meni ZP. Takze nepujde urcite o zbrane kat. C mi hned nedoslo. ZP ani PZ jsem jeste nevidel, coz se snad casem zmeni ;-)

marinakus

Příspěvek#175 » pát 5. úno 2016, 19:29

Chápu, že testy můžeš dávat na 99 procent. Nechápu, co jsi v tom zákoně několikrát četl, když napíšeš tohle.

notobi

Příspěvek#176 » pát 5. úno 2016, 19:31

JardaB: Chlape nezlob se, ale ptáš se na to co se tu dá všechno zpětně dohledat a jen se to tu dokola zbytečně plevelí tim co již bylo několikrát napsáno :roll:

JardaB

Příspěvek#177 » pát 5. úno 2016, 19:37

OK, omlouvam se za zbytecny dotaz, chapal jsem to dobre ale nebyl jsem si jisty, jestli jsem neco neprehlednul.

vgj

Příspěvek#178 » pát 5. úno 2016, 19:40

A z jednoduchého důvodu. Můžeš mít neznehodnocené zbraně, které nemají platnou zkušebnu. TJ něco historického z rodiny, nebo jedinečného. Případně nějakou zbraň kategorie A, pro kterou na sport a obranu získáš výjimku těžko.

Sedmej

Příspěvek#179 » pát 5. úno 2016, 20:57

JardaB: ohledně nábojů:
skupina E - můžeš kupovat náboje pouze do zbraní na které máš průkaz zbraně
skupina B - můžeš kupovat náboje do zbraní, které tě opravňuje zbrojní průkaz této skupiny vlastnit (B a C). ale vlastnit je nemusíš
Jinak hele nevím teda jestli na nějaké střelnici ti půjčí pistoli a nechají tě střílet vlastním střelivem.

Marcurba

Příspěvek#180 » sob 6. úno 2016, 10:27

Jardo, kde jsi prisel na to,ze pri vydavani NP se meni ZP?:)))Do ZP se zadne zbrane nepisou,to bys nestihal chodit k fotografovi!:))) Takze po ZP (nebo zaroven,pokud si pozadas dohromad)dostanes NP, na jeho zaklade ti prodejce proda zbran, tu zajdes zaregistrovat, kver mezitim lezi doma a az ti vydaji PZ, tak muzes zacit bouchat...analogie: ZP=ridicak, PZ=technicak, NP=svoleni otce,ze si tu sunku z AAA koupit teda muzes :))

Zpět na